Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

gradski trg

  • spomenik toma zdravković leskovac

    Izmešteni spomenici Tomi Zdravkoviću i Kosti Stamenkoviću u Leskovcu

    Južni deo centralnog gradskog parka novo je mesto na kom se nalazi spomenik narodnom heroju Kosti Stamenkoviću, dok je obeležje pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću pomereno na keju kod Veternice. Spomenici su izmešteni zbog izgradnje trga, a mišljenja Leskovčana o ovakvim rešenjima su podeljena.

    detaljnije
  • trg leskovac radovi

    Leskovačka opozicija: Previše novca za sređivanje gradskog Trga

    Da će kvadratni metar izgradnje Trga u Leskovcu koštati kao kvadrat najskupljeg stana u Beogradu, što je nedopustivo, smatraju članovi leskovačke opozicije. Osim što su protiv seče drveća, zbog čega su i pokrenuli peticiju, opozicionari smatraju i da Trg, za čiju rekonstrukciju će građani platiti oko 2 miliona evra, ne treba da gradi firma koja je do skoro bila na crnoj listi poreskih dužnika.

    (37) detaljnije
  • trg leskovac radovi

    Počela izgradnja centralnog trga u Leskovcu

    Dugonajavljivani i više puta odlagani radovi na sređivanju gradskog Trga u Leskovcu konačno su počeli. Bina, nova fontana, granitne i behaton ploče, ali i nove drvorede, građani bi trebalo da dobiju za 360 dana. Radovi će Leskovčane koštati oko 2 miliona evra.

    (3) detaljnije
  • spomenik toma zdravković leskovac

    Firma koja rekonstruiše niški, radiće i trg u Leskovcu

    Lazarevačka firma Bauvezen , koja u Nišu rekonstruiše Trg kralja Milana i gradi Studentski dom, radiće i Trg u Leskovcu jer je jedina poslala ponudu u postupku javne nabavke. Nešto manje od procenjene cene, oko 185 miliona dinara bez PDV-a, tražila je ova firma, a komisija odlučila da prihvati ponudu. Radovi bi trebalo da krenu sredinom oktobra.

    (1) detaljnije
  • spomenik toma zdravković leskovac

    Raspisan tender za rekonstrukciju leskovačkog Trga

    Dugonajavljivana rekonstrukcija Trga u Leskovcu uskoro bi trebalo da počne da se realizuje jer je raspisan tender za izbor izvođača. Prema konkursnoj dokumentaciji, radovi bi trebalo da koštaju 197 miliona dinara bez PDV-a, a otvaranje ponuda zakazano je za 30. septembar.

    (2) detaljnije
  • spomenik toma zdravković leskovac

    SZS: Sa rastom cene rekonstrukcije leskovačkog Trga, smanjuju se zelene površine

    Od 2014. godine, kada se prvi put spominje idejno rešenje za rekonstrukciju Trga u Leskovcu, do danas, cena je znatno porasla, kaže Jelena Spirić ispred Saveza za Srbiju, a znatno se smanjio deo za zelene površine. Kako bi sačuvali centralni park, Savez će u narednom periodu sakupljati potpise za peticiju kojom će tražiti zabranu sečenja drveća.

    detaljnije
  • Trotoar Trg Pavla Stojkovica6; foto: JV-J. A

    Neuređen trotoar tek renoviranog niškog Trga [video]

    Niški Trg Pavla Stojkovića nedavno je rekonstruisan, a trotoar popločan, ali ne u svim delovima. Oko šahti umesto crvenih ploča rupe su zabetonirane, kao i deo pored ivičnjaka. Iako se gradonačelnik Darko Bulatović pohvalio uređenjem Trga, njegov novi izgled nije želeo da komentariše.

    (5) detaljnije
  • Trg Gadžin Han

    Rekonstruisan Trg u Gadžinom Hanu - ostala nedovršena fontana

    Trg Dragutina Matića je popločan, ima mnogo novih klupi i kanti, rasvetu, a za mesec do dva trebalo bi da bude završena i fontana na ovom prostoru. Rekonstrukcija centralnog Trga u Gadžinom Hanu koštala je 16,5 miliona dinara. Najavljuju da je sledeća na redu zgrada Opštine.

    (5) detaljnije
  • spomenik toma zdravković leskovac

    Narodna stranka: Izgradnja trga u Leskovcu uništiće pola parka

    Da je projekat za izgradnju gradskog trga u Leskovcu loš, te da će se popločavanjem samo uništiti zelenilo, smatraju članovi Narodne stranke u ovom gradu. Pitaju se i zašto se uništava mesto gde veliki broj Leskovčana provodi slobodno vreme.

    (4) detaljnije
  • spomenik toma zdravković leskovac

    Izmeštaju se spomenici iz parka u centru Leskovca

    Zbog rekonstrukcije centralnog gradskog trga u Leskovcu, spomenik narodnom heroju Tomi Kostiću, pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću i spomen-obeležje palim borcima u II svetskom ratu, biće izmešteni.

    (9) detaljnije
  • parking centar leskovac

    Rupe “krase” parking u centru Leskovca

    Oni koji imaju posla u leskovačkom Domu sindikata, obližnjem Uslužnom centru ili bi do kafića u gradskom parku, kažu da automobile najčešće ostavljaju na parkingu u centru grada, jer su "zone” u okolnim ulicama uglavnom zauzete. Problem je, kažu, što je parking prepun rupa, pa često “očešaju” podove vozila. Nadležni kažu da se neće raditi sanacija, jer će parking, nakon izgradnje gradskog trga, biti preseljen.

    (4) detaljnije
  • Trg Gadžin Han rekonstrukcija

    Uređuje se trg u Gadžinom Hanu, najavljena i izgradnja fontane

    Trg koji je i zaštitni znak Gadžinog Hana uskoro će biti uređen, a osim spomenika Dragutinu Matiću, po kome se i zove, imaće potpuno nove sadržaje.

    (3) detaljnije
  • trg kralja milana

    Dve firme u trci za rekonstrukciju centra Niša - jedna na crnoj listi poreskih dužnika

    Na tender za uređenje Trga kralja Milana, samog centra Niša, javile su se dve grupe ponuđača - jedna predvođena firmom "Kika gradnja" iz Niša i "Bauvezer" iz Lazarevca. Firma iz Lazarevca inače je na crnoj listi Ministarstva finansija, jer ima poreski dug od preko 102 miliona dinara.

    (16) detaljnije
  • Novak Radulović kik-boks Surdulica

    Srbi dominantni na kik-boks reviji u Surdulici

    Iako je trebalo da Rus nastupi na kik-boks reviji koja se održavala na Trgu u centru Surdulice, on je odustao u poslednjem trenutku, pa se manifestacija “Srbija protiv sveta” svela na prostor bivše Jugoslavije. Ipak, okupila je brojne građane, koji su zdušno bodrili domaće predstavnike, a ovi im to uzvratili, s obzirom na to da je 5 od 6 domaćih predstavnika slavilo.

    detaljnije
  • Kik boks revija amfiteatar na keju Nisave foto Juzne vesti Milica Jovanovic

    Revija kik-boksa na Trgu u centru Surdulice

    Na Dan oslobođenja Surdulice, 5. septembra, na Trgu u centru ovog grada održaće se kik-boks revija “Srbija protiv sveta”, na kojoj će se boriti reprezentativci Srbije protiv reprezentativaca drugih država. Kako se već danas montira ring, večeras će se održati i javni trening sa borcima i trenerima koji brane boje Srbije.

    (1) detaljnije
  • trg kralja milana

    Rekonstrukcija trga u centru Niša počinje najkasnije na jesen

    Centralni niški trg, koji će biti “proširen” na "bugarski" parking, kej, pa sve do Tvrđave, trebalo bi da počne da se rekonstruiše sredinom godine ili u ranu jesen. Direktor Zavoda za urbanizam Miroljub Stanković dodaje da se čekaju lokacijski uslovi i dozvola za rekonstrukciju mosta, koji je u vrlo lošem stanju.

    (34) detaljnije
  • Trg Gradska kuća rekonstrukcija projekat

    Urbanista Niša: Kiosci se uklanjaju sa trga, o novim spomenicima još nije odlučeno

    Komisija koja je razmatrala predloge građana za uređenje Trga kralja Milana u Nišu, odlučila je da bi trafike trebalo da budu sklonjene sa prostora ispred Tvrđavskog mosta, kako bi Spomenik obešenim sveštenicima bio “oslobođen”. Prihvaćeno je i da se grade još neki spomenici, ali pod uslovom da se urade analize o tačnoj lokaciji gde bi mogli da budu postavljeni.

    (59) detaljnije
  • trg kralja milana

    U centru Niša Bulevar zvezda, Pavle Vuisić, crkva i trafike?

    Pošto su građani mogli da daju svoje primedbe i sugestije na novi izgled Trga kralja Milana i centra Niša, koji bi trebalo da se rekonstruiše ove godine, komisija koja je zadužena za ovo pitanje sledeće nedelje odlučivaće o tome da li će se tu naći “interaktivni” spomenici, crkva, spomenik Milanu Obrenoviću, kao i da li će kod mosta ostati kafić i trafike, što su sve bili predlozi i sugestije Nišlija.

    (51) detaljnije
  • trg kralja milana

    Građani imaju još nekoliko dana da daju predloge za uređenje trga u Nišu

    Svi oni koji imaju neke predloge i primedbe u vezi sa planiranim novim izgledom Trga kralja Milana u samom centru Niša, koji bi do kraja godine trebalo da bude u potpunosti rekonstruisan, kako kažu u Sekretarijatu za planiranje i izgradnju, mogu da ih pošalju do 23. januara.

    (34) detaljnije
  • Trg Gradska kuća rekonstrukcija projekat

    Predloge za uređenje trga sledeće nedelje mogu da daju i građani

    Projekat za rekonstrukciju centralnog niškog trga koji će, prema najavama, ove godine postati široka pešačka zona, treba da se kompletira predlozima i sugestijama građana. Kako je najavljeno na prezentaciji projekta, sledeće nedelje svako će moći da predloži kako bi Trg kralja Milana mogao da izgleda.

    (50) detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: