Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 22. 10. 2014.

| Hronika

Ginekologu godinu i po dana zatvora zbog mita

Autor:Predrag Blagojević, Grupa autoraIzvor:Južne vesti
zatvor
Godinu i po dana iza rešetaka jer je hteo da ga "ispoštuju", arhivska fotografija

Presudom Apelacionog suda, lekar niškog Kliničkog centra Bratislav Todorović pravosnažno je osuđen jer je od muža žene koju je trebalo da porodi tražio da ga "ispoštuje" mobilnim telefonom.

Osim zatvorskom kaznom od godinu i po dana, Todorović (53) je kažnjen i sa 300.000 dinara, potvrđeno je Južnim vestima u Višem tužilaštvu.

Podsetimo, Todorović je sredinom novembra prošle godine uhapšen zbog sumnje da je tražio mobilni telefon određenih karakteristika od supruga žene koju je porodio.

Viši sud ga je već februara osudio, a Apelacioni sada samo potvrdio tu presudu.

Kako se navodi u presudi u koju su novinari Južnih vesti imali uvid, Bratislav Bata Todorović je budućem ocu dao papir sa ispisanim podacima o vrsti telefona - „Samsung Galaxy S III mini“ bele boje - pa, čak zapisao i u kojoj prodavnici u Podzemnom prolazu bi trebalo da kupi telefon.

Predočio je oštećenom mogućnost da u nedostatku novca u gotovom, kupovinu telefona obavi na odloženo plaćanje - piše u presudi.

Vredi pomenuti i da je Todorović pred sudom "priznao izvršenje krivičnog dela i krivicu u celosti", što je sud uzeo kao olakšavajuću okolnost. Pritom, Todorović je naveo i da se "kaje zbog svega" i da je "posramljen".

Međutim, u svojoj izjavi pred sudom je negirao gotovo sve što mu se stavlja na teret. Detaljnije o presudi možete pogledati u posebnom tekstu - ovde.

Ovi tekstovi nastali su kao deo projekta "Susteinable development of Investigative Journalism in South Serbia" koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • vojvoda

    00:50 // 25. 10. 2014.

    i treba da robija kad je trazio mito za porodjaj u zemlji gde vlada bela kuga

  • Pravda

    00:59 // 24. 10. 2014.

    Dok je nadrljao za telefon ko zna koga je sve ojadio i na koji nacin.Kako postupaju sa trudnicama,treba samo toga da se palse od Boga,a ostalo je ionako otislo u stetu.

  • savest

    16:41 // 23. 10. 2014.

    Doktoru je presuđeno i pre nego što je počelo suđenje.Dobro obavešteni izvori navode da je "odozgo" naređeno sudijama, da bude kažnjen za "primer".Tek toliko o pravnoj državi i pravdi.Sramota.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: