Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

biciklizam

  • biciklisti

    Biciklisti u subotu voze "za niški aerodrom"

    Građani koji ne žele da poklone niški aerodrom državi organizuju biciklističku vožnju do Bubnja, a okupljanje je, kako kažu iz Inicijative “Ne damo niški aerodrom”, u subotu 9. juna u 11 sati, na Trgu kralja Milana u Nišu.

    (5) detaljnije
  • biciklizam-Kosta-ilustracija.jpg

    Vožnjom do Bubnja počinje biciklistička sezona u Nišu

    Oni koji bi da na točkovima provedu nedeljni dan, mogu da se pridruže 22. aprila otvaranju biciklističke sezone u Nišu. Okupljanje je na Trgu kralja Milana u 11:30, a voziće se do spomen-parka Bubanj.

    detaljnije
  • crven trg

    Biciklista sa juga Srbije do Moskve na dva točka

    Student master studija na Fakultetu za sport u Nišu, Saša Krstev iz Dimitrovgrada, jesenas je svoju ljubav prema drumskom biciklizmu podigao na viši nivo, vozeći svog omiljenog dvotočkaša od svog rodnog grada do glavnog grada Rusije.

    (2) detaljnije
  • Golf ilustracija

    Od golfa do ronjenja - predstavljanje zdravog života u niškoj školi

    Retrospektiva srpskih i niških uspeha u sportu, predstavljanje 22 kluba, te štand sa zdravom hranom, biće izloženi u četvrtak, 26. oktobra, od 10 do 16 sati, u Osnovnoj školi “Ivo Andrić” u naselju Branko Bjegović. Sajam sporta i zdrave hrane je otvoren za sve posetioce, a organizatori kažu da se svake godine trude da predstave najrazličitije sportove, što je urodilo plodom, jer su jedina škola južno od Beograda, u kojoj se može trenirati golf.

    (2) detaljnije
  • Defile biciklista

    Biciklisti defiluju kroz Niš, u Evropi bicikl svakodnevno prevozno sredstvo

    Povodom Evropske nedelje mobilnosti, u Nišu će biti organizovan Defile biciklista kroz centar grada, sve do parka Čair, gde ih očekuje piknik i poligon spretnosti za najmlađe, a sve to u nedelju, 17. septembra, sa početkom od 11 sati na Trgu kralja Milana. U Briselu jedna kompanija za iznajmljivanje bicikala nudi drugim firmama da prevoz svojim radnicima plate baš njima, kako bi se bicikl vozio svakodnevno i svi živeli zdravije.

    (4) detaljnije
  • uspesni leskovcani balkan extreme foto BK Dubocica

    Leskovčani osvojili 3 medalje na biciklističkom maratonu

    Na biciklističkom "Balkan Extreme" maratonu proteklog vikenda u Vlasotincu dvojica takmičara leskovačkog kluba Dubočica postigli su odlične rezultate osvojivši zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju među brojnim takmičarima iz Srbije i zemalja regiona.

    detaljnije
  • Prvenstvo Srbije u triatlonu u nedelju na Vlasinskom jezeru

    Preko 80 učesnika iz Srbije, Bugarske, Nemačke, Makedonije i Crne Gore takmičiće se na "Vlasinskom triatlonu samoprevazilaženja" u plivanju, biciklizmu i trčanju. I olimpijski i sprint triatlon počinju u 10 sati na plaži kod hotela "Vlasina".

    detaljnije
  • Balkan extreme foto Milan Nesic

    U nedelju biciklistički maraton od Vlasotinca do Vlasinskog jezera

    Profesionalci i rekreativci u biciklizmu moći će u nedelju, 6. avgusta da se oprobaju na jednoj od 3 staze brdske biciklističke trke “Balkan extreme” koja će se voziti između Vlasotinca i Vlasinskog jezera. Start trke je u 10 sati ispred hotela “Grozd” u Vlasotincu.

    detaljnije
  • Biciklizam

    Leskovački i niški biciklisti uspešni na svim frontovima

    Parabiciklisti iz Leskovca osvojili su dve bronze na Evropskom Kupu u Slovačkoj, a Nišlijka će biti član biciklističke reprezentacije Srbije. Takođe, takmičari klubova Dubočica i Naissus su, uprkos jakoj konkurenciji, ostvarili dobre rezultate na međunarodnoj trci u Crnoj Travi.   

    detaljnije
  • Biciklisti Budi brza od kancera

    Biciklistička akcija “Budi brža od kancera” prolazi kroz jug Srbije

    Po ugledu na evropsku akciju “Vožnja za žene”, koja ima cilj da skrene pažnju na problem obolevanja ženskih reproduktivnih organa od raka, slična aktivnost organizovana je i u Srbiji. Tako su ovog vikenda biciklisti-rekreativci iz Jagodine krenuli na jug, a plan je da za 8 dana pređu 600 km i na tom putu obiđu veće gradove u ovom delu zemlje.

    (1) detaljnije
  • Kristina pre polaska na put foto Lj.M.

    Prokupčanka biciklom stigla do Norveške

    Nakon dvadesetak dana vožnje biciklom i pređenih oko 1.700 kilometara, Kristina Stamenković (27) je stigla do Norveške kako bi prisustvovala obeležavanju 75 godina od kada su nacisti u Drugom svetskom ratu na prinudni rad u Norvešku odveli 4.200 srpskih i jugoslovenskih vojnika.

    (2) detaljnije
  • biciklama zamalo na putu do norveke foto lj,m.

    Novac sponzora posvađao prokupačke bicikliste pred put u Norvešku

    Iako su se 2 meseca gotovo svakodnevno zajedno pripremali da biciklom pređu veći deo puta do Norveške u čast srpskih interniraca, Kristina Stamenković i Jugoslav Stošić posvađali su se nekoliko sati pred polazak zbog raspodele novca od sponzora, pa je Kristina na put otišla sama, dok je Jugoslav ostao u Prokuplju.

    (5) detaljnije
  • Kristina na bicikli

    Iz Prokuplja krenula biciklom do Norveške - u čast interniraca

    Da bi prisustvovala obeležavanju 75 godina od kada su nacisti u Drugom svetskom ratu na prinudni rad u Norvešku odveli 4.200 srpskih i jugoslovenskih vojnika, mlada Prokupčanka Kristina Stamenković je na put dug 3.500 kilometara krenula vozeći bicikl.

    detaljnije
  • Manjak staza i mesta za parkiranje bicikli u Nišu

    Niš nedovoljno prilagođen biciklistima

    Malo mesta za parkiranje, nedovoljno ulaganja u biciklizam, tek nekoliko staza na kojima su neretko parkirani automobili i centralne niške ulice na kojima nema dovoljno mesta da se napravi deo za dvotočkaše, pa biciklisti moraju da voze kolovozom i rizikuju bezbednost, neki su od problema sa kojima se suočavaju vozači bicikla u Nišu. Dok biciklisti kritikuju, u Gradskom veću najavljuju ulaganja u biciklizam od naplaćenih saobraćajnih kazni.

    (20) detaljnije
  • Biciklama na put do Norveške; foto: Lj.M.

    Biciklom do Norveške u čast slavnih predaka

    U znak sećanja na 3.841 srpskog zarobljenika iz Drugog svetskog rata deportovanih u logore u Norveškoj i 75-godišnjice od tog datuma, Kristina Stamenković i Jugoslav Stošić iz Prokuplja na biciklama će putovati mesec dana do Norveške kako bi prisustvovali manifestaciji povećenoj srpskim logorašima.

    detaljnije
  • Izreka "U zdravom telu zdrav duh", podstakla učenike da organizuju aktivnost; ilustracija: flickr/Mt. Hood Territory

    Gimnazijalci u nedelju organizuju "biciklijadu"

    Sve Nišlije koje žele da unesu malo fizičke aktivnosti u svoj život, a pritom budu humani, mogu se pridružiti “biciklijadi”, koju organizuje Učenički parlament Gimnazije “Svetozar Marković”. Skup počinje u nedelju od 12 sati, a mesto okupljanja je na Trgu kralja Milana.

    detaljnije
  • Biciklizam

    Takmičenje u brdskom biciklizmu na Kameničkom visu

    Kameniti teren i zanimljivi spustovi Kameničkog visa privukli su članove niškog Biciklističkog kluba Naissus da ovde organizuju brdsku trku u nedelju, 9. aprila. Mlađe kategorije i oni koji se još nisu upustili u profesionalne vode počeće sa takmičenjem od 11 sati, dok je start elitne trke zakazan za 13.

    detaljnije
  • Biciklisti

    Biciklistička akcija do Čegra za sve rekreativce

    Sve Nišlije koje žele da toplije vreme provedu u prirodi i uz to se rekreiraju, mogu se pridružiti biciklističkoj akciji u nedelju, 26. marta, a staza će voditi do Čegra, gde je planiran odmor i izlet.

    detaljnije
  • Petrovic-i-Smelcerovic---BK-Dubocica.jpg

    Slepom leskovačkom biciklisti zlato na Evropskom kupu

    Iako se zbog operacije nije takmičio godinu dana, slepi biciklista Milan Petrović i njegov tandem pilot Goran Šmelcerović osvojili su zlatnu medalju u izuzetno jakoj konkurenciji na Evropskom Kupu u Beogradu.

    (2) detaljnije
  • Downhill-bike-1---Nikola-Mitrović

    "Downhill" biciklizam - spoj brzine i adrenalina na dva točka

    Spust skijama sa vrha planine po utabanoj snežnoj stazi mnoge ostavlja bez daha, a vožnja biciklom po uskim i strmim šumskim stazama i neravninama možda se kosi sa granicama ludosti. Ipak, ona je za adrenalinske zavisnike koji se time bave jedinstveni doživljaj.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: