Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

fudbal

  • milan-milanovic.jpg

    Milanović se vratio u surdulički Radnik

    Posle četiri godine u Fudbalski klub Radnik iz Surdulice vratiće se Milan Milanović koji će na klupi ekipe sa juga Srbije zameniti Zorana Ljubinkovića. Milanović je obavio prvi trening sa ekipom, a prvi meč kao novi šef stručnog štaba imaće u subotu, 25. novembra kada Radnik dočekuje Mladost iz Lučana.

    (1) detaljnije
  • Srbija, fudbal, Leskovac

    Piksi: Kovali smo plan i taktiku u Nišu, a egzekucija je bila u Leskovcu [foto]

    Nakon remija sa Bugarskog u Leskovcu (2:2) i meča posle koga je Srbija obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo prvi put od osamostaljenja, selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi, rođeni Nišlija, rekao je da je "ovaj deo zemlje bio i ostao u njegovoj duši i to se nikad neće promeniti". Niš i Leskovac su bili važan deo ovog uspeha - "kovali smo plan i taktiku u Nišu, a egzekucija je bila u Leskovcu", rekao je najpoznatiji Pasipoljanac.

    (34) detaljnije
  • leskovac, fudbal, reprezentacija, foto fss

    Srbija iz Leskovca otišla u Evropu

    Posle 24 godine reprezentacija naše zemlje biće na Evropskom prvenstvu, a to su fudbaleri Srbije obezbedili u Leskovcu remijem sa Bugarskom (2:2). Srbija, koju sa klupe vodi Nišlija Dragan Stojković Piksi, imala je podršku punih tribina stadiona "Dubočica".

    (15) detaljnije
  • Reprezentacija Srbije, fudbal, Leskovac

    Tadić: Očekujemo puno dece u Leskovcu, to dodatno motiviše igrače

    "Nismo dugo igrali van Beograda, očekujemo u Leskovcu puno dece, mislim da će to dodatno da motiviše igrače i da im bude interesantno", rekao je Dušan Tadić, kapiten reprezentacije Srbije pred meč sa Bugarskom koji će biti igran u nedelju, 19. novembra od 15 sati. Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi rekao je da je radostan što će igrati u južnom delu Srbije.

    (2) detaljnije
  • Fudbal, Bugarska

    Bugarska fudbalska reprezentacija u "Naisu" pred meč sa Srbijom

    Na ulazu u Niš, u hotelu "Nais" nalaze se fudbaleri Bugarske koji će u nedelju, 19. novembra u Leskovcu igrati protiv Srbije meč poslednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Bugarska reprezentacija imaće u subotu trening na stadionu "Dubočica", a dan kasnije i i duel sa Srbijom.

    (4) detaljnije
  • fudbalska reprezentacija u nis, foto fss 3

    Foto-vest: "Orlovi" stigli u Niš odakle "lete" u Leskovac

    Fudbalska reprezentacija Srbije stigla je u Niš gde će biti do nedelje, 19. novembra kada će otići u Leskovac gde će na stadionu "Dubočica" dočekati Bugarsku u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. "Orlove" su sačekali građani i građanke Niša koji će dva dana biti domaćini ekipi svog sugrađanina Dragana Stojkovića Piksija.

    (9) detaljnije
  • srbija, fudbal, foto fss

    "Orlovi" očekuju podršku svih 90 minuta u Leskovcu

    Vest da je UEFA umanjila kaznu i da će jedna tribina stadiona "Dubočica" biti puštena za navijače obradovala je selektora Dragana Stojkovića Piksija i golmana Predraga Rajkovića koji je rekao da očekuje podršku svih 90 minuta u Leskovcu i da će pobediti i otići na Evropsko prvenstvo. Utakmica je u nedelju, 19. novembra.

    (6) detaljnije
  • Fudbalska reprezentacija Srbije

    UEFA smanjila kaznu - jedna tribina stadiona u Leskovcu otvorena za navijače

    Na utakmici koju fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Bugarske 19. novembra u Leskovcu, zapadna tribina stadiona "Dubočica" biće otvorena za navijače, dok će na ostale tri tribine ulaz biti dozvoljen samo deci do 14 godina u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije. Još nije poznato kada će i po kojoj ceni karte biti u prodaji za zapadnu tribinu.

    (2) detaljnije
  • slavoljub djordjevic, fk radnicki, foto ljubica jocic

    Trener Slavoljub Đorđević predstavljen na "Čairu": Radnički ne sme da ispadne

    Pet dana nakon ostavke Nikole Trajkovića, Radnički je predstavio novog šefa stručnog štaba Slavoljuba Đorđevića koji je istakao da će dati sve od sebe da stabiizuje tim iz Niša i da "Čair" opet treba da bude "vruć teren". Dodao je da je disciplina ono na čemu mora da se odmah proradi.

    (10) detaljnije
  • Deca, stadion, tribina

    Ulaz na meč reprezentacije u Leskovcu samo za osnovne škole, fudbalske klubove i škole fudbala

    Fudbalski savez Srbije pozvao je sve osnovne škole, škole fudbala i fudbalske klubove koji rade sa decom osnovnoškolskog uzrasta da organizovano dođu na poslednju, odlučujuću utakmicu kvalifiikacija za UEFA Evropsko prvenstvo koju Srbija igra protiv Bugarske u nedelju, 19. novembra na stadionu "Dubočica" u Leskovcu.

    (2) detaljnije
  • Slavoljub Đorđević, Radnik

    Slavoljub Đorđević blizu klupe niškog Radničkog

    Bivši trener Radnika i Vojvodine, kao i nekadašnji igrač niškog tima, Slavoljub Đorđević blizu je dogovora sa Upravom Radničkog, kažu u klubu. Đorđević bi trebalo da nasledi Nikolu Trajkovića koji je vodio ekipu na prethodnih 14 mečeva u Superligi kada je "Real sa Nišave" osvojio 13 bodova.

    (5) detaljnije
  • stadion Čair

    Niš - usputna stanica fudbalskoj Evropi

    Dok Niš više od 13 godina čeka novi stadion, Leskovac je za kratko vreme dobio i novi stadion i Evropu, a ugostiće i reprezentaciju Srbije. Poslednji put reprezentacija naše zemlje na "Čairu" je igrala pod imenom Srbija i Crna Gora, a novembra će možda ugostiti Piksijeve "orlove" samo na treningu i na putu do Leskovca. Niš je stanica i fudbalerima Čukaričkog i njihovim gostima u Evropi jer ima hotele i aerodrom koji su neophodni za utakmice pod okriljem UEFA.

    (9) detaljnije
  • FK Radnički, omladinci

    Fudbaleri Radničkog pobedili Crvenu zvezdu

    Ono što dugo ne uspeva prvom timu Radničkog iz Niša, uspelo je omladincima ovog kluba - oni su u 13. kolu Omladinske lige Srbije pobedili beogradsku Crvenu zvezdu rezultatom 1:0 (0:0). Jedini gol na meču postigao je Lazar Prodanović u 85. minutu. Ovo je drugi trijumf Nišlija ove sezone.

    (6) detaljnije
  • Nikola Trajković i MIlan Stegnjajić

    Trajković otišao iz Radničkog, u toku pregovori sa novim šefom stručnog štaba

    Fudbalski klub Radnički iz Niša je i zvanično raskinuo saradnju sa trenerom Nikolom Trajkovićem, a odluka o njegovom nasledniku još nije doneta. Kako za Južne vesti kaže Dragan Marković, predsednik Upravnog odbora kluba Radničkog , bilo je razgovora sa nekoliko trenera, ali još nema dogovora.

    (21) detaljnije
  • David Petrović

    Mladi igrač Radničkog na spisku Ljubinka Drulovića

    Na spisku novog selektora mlade fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinka Drulovića nalazi se i ime odbrambenog igrača Radničkog iz Niša - Davida Petrovića. Petrović i ostali "orlići" nastavljaju borbu za plasman na Evropsko prvenstvo koje će 2025. godine biti u Slovačkoj.

    detaljnije
  • nikola trajkovic, foto jelena misic

    Trener Radničkog: Nemamo sreće, to nas košta plasmana i treba trener da odgovara

    Nakon poraza od Novog Pazara (1:0) u 15. kolu Superlige, trener Radničkog iz Niša Nikola Trajković rekao je da je "ljudima u klubu rekao da veruje u pobedu, da će utakmicu dobiti i da preuzima svu odgovornost ako do toga ne dođe". Dodao je da se oseća prazno, a na pitanje da li podnosi ostavku - odgovorio da "ne želi sada da zvuči senzacionalistički".

    (15) detaljnije
  • fk radnicki, alekasandar pejovic, foto jelena misic

    Radnički poražen na "Čairu" - Novi Pazar odneo sva tri boda

    Niz od četiri utakmice u Superligi bez poraza fudbaleri Radničkog prekinuli su u 15. kolu elitnog ranga pošto su na svom terenu poraženi (1:0) od Novog Pazara. Ovo je sedmi poraz Nišlija, drugi na "Čairu", pa sa 13 bodova iz 14 mečeva zauzimaju 13. poziciju.

    (11) detaljnije
  • Radnički

    Radnički protiv Novog Pazara želi da nastavi niz bez poraza

    Seriju od pet utakmica bez poraza fudbaleri Radničkog iz Niša žele da nastave i u petak, 10. novembra kada na svom "Čairu" dočekuju Novi Pazar u 15. kolu Superlige. Šef stručnog štaba niške ekipe Nikola Trajković kaže da poštuje sastav i igru protivnika, ali očekuje trijumf u Nišu.

    (6) detaljnije
  • Fiorentina

    Fudbaleri Fiorentine stigli u Niš pa odlaze u Leskovac na evropski meč

    Specijalnim čarter letom fudbaleri italijanske Fiorentine stigli su u sredu uveče na Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu. Oni danas od 18:45 igraju u Leskovcu meč kvalifikacija za Ligu konferencije protiv beogradskog Čukaričkog.

    (4) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: