Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

kafić

  • zatvoreni kafići

    U Nišu većina ugostitelja neće otvarati kafiće zbog strogih mera

    Većina ugostitelja u Nišu danas neće početi da radi, jer im se ne isplati da otvaraju lokale u kojima gosti treba da sede na dva metra udaljenosti, ali i zbog radnog vremena do 17 sati. Predsednik Udruženja ugostitelja Bojan Mitić objašnjava da su fiksni troškovi za rad veliki, a mere koje treba da se primenjuju zbog korone u kafićima i restoranima i dalje stroge, te da je većina niških privrednika saglasna da još ne počne sa radom.

    (32) detaljnije
  • kafiči vanja keser

    Zatvaraju se svi ugostiteljski objekti u Nišu

    Niški Štab za vanredne situacije odlučio je da će od sutra, 19. marta, biti zabranjen rad svim ugostiteljskim objektima. Jedini izuzetak biće kuhinje, u kojima će ljudi moći da preuzmu hranu, a biće dozvoljena i dostava.

    (28) detaljnije
  • rivero

    Srušen nelegalni objekat “Rivera” izgrađen nasred ulice

    Deo kafića “Rivero” koji je nelegalno sagrađen nasred još neizgrađene Geteove ulice u niškom naselju Donja vrežina, srušen je nakon intervencije gradske vlasti. Meštani su zadovoljni, ali kažu da je pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević zauzvrat tražio da potpišu dokument za izmenu Generalnog urbanističkog plana, da bi se u tom delu napravila krivina, jer je komšija iz “Rivera” i glavnim objektom “izašao” par metara na ulicu. Milošević ovaj slučaj ne komentariše.

    (18) detaljnije
  • rivero

    Građani se žale na buku iz kafića kraj Niša, vlasnici negiraju, Komunalna ne priznaje da su ikada obavešteni

    Građani koji u vikend naselju Donja Vrežina kraj Niša traže mir, kažu da ne mogu da ga nađu već godinu dana, koliko dugo je u komšiluku i klub "Rivero". U peticiji koju su predali niškoj policiji i komunalnoj miliciji pišu da su ugroženi zbog velike buke i traže zaštitu jer vlasnika označavaju kao "jačeg od vlasti". Vlasnik, međutim, tvrdi da rade isključivo u skladu sa propisima, a da se na njih žale oni koji uopšte i ne žive u naselju.

    (69) detaljnije
  • Joy

    30 godina od zatvaranja kultnog niškog kafića "Joy"

    Kafić "Joy" u Dušanovoj ulici u Nišu bio je labudova pesma zlatnih osamdesetih, priča bivši vlasnik Jovan Mandić, i omiljeno mesto mladih Nišlija, ali i jugoslovenskih muzičara koji su dolazili u grad. Zatvoren je uz svirku grupe "Leb i sol" u Dušanovoj, pre 30 godina, i tako otišao u legendu.

    (36) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: