Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

gradski trg

  • trg

    Alen Islamović i vatromet za doček pravoslavne Nove godine u Prokuplju

    Uz najavljeni veliki vatromet, Prokupčani će na Trgu topličkih junaka dočekati Novu godinu po julijanskom kalendaru uz hitove pevača Alena Islamovića, a za čitavu organizaciju iz gradskog budžeta izdvojiće se oko 1,3 miliona dinara.

    (13) detaljnije
  • 263570622_440745364114559_4648499476389363012_n

    Završena rekonstrukcija dela pirotskog centralnog trga

    Zamenom kamenih ploča, postavljanjem nove rasvete i mobilijara, završena je rekonstrukcija dela Trga pirotskih ratnika. Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić kaže da je sa vlasnicima ugostiteljskih objekata postignut dogovor da letnje bašte od proleća budu jednobrazno uređene prema urbanističkom planu, a na tom delu trga neće više moći da saobraćaju ni dostavna vozila.

    (4) detaljnije
  • Opozicija, Trg

    Leskovačka opozicija uz tortu obeležila ulazak u treću godinu radova na Trgu

    Radovi na leskovačkom Trgu počeli su pre dve godine, krajnji rok za završetak radova bio je 360 dana, a pošto radovi još nisu završeni, predstavnici opozicije okupili su se ispred gradilišta i složno poručili da je jedini krivac što radovi kasne sadašnja vlast na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem. Oni su doneli i tortu koju su delili prolaznicima, kako bi obeležili ulazak u treću godinu od kako su radovi počeli.

    (4) detaljnije
  • trg le

    Cvetanović o Trgu u Leskovcu: Investitor obećao završetak do kraja godine, ja mu ne verujem

    Tačno godinu dana od kako su radovi na Trgu trebali da budu završeni, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović javno se izvinio svim Leskovčanima, iako je po njegovim rečima isključivi krivac za kašnjenje radova neodgovorni investitor. On je rekao i da mu je vlasinik firme Bauvezen obećao da će do kraja godine radovi biti završeni, ali da on ne veruje, kao i da problema ima u tri javna preduzeća koja se i dalje suočavaju sa dugovanjima.

    (49) detaljnije
  • idejna rešenja

    Novi rok za izbor idejnog rešenja prokupačkog Trga

    Nakon što je prvi rok do 20. oktobra produžen do 1. novembra, gradska vlast u Prokuplju odredila je 1. april za novi rok do kada će građani Prokuplja moći da glasaju i odaberu idejno rešenje za uređenje gradskog Trga topličkih junaka u Prokuplju. Idejna rešenja koja su pristigla po ranije raspisanom konkursu izložena su u Galeriji "Boža Ilić", a građani mogu da razgledaju svih 12 pristiglih radova, ali će birati između 3 prvonagrađena.

    (1) detaljnije
  • Bulevar Nikole Pašića

    Posle kašnjenja radova na Trgu, kasni i završetak obilaznice oko Leskovca

    Iako je krajnji rok za završetak radova na Bulevaru Nikole Pašića bio 150 dana i istekao je krajem septembra, radovi na obilaznici oko Leskovca nisu ni blizu završetka. Kako navode iz Puteva Srbije, rok za završetak produžen je zbog neplaniranih radova na gasovodnoj mreži, ali se ne zna do kada će oni trajati.

    (4) detaljnije
  • ulica

    Stanari Ulice Vuka Karadžića u Kuršumliji peticijom žele da zaštite drveće

    Nezadovoljni najavljenim radovima i uređenjem gradskog parka u centru Kuršumlije, gde je planirana i seča 8 potpuno zdravih dugogodišnjih stabala u Ulici Vuka Karadžića, stanari te ulice uputili su peticiju nadležnim kojom traže da se odustane od te, po njima, sulude ideje. Najavljuju da će drveće braniti svim dozvoljenim sredstvima, pa i svojim telima. Nadležni kažu da seča nije planirana, već obnova i zasadi stabala tamo gde ih nema.

    detaljnije
  • izložba

    Građani biraju najbolje idejno rešenje za uređenje prokupačkog Trga

    Idejna rešenja pristigla po ranije raspisanom konkursu za uređenje Trga topličkih junaka u Prokuplju od danas će biti izložena u Galeriji "Boža Ilić", a građani će do 20. oktobra moći da odaberu najbolji od 3 ranije nagrađena po izboru komisije. U Gradskoj upravi kažu da je stiglo ukupno 12 radova i sva idejna rešenja će biti izložena.

    (3) detaljnije
  • Trg u Prokuplju

    Izabrana najbolja idejna rešenja za uređenje gradskog trga u Prokuplju

    Od 12 pristiglih radova sa projektima i idejom kako bi trebalo da izgleda Trg topličkih junaka u centru Prokuplju, stručni žiri je izabrao i nagradio 3 rada. Kao najbolje idejno rešenje ocenjen je projekat beogradske firme “Termoprojekt” d.o.o. i njima pripada nagrada od 800.000 dinara, druga nagrada je pripala Stefanu Nikoliću iz Beograda i on će dobiti 100.000, a treća nagrada i 90.000 dinara ide Prokupčaninu Milanu Radovanoviću.

    (16) detaljnije
  • radovi centar

    Krenula rekonstrukcija dela pirotskog centralnog trga

    Rekonstrukcija dela Trga pirotskih ratnika počela je početkom septembra, a izvođač radova ima rok od 60 dana da završi posao vredan oko 40 miliona dinara. Deo trga između takozvanog Crvenog i Belog trga ostao je neuređen, a na preko 4.000 kvadrata zameniće se kamene ploče, postaviće se nova rasveta i mobilijar.

    (4) detaljnije
  • TRG Le

    Cvetanović: Jedini problem Leskovca je Trg, to je karcinom kome nećemo dati da metastazira

    S obzirom da su radovi na centralnom gradskom Trgu u Leskovcu trebali da budu završeni još u novembru 2020. godine, ali još traju, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je to ocenio trenutno kao najveći problem grada, rekavši da je to karcinom kome neće dati da razvija metastaze. Prvi čovek Leskovca opet nije pricezirao kada će Trg konačno biti gotov, ali je ponovio reči predsednice Vlade Ane Brnabić da će ona razgovarati sa firmom Bauvezen kako bi se radovi ubrzali.

    (57) detaljnije
  • trg le

    Na leskovačkom Trgu nema radnika, do sada završena tek trećina radova

    Pre samo dva meseca radovi na gradskom Trgu u Leskovcu krenuli su ubrzanin tempom, a kada se očekivalo da će se sa radovima nastaviti, došlo je do novog zastoja. Jutros na Trgu nije bilo nijednog radnika, a nakon godinu i po dana, iako je rok za završetak bio 365 dana, urađeno je svega 37%, navodi se u saopštenju Grada i dodaju da je nemoguće predvideti konačan završetak radova.

    (3) detaljnije
  • most gradiliste tvrdjavski foto S.M.

    Ističe rok za rekonstrukciju Trga u Nišu, ali za most od aprila nije bilo ni potpisanog ugovora

    Firmi Termomont iz Beograda, koja radi rekonstrukciju mosta u centru Niša, istekli su svi ugovoreni rokovi još 15. aprila ove godine. Prema ugovoru vrednom oko 60 miliona dinara koji su 2020. godine potpisali sa Direkcijom za izgradnju, ova firma bi od tog datuma svakodnevno morala da plaća kaznene penale. U Direkciji kažu da postoji Aneks ugovora kojim se rok produžava do 31. maja, ali ga Termomont nije potpisao ni 20 dana nakon što je prethodni istekao, pa pravnici tumače da je ova firma u tom periodu radila bez ugovora i morala je da bude sankcionisana.

    (32) detaljnije
  • trg

    Raspisana nabavka za rekonstukciju preostalog dela centralnog pirotskog trga

    Zamenom betonskih ploča i postavljanjem nove javne rasvete i mobilijara, Gradska uprava Pirot rekonstruisaće deo Trga pirotskih ratnika, a za ovu namenu određeno je skoro 41 milion dinara, koliko je predviđeno javnom nabavkom koja je raspisana, a rok za ponude je do 25. maja.

    (5) detaljnije
  • trg radovi

    Ništa od raskida ugovora sa "Bauvezenom", intenzivirani radovi na leskovačkom Trgu

    Mesec dana je prošlo kako je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na konferenciji najavio mogućnost raskida ugovora sa firmom "Bauvezen" zbog kašnjenja radova, ali izgleda kao da se na Trgu krenulo sa užurbanim radovima. Kako kaže direktor Direkcije za urbanizam Novica Nikolić, trenutno se izvode radovi na poplačavanju pozornice, urađena je sadnja dendro materijala, a ističe da firma "Bauvezen" unapred nije dobila nikakvu svotu novca, već se plaćanje vrši tek nakon što se određeni radovi završe, za razliku od drugih gradova.

    (7) detaljnije
  • Radnik na trgu u Leskovcu poručio gradonačelniku: Ne prozivajte nas, idite kod glavnih

    Samo dan nakon što je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović javno kritikovao radove na trgu, pogotovo to što je gledao mešalicu koja je dva sata radila bez radnika u blizini, stanje na samom trgu nije mnogo drugačije. Na gradilištu smo zatekli tek po kojeg radnika, a prolaznici pitaju kada će radovi biti završeni i kako će izgledati centar Leskovca, jer se posle 16 meseci radova konačni izgled ne nazire.

    (24) detaljnije
  • Posle Niša i u Leskovcu se razmišlja o raskidu saradnje sa "Bauvezenom" zbog kašnjenja radova na Trgu

    Veliki problem oko Trga predstavlja to što mi praktično ni ne znamo kako izgleda vlasnik "Bauvezena", rekao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, potvrdivši da je još pre 2 meseca pokrenuo priču o raskidu ugovora, ali da ga stalno uveravaju da će ova nedelja biti ta u kojoj će radovi krenuti punom parom. Prvobitno, krajnji rok za završetak Trga u centru Leskovca bio je novembar 2020. godine, međutim ti rokovi su nekoliko puta pomerani, a izvođač je ista firma koja je radila Trg kralja Milana u Nišu, a sa kojom je ugovor raskinut zbog kašnjenja radova.

    (28) detaljnije
  • trg leskovac

    Kasne radovi na centralnom leskovačkom trgu, izvođačima penali zbog probijanja roka

    Novembra prošle godine krenula je dugonajavljivana i više puta odlagana rekonstukcija centralnog gradskog trga u Leskovcu, a godinu dana kasnije, iako je već trebalo da radovi budu završeni, oni nisu ni pri kraju. Izvođač radova tražio je produžetak roka za završetak od 6 meseci, a gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kaže da ne veruje da će im se dodatni dani odobriti.

    (3) detaljnije
  • Uredjenje Trga Nis 3, jul 2020; foto: JV-N. Mitic

    Još traje uređenje niškog Trga - radnici grade novu fontanu i renoviraju most

    Najviše radnika i radova je na Tvrđavskom mostu u Nišu koji se rekonstruiše, a trebalo bi da dobije novi izgled i bude bezbedniji za pešake. Pored njega gradi se nova fontana, a trebalo bi i da se završi popločavanje celog Trga kralja Milana.

    (38) detaljnije
  • poplava leskovac

    Pukla cev u toku radova na Trgu u Leskovcu, poplavljen i park

    Da se u centru Leskovca oko 15 sati stvorio pravi gejzir javljaju čitaoci Južnih vesti , jer u toku radova na izgradnji centralnog gradskog trga pukla vodovodna cev. Poplavljen je obližnji park, a nadležni kažu da deo građana nema vodu i da će kvar biti otklonjen do sutra u 15 sati.

    (5) detaljnije
KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: