Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:22, 30. 8. 2014.

| Kultura

Gran pri “Naisa“ Borisu Milivojeviću

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
glavna
Umesto Borisa Milivojevića nagradu primio reditelj Darko Lungulov; Foto: Vanja Keser

Uručivanjem zvaničnih festivalskih nagrada ovogodišnjim laureatima i emitovanjem filmova “Lauš“ i “Moj city, moj Niš“ sinoć su na Letnjoj pozornici u Nišu završeni  49. “Filmski susreti“.

Žiri koji su ove godine činili Dragana Varagić,Predrag Ejdus i Dubravko Jovanović dodelio je glavnu nagradu festivala - Gran pri “Naisa” glumcu Borisu Milivojeviću za ulogu Marka u filmu “Spomenik Majklu Džeksonu“.

zika2 Todorović nagradu posvetio pokojnom ocu; Foto: Vanja Keser

Zbog odsustva Milivojevića nagradu je primio reditelj filma Darko Lungulov koji je tom prilikom pročitao i SMS poruku u kojoj je laureat pozdravio nišku publiku i zahvalio se svima.

Nagrada “Car Konstanin“ za najbolju mušku ulogu pripala je Srđanu Žiki Todoroviću za ulogu Mladena u filmu “Atomski zdesna“, dok je “Carica Teodora” za najbolju žensku ulogu pripala Aniti Mančić za uverljivo dočaran lik Hatidže u filmu “Top je bio vreo“.

- Zahvaljujem se publici, žiriju i ekipi filma. Iskoristio bih priliku da ovu nagradu posvetim mom ocu Bori - kratko je prokomentarisao Žika Todorović.

anita "Carica Teodora" uručena Aniti Mančić; Foto: Vanja Keser

Povelje koje se dodeljuju za izuzetnu mušku i izuzetnu žensku ulogu ove godine su poneli Nebojša Ilić za film “Montevideo, vidimo se“ i Hana Selimović za igranje u ostvarenju “Neposlušni“.

Hana Selimović je prilikom uručivanja priznaja istakla da ovu nagradu metaforički deli sa Mladenom Soviljem jer je, kako kaže, ovaj film rađen tako da su njih dvoje sve delili.

brankica Najbolja debitantkinja i glumica festivala po izboru publike; Foto: Vanja Keser Za najboljeg debitanta i glumca festivala proglašena je Brankica Sebastijanović za ulogu u filmu “Kad ljubav zakasni”, dok su najbolje epizodne uloge odigrali Hristina Popović (“Atomski zdesna”) i Ivan Đorđević (“Neposlušni”).

Poslednje večeri festivala uručene su i Povelje za najboljeg stranog glumca koje su pripale Nataši Janjić (“Atomski zdesna”), Branko Đurić (“Atomski zdesna” i “Montevideo, vidimo se) i Branka Stanić (“Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa”).

“Filmski susreti“ organizuju se već 49 godina a ove godine festival je trajao jedan dan duže i prikazano je 11 filmova u takmičarskom delu programa.

publika Publika ispunila Letnju pozornicu; Foto: Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nikola

    13:19 // 1. 9. 2014.

    Dokaz da je publika napravila grešku u vezi ovog glumca je njegov nedolazak. Ja stvarno ne znam koja je preča posla mogao da ima. A i koliko je ovaj festival važan, vidi se iz samo jednog komentara.

  • moram da kazem

    10:40 // 31. 8. 2014.

    A ova voditeljka Aleksandra je isterala svakv eceri minic, em ima x noge, em nosi kratko... Bas umislila da je starleta, Boze, Boze ;)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: