Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:21, 26. 9. 2016.

| Istražujemo

Niški Aerodrom krije sistematizaciju radnih mesta

Autor:Blagojevic PredragIzvor:Južne vesti
Aerodrom Niš
Javno-tajno preduzeće; Foto: JV

Pravdajući se proceduralnim razlozima, uprava JP "Aerodrom" Niš već mesecima odbija da Južnim vestima dostavi dokument sa podacima o sistematizaciji radnih mesta.

Još od kraja maja novinari su od direktora Vladice Đurđanovića zatražili sistematizaciju, dokument kojim je definisan raspored radnih mesta, ali i potrebne kvalifikacije za službenike koji tamo rade.

Vladica Đurđanović Vladica Đurđanović; Foto: Tangosix.rsMeđutim, taj veoma bitan dokument javnog preduzeća je za građane i dalje tajna.

Direktor nije čak ni odgovorio na zvaničan zahtev za dostavu tog dokumenta, pa je reagovao Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić i naložio mu da sistematizaciju dostavi Južnim vestima "bez odlaganja, a najkasnije u roku od pet dana od prijema" tog rešenja.

Poverenik je potpuno odbacio tvrdnje uprave Aerodroma da je zahtev Južnih vesti "nerazuman i potpuno nejasan", zaključujući da su u njemu "precizno opisane informacije koje se traže".

Nejasan zahtev Detalj iz "nerazumnog" i "potpuno nejasnog zahteva" novinaraInače, krajem maja pojedini službenici niškog Aerodroma obratili su se Južnim vestima tvrdeći da je direktor izmenio sistematizaciju, tako da je pojedina radna mesta prilagodio "svojim" ljudima, a neka izmenio toliko da je nekoliko radnika praktično bilo pred otkazom, odnosno proglašenjem tehnološkog viška.

Kako su Južne vesti već pisale, u okviru tih promena su izmenjeni i uslovi potrebni za radno mesto "safety manager-a", tako da se na tom veoma odgovornom položaju može naći samo neko ko je diplomirao na DIF-u, dok su eliminisani svi koji su završili, na primer, fakultet bezbednosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • A tek u gradskoj upravi

    08:30 // 27. 9. 2016.

    nije to nista u gradskoj upravi prime ljude na privremenim poslovima oni nesto kao raduckaju plata 30-40 h za to vreme oni studiraju završavaju mastere doktorate na džon i singidunum fak i onda cekaju 1.1.2017(prekid zabrane) da kao rukovodioci budu primljeni za to vreme oni su predstavljeni kao strucnjaci i da oni nisu došli ko zna sta bi bilo a ovi sa državnim fak ma oni nisu strucni

  • nenad 2008

    22:35 // 26. 9. 2016.

    Bez čuđenja. To je škola a la "kardiolog".

  • blackburn

    18:44 // 26. 9. 2016.

    Sistematizacija je uradjena po Lambrozovoj teoriji

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: