Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:51, 1. 10. 2010.

| Društvo

G17 plus se izvinio Južnim vestima

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti

BEOGRAD, NIŠ - Stranka G17 plus izvinila se zbog uvreda koje je na račun Južnih vesti izneo član predsedništva te stranke iz Niša, Branislav Jovanović.

Na zvaničnom Twitter nalogu ove stranke objavljeno je kratko izvinjenje zbog, kako je napisano, nastupa gospodina Branislava Jovanovića.

Tokom dana Udruženje novinara Srbije i Društvo novinara Niša zatražili su da se Jovanović izvini i osudili njegovo ponašanje.

- Društvo novinara Niša smatra da su ovakve izjave neprimerene civilizovanoj komunikaciji koja se očekuje od nosilaca javnih funkcija, tim pre što je sam Jovanović priznao da se poslužio “prizemnim” rečnikom - zaključuje ovo udruženje.

Ipak, sam Jovanović, koji je novinare Južnih vesti u televizijskom nastupu nazvao "bolesnicima" i "plaćenicima", nije se izvinio.

Umesto toga na e-mail redakcije stiglo je saopštenje iz Direkcije za izgradnju grada, u kome se iznose nove kritike na rad Južnih vesti.

- Obzirom na grubu kampanju koja se mesecima, bez i jednog argumenta, od strane „Južnih vesti“ vodi na istoimenom sajtu, Direkcija za izgradnju grada poziva predstavnike te redakcije, kao i predstavnike svih drugih medija, da zakažu susret sa rukovodstvom našeg preduzeća, na kome bi smo javnosti grada Niša položili račune o našem radu - piše u saopštenju.

Direkcija odbacuje da je Branislav Jovanović telefonskim pozvima predsednici Društva novinara Niša u kasnim večernjim satima, vršio pritisak na medije.

- Ponavljamo da izveštavanje „Južnih vesti“ smatramo neobjektivnim, tandencioznim i neprofesionalnim. Niko iz Direkcije nije vršio pritisak na medije, već je samo traženo od profesionalnog udruženja da nas zaštiti od takvog izveštavanja - piše u saopštenju.

Podsećamo, Branislav Jovanović, narodni poslanik i izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada u emisiji na TV Belle Amie, odgovarajući na pitanje voditeljke o informacijama da je Direkcija gradila bez dozvole, izneo je niz uvreda na račun Južnih vesti, koje su o tome pisale.

- To su pisanja nekih bolesnih ljudi, koji rade za te niške vesti. Moram to otvoreno da kažem. Evo, po prvi put takvim prizemnim rečnikom da se koristim. Znači, molim vas, to je neizdržljiva tortura koju trpim od tih ljudi, koji se predstavljaju u ime Šabića (Rodoljuba, prim. autora) i koji su, nažalost, nekad bili na budžetu Grada Niša. Koji pišu svaki dan i traže informacije od nas, kao da rade u Interpolu. Nemam nameru da komentarišem sa tim plaćenicima. Ja sam sa njima završio i stavio tačku na te stvari - rekao je Jovanović.

Reč je o tekstovima koje možete pročitati - ovde.

Pri tom, nakon što smo od Direkcije zatražili komentar za tekst o nelegalnim javnim nabavkama u tom preduzeću, Jovanović je telefonom zvao u 10 sati uveče Draganu Kocić, predsednicu Društva novinara Niša i od nje tražio da ona "razgovara" sa autorom teksta i tražio da se DNN ogradi od pisanja Južnih vesti.

Izjava Branislava Jovanovića na TV Belle Amie

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gordana

    10:32 // 7. 10. 2010.

    G-din Jovanović je sigurno prenalio u svojoj izjavi, ali je uputio i izvinjenje. Ne treba biti toliko na kraj srca, pogotovu što i novinari imaju odgovornost za javno datu reč, a uprkost toga vrlo često su njihove izjave odokativne, proizvoljne i rekla-kazala. G-din Jovanović je veoma zasulužan za ekonomski i kulturan razvoj Niša, u dugom nizu godina. Mislim da je to mnogo važnije od jedne ishitrene izjave.

  • Djordje,Prokuplje

    10:51 // 4. 10. 2010.

    Mnogo gopvori panicna nervoza koju pokazuje Bane Jovanovic .Secam se i onog Jocica nekadasnjeg direktora Puteva Srbije.I tome je smetao g.Sabic i taj je vredjao novinare i vristao na njih.Pa je posle optuzen za stvar tesku vise miliona evra..

  • LJSR

    15:46 // 2. 10. 2010.

    Obzirom na reakciju Branislava Jovanovića verujem da su južne vesti objavile po njega opasnu i istinitu priču o njegovom radu. Kako čovek nema meru i ne skida se sa niških televizija, ponaša se kao da je sve što radi njegova donacija gradu, više puta smo lično od njega čuli da je sredstvima za održavanje radio nove ulice, ali nisam primetila da je iko od nadležnih organa išta preduzeo.
    Lepo je što pratite rad istaknutog funkcionera G17+ i iskreno se nadam da će se još po neko pozabaviti njegovim delima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: