Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

  • sukana-pita2-foto-uts

    Kakav meni za Uskrs preporučuju niški nastavnici kulinarstva - sukana pita, jagnjetina i Vasina torta

    Za jedan od najvećih pravoslavnih praznika Uskrs, pored neizostavnih jaja, na trpezi su brojna jela, a dok većina domaćica za ručak pravi sarme i pečenje, nastavnici niške Ugositeljsko-turističke škole preporučuju nešto drugačiji meni - sukanu pitu zeljanicu, uskršnju pogaču, jagnjeći bubrežnjak sa pečurkama, kiseli kupus sa suvim mesom i Vasinu tortu za dezert.

    detaljnije
  • Pivara Apel

    140 godina pivarstva i početka industrijalizacije u Nišu zahvaljujući Jovanu Apelu

    Neposredno nakon oslobođenja Niša od Turaka 1884. godine, pre 140 godina Jovan Apel osnovao je prvu pivaru iz Niša. Istorijski spisi pokazuju da je proces industrijalizacije grada dodatno ubrzao Apel proizvodnjom piva, koju je iz Aleksinca preselio na tadašnji obod grada, a danas poznatom naselju Apelovac.

    detaljnije (1)
  • Buvljak (16)

    Rariteti sa niškog buvljaka - od SNS akreditacija do klasika svetske književnosti

    Svakog vikenda buvljak kod OTC-a okuplja više stotina Nišlija, različitih profila, interesovanja i platežne mogućnosti i postaje epicentar trgovine na otvorenom. Bogatu ponudu niškog buvljaka osim rariteta i antikviteta koji privlače ljubitelje starina, čine i mnogi klasici srpske, ruske, ali i svetske književnosti, nekada popularne muzičke kasete i CD-ovi, ploče, električni trotineti, ali i obeležja koje simpatizeriti ili oni koji su primorani da prisustvuju raznim stranačkim okupljima dobijaju.

    detaljnije (14)
  • Poplava Svrljig MUP

    Stabilizuje se situacija u Svrljigu nakon poplava

    Posle obilnih padavina i izlivanja bujičnih potoka i reka, stanje na teritoriji opštine Svrljig se stabilizuje, a nivo vode opada. Na delu teritorije Svrljiga, Niševca i Merdželata i dalje je na snazi vanredna situacija, a nadležne lokalne službe i pripadnici Sektora za vanredne situacije pomažu stanovništvu u crpljenju vode iz podruma i kuća i u sanaciji štete.

    detaljnije
  • predaja liste

    Koalicija "Ujedinjeni - nada za Niš" treća predala listu za lokalne izbore u Nišu

    Koalicija koju čine Nova demokratska stranka Srbije, Niš, moj grad, Narodna stranka, Socijaldemokratska partija, Dosta je bilo, Demokratska unija Roma i 12 udruženja građana, predala je listu za odbornike u Skupštini Niša pod nazivom “Ujedinjeni-nada za Niš”. Listu čine, kako kažu, stručni ljudi iz različitih oblasti, od profesora univerziteta, penzionera, studenata, do predstvnika udruženja građana i pokreta, kao i predstavnici koalicionih partija.

    detaljnije (23)
Haiku novine

Tri decenije pisanja haiku poezije u Nišu

Grupa niških pesnika i umetnika pre 31 godinu osnovali su prvi časopis posvećen japanskoj knjiženosti - Haiku novine. Glavni urednik Dragan J. Ristić ističe da je tada nastalo veliko interesovane za haiku poeziju u Nišu i da je to bio njihov beg od ratne stvarnosti Jugoslavije u istočnjačku filozofiju.

galerija Boža Ilić

Izložba učeničkih radova otvorena u Galeriji "Boža Ilić" u Prokuplju

U prokupačkoj Galeriji "Boža Ilić" u Prokuplju otvorena je izložba likovnih radova "Zajedno pomeramo granice" koju su pripremili talentovani učenici prokupačkih osnovnih škola. Izložba će trajati do 13. maja, a ovu jedinstvenu kolekciju građani mogu da pogledaju svakog radnog dana uz besplatan ulaz za sve posetioce.

Koalicija "Biramo Niš"

"Biramo Niš" na broju 2 na lokalnim izborima u Nišu - GIK potvrdio listu

Gradska izborna komisija potvrdila je listu "Biramo Niš", koju čine Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Zeleno-levi front i Pokret slobodnih građana, pa će zauzeti mesto broj 2 na glasačkom listiću koji će biti na lokalnim izborima ispred Nišlija i Nišlijki koji glasaju.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: