Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:09, 4. 7. 2016.

| Zabava

Dejan Cukić i Bane Mojićević na 31. “Vlasinskom letu”

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
surdulica-foto-I.M.-Juzne-vesti.jpg
Finalno takmičenje trubača biće održano 10. jula u Surdulici; foto: I.M.

Jedna od najznačajnijih i najposećenijih manifestacija na jugu Srbije “Vlasinsko leto“ koja se održava na Vlasini i u Surdulici, počinje u četvrtak, 7. jula.

Manifestacija koja je prvenstveno predtakmičenje trubačkih orkestra za područje južne i jugoistočne Srbije, trajaće do 10. jula.

I ove godine očekujemo, pored naših Surduličana, i goste iz celog okruga. Bogat kulturno-umetnički program, muzičke zvezde i trubači su ono što će obeležiti i ovo leto – kaže Aleksandra Popović, predsednica Opštine.

Muzičke zvezde koje će održati besplatne koncerte tokom manifestacije su Dejan Cukić i Bane Mojićević.

Prvog dana manifestacije u porti crkve Sveti Đorđe biće održano Veče duhovne muzike na kome će nastupiti braća Teofilović, dok će na centralnoj bini u večernjim satima publika moći da uživa u revijalnom nastupu prošlogodišnjih pobednika na predtakmičenju trubača.

Već sutradan biće otvorena “Ulica odjeka surduličke trube“, prodajna izložba slika i etno proizvoda, a održaće se i defile pionirskih orkestara.

U toku manifestacije koja se paralelno održava na Vlasini i u Surdulici, biće održani koncerti zabavne i narodne muzike, uspon planinara, takmičenje ribolovaca “Vlasinska udica”, Džipijada i nastupi folklora.

Finalni događaj je poslednje večeri manifestacije kada će u Surdulici bit održano takmičenje seniorskih trubačkih orkestara, a u ponoć će biti proglašeni pobednici 31. “Vlasinskog leta” koji na ovaj način obezbeđuju “propusnicu“ za tamičenje u Guči.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: