Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 15. 9. 2012.

| Društvo

Smene direktora u Nišu

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Odbor-za-imenovanja.jpg

Odbor za imenovanja Skupštine Grada Niša predložio je smene većine direktora javnih preduzeća i ustanova i odbornicima odmah uputio predloge za njihove zamene.

Na dnevnom redu, kako su Južne vesti već pisale, našla se i smena direktorke Niške televizije Dragane Nikolić, kadra URS, koju bi na predlog iste organizacije trebalo da nasledi reditelj Boban Rajković.

Smene se zatražene i u Vodovodu, Parking servisu, Zavodu za urbanizam, Tržnici, Direkciji za izgradnju, Galerije, Domu zdravlja, Medicini rada, Hitnoj pomoći, Sportskom centru Čair, Niškom kulturnom centru, Narodnom pozorištu, Turističkoj organizaciji, Sigurnoj kući...

Tokom sednice Odbora predstavnik LDP Predrag Jelenković upozorio je da bi smena direktora čiji mandati nisu formalno istekli, mogla da rezultira njihovim tužbama, gde bi odštetu plaćali svi građani.

- Podsetiću na slučaj Ljubivoja Slavkovića, sadašnjeg zamenika gradonačelnika, koji je 2003. godine pre isteka mandata smenjen sa funkcije direktora Toplane. On je tužio i dobio spor. Koliko je to para, možete pitati njega - rekao je Jelenković.

Primedbe su imali i članovi Odbora iz redova opozicione Demokratske stranke. Jelena Filipović ukazala je da članovima Odbora nije dostavljena kompletna dokumentacija u vezi sa razrešenjem.

- Nije naveden nijedan razlog za njihovu smenu, niti je dokumentacija za predložene kompletna. Samo za jednog kandidata imamo potvrdu da nije osuđivan, a niko od njih nije potpisao saglasnost za imenovanje - rekla je Filipović.

Filipović je podsetila i da su čelnici ustanova iz zdravstva birani na konkursu, pa njihova smena bez obrazloženja predstavlja još veći problem.

Predsednik Odbora Dejan Jovanović (SNS) kratko je potvrdio da pomenuta dokumentacija nedostaje, ali da nije neophodna, a nedostatak kriterijuma kratko je prokomentarisao.

- Pitajte bilo koga na ulici, pa ćete videti da li ima potrebe da ih smenimo - rekao je Jovanović.

Uskoro opširnije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zlata

    19:15 // 20. 9. 2012.

    Perisic je politicki pionir , pa se plasimo da ce Banana opet da vodi ovaj grad a to je katastrofa!

  • Dragana

    18:18 // 20. 9. 2012.

    Pustite Jonica dok prodje Sv. Nikola da mu i ovu slavu spreme u kuhinji Pcelice bez dinara. Veridbe njegove dece i svadbe i slave i lanc pakete u kampanji URS-a . Sve je to Pcelica spremila i finansirala. Zato su deca u vrticu za 4 godine dobila ribu 5-6 puta.

    • jovan ilic

      21:37 // 21. 9. 2012.

      kad smo vec kod direktora pcelice Jonica ko ce da ga zaustavi u lopovlucima jer je hrana za decu jadna,dok je on hranio sve ucesnike u kampanji urs-ahranom iz Pelicine kuhinje.

  • Nevena

    14:51 // 20. 9. 2012.

    Ne dajte Pcelicu URS-u ako uopste mislite na decu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: