Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:21, 4. 4. 2024.

| Zabava

Drugi rođendan niški AKC "Fuzz" obeležava mini-festom

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Atmosfera u AKC FUZZ_ privatna arhiva_ Aleksandar Mijalkovic
Svirke, izložba i skejt akrobacije; foto: Aleksandar Mijalković

Svirke, di-džejevi, izložba i akrobacije na skejtbordu biće održane u petak, 5. aprila od 20 sati u prostorijama niškog AKC Fuzz-a. Organzatori navode da će mini-festivalom uokviriti sve ono što su radili protekle dve godine.

Program će početi izložbom radova Mine Stefanović, za koju organizatori navode da je do sada održala 17 samostalnih izložbi, kao i 5 grupnih, a njene radove, prema rečima organizatora iz Fuzz-a, mogli su do sada da vide ljudi iz Niša, Podgorice, Novog Sada, Beograda i Pančeva.

Uporedo uz izložbu, u hodniku ispred koncertnog prostora svoj talenat će nam predstaviti grupa zaljubljenika u adrenalin i skejtbording Mudiz Crew koja će na svojim spravama pokazati umeće kontrole nad skejt bordom. Muzička podloga od samog starta će biti prepuštena Gary Bramil Geri - kažu iz Fuzz-a.

Već od 21:30 na binu će izaći mladi i perspektivni i lokalno već poznati pank bend Autonomna kontrola, dok će nakon njihovog nastupa svirati začetnici industrijal zvuka u Srbiji dreDDup iz Novog Sada.

DreDDup je bend koji je aktivan od 1997. godine i jedni su od pionira ovog zvuka u Srbiji. Iako ne vole žanrovske etikete, svoj zvuk zovu mešavinom industrial rok i demonik elektronik big beat muzike - kažu iz Fuzz-a.

Iz Fuzz-a ističu da će u narednom periodu uvrstiti još mnogo različitih programa i događaja u svoje aktivnosti i razviti njihov alternativni kulturni centar, te se nadaju da do trećeg rođendana uspeju u nameri da organizuju i prvi festiva.

Ostvarili smo jako bitne saradnje sa neformalnim grupama, organizacijama i udruženjima kako na lokalu tako i šire a i lokalnim organizatorima događaja i drugim sličnim prostorima u gradu, jer naš cilj je zajednička saradnja na oživljavanju scene i promociji alternativne kulture i neafirmisane umetnosti - kažu organizatori.

Tokom dve godine postojanja u AKC Fuzz-u održano je 140 događaja, a na bini sviralo je više od 200 izvođača, kako iz cele Srbije, tako i Finske, Francuske, Grčke, Bugarske, Italije, Španije, Hrvatske i Crne gore.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: