Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

presuda

  • novica tončev

    Tončev osuđen na uslovnu kaznu zbog tuče, SPS organizovao protest

    Zbog toga što je 2014. napao aktivistu SNS koji ga je prekidao dok je držao politički govor prilikom puštanja u rad vodovodne mreže u surduličkom selu Jelašnica, prema nepravosnažnoj presudi Višeg suda u Vranju, na 3 meseca zatvora, uslovno na godinu dana, osuđen je narodni poslanik i biznismen Novica Tončev. On najavljuje žalbu na presudu, a članovi SPS, čiji je on potpredsednik, održali su protest ispred surduličkog suda.

    (13) detaljnije
  • Predmet spora između Opštine i porodice Drobnjak

    Privatizovali državni restoran u Beloj Palanci, vlasništvo dokazuju 15 godina

    Porodici Drobnjak iz Bele Palanke je, kako kažu, Opština oduzela restoran "Vrelo" u ovoj varošici, koji su oni sa još 3 objekta kupili 2003. godine u procesu privatizacije, ali ni posle 3 sudske presude i 9 rešenja Ministarstva finansija, oni i dalje ne gazduju ovim objektom. Slavenko Drobnjak kaže da je u pitanju lični i politički sukob, dok u Opštini tvrde da su oni vlasnici restorana.

    (2) detaljnije
  • miroslav-milutinovic.jpg

    Sud opomenuo predsednika Opštine Crveni Krst zbog neprijavljivanja imovine

    Zbog toga što nije na vreme prijavio da je nasledio plac i kuću, predsedniku Opštine Crveni Krst Miroslavu Milutinoviću Prekršajni sud u Beogradu izrekao je opomenu. Kako se navodi u presudi, Milutinović je promene u imovini Agenciji za borbu protiv korupcije dostavio sa više od pet meseci zakašnjenja.

    (10) detaljnije
  • visnjic

    Milan Višnjić oslobođen optužbi za korupciju

    Bivši dekan niškog Medicinskog fakulteta Milan Višnjić oslobođen je optužbi za zloupotrebu službenog položaja pred Višim sudom u Nišu. Presuda još uvek nije pravosnažna, jer tužilaštvo ima pravo žalbe, a Višnjić kaže da je njegov slučaj otpočetka bio “političko hapšenje”.

    (17) detaljnije
  • žandarmerija

    Ukinute uslovne, slučaj “niški žandarmi - Andrej Vučić” sudi se ponovo

    Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu iz decembra 2017. godine kojom su sedmorica žandarma osuđeni za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog, braću tadašnjih premijera i gradonačelnika Beogradana. Predmet je vraćen na ponovno suđenje pred Višim sudom, a oslobađajuća presuda za komandanta tog žandarmerijskog voda je potvrđena.

    (8) detaljnije
  • Gradska toplana

    “Toplana” kažnjena zbog nepotpisivanja ugovora sa korisnicima

    Iako je imala dve godine da potpiše ugovore sa Nišlijama koji koriste daljinsko grejanje, a ministarstvo ih je više puta na to upozoravalo, "Gradska toplana" to nije učinila na vreme i time je prekršila Zakon o energetici. Zbog toga ih je Udruženi pokret slobodnih stanara (UPSS) tužio i kažu da je ovo preduzeće kažnjeno sa pola miliona dinara. Aktuelni direktor Predrag Milačić kaže da će se žaliti.

    (6) detaljnije
  • tuzila komunalce zbog radva u dvristu foto lj.m.

    Sud naložio komunalcima da, nakon što su kopali bez saglasnosti vlasnika, vrate sve u prvobitno stanje

    Nakon što su februara, bez ikakvog projekta i saglasnosti vlasnice placa, kuršumlijski komunalci upali mašinama u dvorište Čedoslave Ristić, kako bi njenog komšiju povezali na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, JKP "Toplica" će morati da izvadi cevi iz zemlje i sve vrati u prvobitno stanje, uz plaćanje sudskih troškova od 69.550 dinara.

    (2) detaljnije
  • Sud Palata pravde

    Nekadašnji direktori Elektrodistribucije oslobođeni optužbi za korupciju

    Pravosnažnom presudom sud je oslobodio odgovornosti petoro nekadašnjih rukovodilaca niške Elekrodistribucije , koji su bili optuženi za zloupotrebu službenog položaja, jer su bez tendera sklapali ugovore o kupovini softvera sa novosadskom firmom.

    (14) detaljnije
  • perisic

    Perišić izgubio na sudu od “Južnih vesti”

    Pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Beogradu "Južne vesti" su oslobođene optužbi bivšeg gradonačelnika Niša Zorana Perišića, koji je tužio za "intenzivne duševne bolove, zbog povrede časti i ugleda" i tražio pola miliona dinara. On će morati da plati sve sudske troškove, ali i da vrati novac koji su izvršitelji već bili skinuli sa računa "Južnih vesti" i pre izricanja presude.

    (28) detaljnije
  • kafana ispred koje se desilo ubistvo foto lj.m.

    Za ubistvo mladića ispred prokupačke kafane 13 godina zatvora

    Za ubistvo 26-godišnjeg Vojislava Blagojevića iz sela Vidovača koji je prošle godine uboden nožem dok je pokušavao da razdvoji mladiće koji su tukli vlasnika kafane, nepravosnažno je na 13 godina osuđen 19-godišnjak iz Prokuplja koji je potegao nož, dok su 4 mladića koji su sa njim bili u društvu osuđeni na po 4 meseca zatvora. Tužilaštvo najavljuje žalbu na ovakvu presudu.

    (4) detaljnije
  • filip domazet

    Advokat niških žandarma: Žalićemo se i sudu u Strazburu

    Presuda niškim žandarmima trebalo je da bude ili jesu ili nisu krivi - u potpunosti, a uslovne kazne su “kompromis”, ocenjuje njihov advokat Filip Domazet. Dodaje da nisu zadovoljni presudom, da će se žaliti na nju, a ako bude potrebno ići će i pred Evropski sud za ljudska prava u Strazburu.

    (7) detaljnije
  • zandarmerija

    Niški žandarmi dobili uslovne kazne zbog incidenta na “Paradi ponosa”

    Uslovne kazne zatvora u trajanju od 6 meseci dobila su šestorica žandarma, dok je jedan dobio osmomesečnu kaznu, zbog incidenta koji se pre nekoliko godina dogodio na “Paradi ponosa” u kojem su učestvovala i braća predsednika Aleksandra Vučića i gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

    (8) detaljnije
  • groblje ilustracija foto aleksandar kostic

    Zatvor za kradljivce bakarnih bisti sa grobova

    Osnovni sud u Prokuplju nepravosnažno je osudio na po 2 godine zatvora dvojicu Nišlija zbog krađe bakarnih bisti sa grobova u Dubovu i Žitorađi 2011. godine, a reč je o istim osobama koje su ranije ukrale i biste sa grobova i u Medoševcu koje su potom prodavali na otpadu u Aleksincu.

    detaljnije
  • zgrada opstine prokuplje (2) (1) lj.m.

    Prokuplje četvrtinu budžeta mora da isplati zbog duga Direkcije

    Zbog duga prokupačke Direkcije nastalog od 2007. do 2009. godine, nakon izvedenih, a neplaćenih infrastrukturnih radova, Opština koja je preuzela obaveze stare Direkcije mora da po izvršnoj sudskoj presudi Apelacionog suda u Beogradu isplati "Univerzal banci" dug od 202,5 milona dinara, što je oko četvrtina godišnjeg budžeta.

    detaljnije
  • Radnički stadion Čair

    Kasacioni sud presudio u korist Bankovića, račun Radničkog u blokadi

    Saga, koja je obišla sve sudove u Srbiji i svaki je opovrgnuo presudu prethodnog, došla je i do najvišeg Kasacionog, iz koga su naložili Radničkom da isplati 15.000.000 bivšem predsedniku Zoranu Bankoviću, zbog njegovih pozajmica klubu. Dok u fudbalskom klubu smatraju da je presuda neosnovana, Banković se zahvaljuje Aleksandru Vučiću, a račun kluba je zbog naplate dugova blokiran.

    (7) detaljnije
  • Tuzilastvo i Viši sud zgrada Vranje foto .m.

    Za ubistvo majke 14 godina zatvora

    Zbog zločina u selu Rajčilovci u Bosilegradu koji se dogodio 12. septembra prošle godine kada nožem ispred porodične ubijena V. V, vranjski Viši sud nepravosnažno je za ubistvo osudio njenog sina na 14 godina zatvora. Branilac optuženog uložio žalbu na presudu.

    detaljnije
  • Sud poništio Rešenje Vlade o smeni načelnika Topličkog okruga

    Pravosnažnom presudom Upravnog suda u Nišu Bratislav Jovanović je dobio spor protiv Vlade Srbije koja ga je nezakonito smenila novembra 2014. godine, tako da je on, po trenutno jedinom validnom rešenju iz marta 2013. godine, i dalje načelnik Topličkog okruga.

    detaljnije
  • Protest boraca rata zbog dnevnica

    Vrhovni sud potvrdio: Ratni rezervisti diskriminisani, država mora da ih isplati

    Da je oko 15.000 rezervista iz Nišavskog kraja diskriminisano jer im nisu isplaćene ratne dnevnice odlučio je i Vrhovni kasacioni sud. Osim ratnih dnevnica, njima će država sada morati da isplati i to što nisu bili tretirani na isti način kao njihovi saborci iz ostalih delova Srbije.

    (10) detaljnije
  • droga skrivena u zvucniku golfa foto uprava carina

    Strancu uhvaćenom sa 5 kg kokaina zatvor od 5 godina

    Nakon što su ga carinici kod Preševa 3. aprila uhvatili sa oko 5 kilograma kokaina, turski državljanin sa prebivalištem u Nemačkoj i Više tužilaštvo u Vranju postigli su sporazum prema kome će on biti osuđen na 5 godina zatvora, uz 3 godine zabrane ulaska u Srbiju nakon isteka zatvorske kazne.

    (1) detaljnije
  • Radnički dobio presudu; foto: Vanja Keser

    Radnički dobio Crvenu zvezdu na sudu

    Tužbu, koju je Fudbalski klub Radnički uputio Arbitražnom sudu pre 2 meseca, a na račun toga što im Crvena zvezda nije isplatila novac za transfer Milana Pavkova, dobio je niški klub, potvrdio je njihov direktor Rade Basta.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: