Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

kosarka

  • spasić

    Marko Spasić ponovo prvi trener košarkaša Pirota

    Manje od dve godine Zoran Milovanović proveo je na mestu trenera seniorskog tima Košarkaškog kluba Pirot, a na kraju sezone u kojoj je osvojeno 4. mesto u Drugoj košarkaškoj ligi, kako kaže predsednik, sporazumno je raskinuta saradnja. Novi trener biće Marko Spasić, koji je na tom mestu bio nekoliko sezona, do polovine novembra 2020. godine, kada je smenjen.

    detaljnije
  • OŠ Mika Antić1; foto: Stranka slobode i pravde

    Firme iz Niša i Leskovca adaptiraju salu "Mika Antić", cena oko 300.000 evra

    Od sedam ponuda, koliko je stiglo na javni poziv za rekonstrukciju sale Osnovne škole "Mika Antić" u Nišu, pobedila je zajednička firmi Izogradnja plus iz Niša i Multitek elektronik iz Leskovca. Njihova cena radova sa PDV-om je 35.609.673,60 dinara, piše u odluci.

    (6) detaljnije
  • KK Zdravlje

    Košarkaši Zdravlja i naredne sezone učesnici Košarkaške lige Srbije

    Košarkaši čačanskog Borca sa 2:1 u seriji bili su bolji od slovenačkog Heliosa u borbi za mesto u ABA ligi, što je direktno uticalo da će iz KLS-a ispasti samo poslednje dve ekipe na tabeli i da će košarkaši leskovačkog Zdravlja i naredne sezone biti deo najjačeg srpskog takmičenja.

    detaljnije
  • Aktavis Akademija

    Košarkaši leskovačke Aktavis Akademije krajem maja učesnici turnira u holandskom Groningenu

    Juniori Aktavis Akademije će od 27. do 29. maja po 10. put biti učesnici međunarodnog turnira u Groningenu, na kome će se osim timova iz Holanidije takmičiti i klubovi i iz Nemačke, Češke i Belgije.

    (1) detaljnije
  • filip jovanovic, kkk nais

    Niški košarkaši u kolicima u Sofiji se opraštaju od Balkanske lige

    Poslednji turnir ovosezonske Balkanske lige košarke u kolicima biće ovog vikenda u Sofiji, a takmičari Košarkaškog kluba Nais iz Niša kažu da idu u glavni grad Bugarske da se dostojno predstave, a ulogu favorita prepuštaju protivnicima.

    detaljnije
  • sportske igre niš

    Kuršumlija osmu godinu domaćin regionalnih Sportskih igara mladih u Toplici

    Osmu godinu zaredom Kuršumlija će 11. maja biti domaćin mladim sportistima iz Topličkog okruga, koji će učestvovati na Sportskim igrama za mlade, gde će snage odmeriti u fudbalu, košarci, atletici, igri “između dve vatre”. Takmičenje je podeljeno na nivoe – kvalifikacioni, gradski, regionalni i državni, a najuspešnija deca nadmetanje će nastaviti na republičkom takmičenju, dok će međunarodna završnica igara biti tradicionalno u Splitu u Hrvatskoj.

    detaljnije
  • Mina Đorđević

    Aleksinčanka osvojila košarkašku Evroligu

    Košarkašice turskog Fenerbahčea, među kojima je i 24-godišnja Aleksinčanka Mina Đorđević, a koje sa klupe predvodi naša selektorka Marina Maljković osvojile su Evroligu pobedom nad turskim Mersinom (99:60) u finalu Fajnal fora.

    (2) detaljnije
  • KK Zdravlje

    Košarkašima Zdravlja pobeda u Kraljevu garantuje opstanak u KLS-u

    Derbi utakmica poslednjeg kola Košarkaške lige Srbije biće odigrana večeras od 20 sati, kada će se u Kraljevu sastati veliki košarkaški rivali Sloga i Zdravlje. Utakmica dodatno dobija na težini ako se zna da poražena ekipa može završiti na mestu koje vodi u niži rang, pa će oba rivala pokušati da dođu do trijumfa koji garantuje opstanak u eliti.

    detaljnije
  • Kup Koraća

    Novac od košarkaških kupova i za Rovče, klubove, Sportski savez, RKSIS, lopte za škole

    Od 27,8 miliona dinara koliko je odvojeno za organizaciju dva košarkaška kupa "Radivoj Korać" i "Milan Ciga Vasojević", od čega 12 miliona dinara iz budžeta Niša, nakon svih rashoda ostalo je oko 13,7 miliona dinara, prema podacima koje su predstavili gradonačelnica Dragana Sotirovski i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dušan Projović. Taj novac će, prema rečima Sotirovski, biti odvojen za rekonstrukciju Rovčeta, organizaciju Evropskog prvenstva za juniore, izgradnju terena, Sportski savez Niša (1,6), košarkaške klubove, Regionalni košarkaški savez istočne Srbije (300.000) i sportsku opremu za škole.

    (7) detaljnije
  • Ženski sport

    Žene u sportu obeležile vikend, niški klubovi još čekaju novac iz budžeta

    Prvi vikend aprila doneo je dosta radosti Nišu na različitim sportskim terenima - košarkašice Studenta su se vratile u najviši rang, njihove imenjakinje iz odbojke su obezbedile mesto koje vodi u Prvu ligu, streljačka ekipa kluba Niš 1881 najbolja je u Srbiji u disciplini vazdušna puška, dve kik-bokserke Niša, zajedno sa saborcem, osvojile su zlatne medalje na Evropskom kupu, a Naisa je produžila nadu u borbi za opstanak u eliti. Sezone su u nekim sportovima završene, negde u finišu, a koji klub će koliko dobiti novca iz budžeta Niša, nezvanično niži nego planiran, još nije određeno.

    (1) detaljnije
  • zkk student, foto jelena misic 3

    Košarkašice Studenta se vratile u Prvu ligu

    Posle samo jedne sezone u drugom rangu takmičenja košarkašice Studenta vraćaju se u najviši rang. Pobedom nad Srbobranom (74:56) kod kuće u poslednjem kolu Druge lige klub iz Niša obebedio je drugo mesto na tabeli i mesto u Prvoj ligi naredne sezone.

    detaljnije
  • Student i Naisa

    Petak dan odluke za dva niška kluba - Student u borbi za elitu, Naisa za opstanak

    U poslednjem kolu Druge lige za košarkašice u petak, 31. marta ekipa niškog Studenta dočekuje devetoplasirani Srbobran, a pobeda bi joj osigurala povratak u Prvu ligu. Istog dana rukometašice Naise imaju priliku da produže nadu u borbi za opstanak u Superligi jer dočekuju Bor i neophodna im je pobeda.

    detaljnije
  • viner broker, ekipa, foto marina milojevic, privatna arhiva

    Prošlo je 30 godina od najvećeg uspeha niške košarke - Viner Broker je osvojio Kup

    Trijumfom nad Crvenom zvezdom (72:65) u finalu Kupa Jugoslavije u Vršcu košarkašice Studenta, tada pod imenom Viner Broker, na današnji dan 1993. godine napravile su najveći uspeh niške košarke. Ekipu koju je sa klupe vodio Dragoslav Petković činile su Danijela Ilić, Marina Velimirović, Jadranka Ćosić, Ljiljana Dubljević, Snežana Gavrilović, Valentina Jović, Valentina Stanković, Crnić, Ivana Stojanović, Lidija Peruničić, Izabela Vukojević i Marija Krstić.

    (6) detaljnije
  • KK Zdravlje

    Zdravlje protiv Vršca juri pobedu koja ih približava opstanku u ligi

    Nakon što su prošle nedelje iznenadili Mladost u Zemunu, košarkaši Zdravlja će protiv Vršca u subotu od 16:30 u leskovačkoj Hali sportova imati priliku da upišu još jedan trijumf i naprave važan iskorak ka opstanku u Košarkaškoj ligi Srbije.

    detaljnije
  • Slika 10. Detalj sa prošlogodišnjeg turnira

    Niš u subotu domaćin turnira Balkanske lige u košarci u kolicima

    Treći od četiri turnira druge sezone Balkanske lige u košarci u kolicima biće odigran u hali "Čair" u Nišu, a domaćin je Nais koji će prvi meč odigrati u subotu, 25. marta protiv lidera na tabeli Bijeljine. Sva četiri meča ove runde takmičenja biće igrana u hali u subotu.

    (1) detaljnije
  • kup milan ciga vasojevic, finale, nis, foto jelena misic 6

    Crvena zvezda ponovo osvojila pehar u Nišu

    Pobedom od 77:55 (23:15, 16:8, 25:17, 13:15) nad Art Basketom u finalu Kupa "Milan Ciga Vasojević" u hali "Čair" u Nišu košarkašice Crvene zvezde odbranile su pehar osvojen prošle godine na istom mestu. "Niš nam ostaje u dobrom sećanju, prošle godine smo osvojili i sada ponovili", rekao je nakon finala trener crveno-belih Dragan Vuković.

    detaljnije
  • crvena zvezda, kraljevo, kup milan ciga vasojevic, foto jelena misic 3

    Repriza prošlogodišnjeg finala u borbi za trofej Kupa "Milan Ciga Vasojević"

    Košarkašice Art Basketa i Crvene zvezde, kao i prošle godine na istom mestu, boriće se za trofej pobednika Kupa "Milan Ciga Vasojević" koji se održava u hali "Čair" u Nišu. Art Basket je bio bolji od Partizana rezultatom 92:76 (17:17, 19:18, 32:17, 24:24), dok je Crvena zvezda savladala Kraljevo rezultatom 64:57 (20:11, 18:16, 14:16, 12:14). Finale je večeras od 20 sati u niškoj hali.

    detaljnije
  • Kup Ciga Vasojević

    Hala "Čair" spremna za dvodnevni Kup za košarkašice

    Polufinalnim duelom Art Basketa i Partizana u nedelju, 19. marta počinje završni turnir Kupa "Milan Ciga Vasojević" koji će biti održan u hali "Čair" u Nišu. Drugo polufinale je istog dana, a sastaju se Crvena zvezda i Kraljevo. Finale je u ponedeljak od 20 sati.

    (1) detaljnije
  • Kup Milan Ciga Vasojevic, zreb, foto KSS 1

    Održan žreb za košarkaški Kup za žene, Niš ima predstavnika na Mini-kupu

    U prostorijama Košarkaškog saveza Srbije u Beogradu održan je žreb za završni turnir ženskog Kupa "Milan Ciga Vasojević", koji će 19. i 20. marta biti održan u hali "Čair" u Nišu. U prvom polufinalu igraju Art Basket i Partizan, a u drugom Crvena zvezda i Kraljevo. Na Mini-kupu, gde će igrati pionirke, učestvuje i Student iz Niša.

    (7) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: