Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:29, 26. 5. 2015.

| Kultura

Kuće, ulice i pejzaži na slikama svedoče o tradiciji

Autor:M.VučićIzvor:Južne vesti
naslovna.jpg
Izložba će biti otvorena večeras u 19 sati (foto: NKC)

Večeras od 19 sati u galeriji Niškog kulturnog centra biće otvorena prva samostalna izložba slika i crteža kuća i pastoralnih predela mladog niškog umetnika Predraga Milosavljevića.

Recenzenti ove izložbe kažu da Milosavljević kroz ovaj ciklus slika beleži i ostavlja zapis o zaboravljenim, starim fasadama i skrivenim dvorištima, usamljenim uličicama, zagonetnim prozorima i ogradama, upućujući posmatrače ka traženju delova grada kroz koji su prošli užurbani, ne obraćajući pažnju.

slika2 Foto: NKC

Portreti kadriranih gradskih ulica uvode nas u intimu životnog prostora stanara, odsutnih, nevidljivih, a ipak prisutnih. Pejzaži, uokvireni kao pogled koji se pruža kroz prozore Predragovih starih kuća, pozivaju na imaginarna putovanja u znane i neznane predele. Portrete starih kuća i predela koji nestaju, umetnik beleži kao svedočanstvo o nasleđu i tradiciji - navodi se u recenziji.

Predrag Milosavljević rođen je u Nišu 1991. godine. Nakon srednje škole, upisao Fakultet umetnosti  u Nišu, u klasi profesorke Katarine Đorđević. Do sada je izlagao na grupnim izložbama u Nišu, Beogradu, Aleksincu i Bugarskoj.

Ulaz na izložbu je slobodan za sve zainteresovane.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: