Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 6. 10. 2014.

| Društvo

Osnovci u Proseku od sada u okrečenim učionicama

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
krecenje.jpg
Učenici su u toku krečenja obilazili školu kako bi proverili nov izgled učionica

Učionice isturenog odeljenja OŠ “Đura Jakšić” u Proseku kod Niša okrečene su tokom vikenda, zahvaljujući sredstvima prikupljenim na humanitarnoj žurki koju su organizovali niški Rotari i Rotarakt klub.

Članovi ovih klubova su, kako kažu, učionice ove škole okrečili kako bi oplemenili prostor u kojima će sada i učenici ali i nastavnici imati bolje uslove za rad.

Naš motiv je bio da kroz druženje i služenje uradimo nešto zaista korisno za decu. Kroz doprinos ovoj lokalnoj zajednici, mi smo se i upoznali sa đacima i učiteljima, međusobno družili i uradili veliki posao jer je škola bila u veoma lošem stanju - objašnjava Nikola Pejović iz Rotari kluba Niš - Centar.

Ova vrsta pomoći je, naročito za seoske škole, veoma značajna, smatra direktorka OŠ “Đura Jakšić” Slađana Miladinović.

Seoske škole uglavnom nemaju sredstava za sređivanja poput ovog. Meni je drago da vidim ovoliki broj mladih ljudi punih entuzijazma i volje, i volela bih kada bi ovakve akcije mogle da se nastave - kaže Miladinović.

Osnovna škola u Proseku je istureno odeljenje OŠ “Đura Jakšić” iz Jelašnice, i nju pohađa 16 učenika od 1. do 4. razreda

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ciceron Zaplanjsky

    08:51 // 7. 10. 2014.

    Zar ovo treba da bude vest u 21.veku!Zar nije normalno da deca imaju svetle, prostrane,okrečene,provetrene, tople,inventarom i učilima opremljene UČIONICE.I u Proseku.Bar onakve kakve sam ja imao 1961

  • Sasa

    16:40 // 6. 10. 2014.

    Jadna li je ova zemlja kad je krecenje dve ucionice udarna vest.A kad bi im dali jedan kompjuter morao bi i predsednik opstine da se slika.

  • roditelj

    16:31 // 6. 10. 2014.

    To sto skola nema para neznaci da roditelji nemogu sami da se organizuju i okrece ucionicu. Kao primer mogu da navedem roditelje cija deca su sada krenula u I razred OS ,,Vozd Karadjordje,,

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: