Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:38, 23. 5. 2015.

| Servisne informacije

Zaprašivanje protiv komaraca ekološkim preparatom

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
zaprašivanje-komarci.jpg
Drugi larvicidni tretman protiv komaraca (foto: www.24sata.hr)

Nakon prvog larvicidnog tretmana protiv komaraca koji je obavljen krajem aprila i tretmana protiv odraslih jedinki, od 25. do 27. maja u Nišu i okolini biće obavljen drugi larvicidni tretman suzbijanja komaraca.

Larve komaraca biće suzbijane duž rečnih tokova i površina u blizini bara na mestima koja predstavljaju staništa komaraca.

Pošto se ovo prskanje obavlja ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta koji je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme, iz preduzeća "Sanit" koje radi ovaj posao obaveštavaju da nisu potrebne posebne mere predostrožnosti.

U slučaju ekstremno nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje istog - kažu u "Sanitu".

Pozivaju građane da se za dodatne informacije u vezi sa ovim tretmanom mogu obratiti telefonom na broj 018-258-019 i 018-243-876.


Raspored

25. maj 2015.

GO Niška Banja: priobalja Ostrovačke, Kunovičke, Jelašničke i Kutinske reke, Nišave od vikend naselja Ostrovica do naselja Nikola Tesla i mrtvaja kod Niške Banje

GO Pantelej: priobalja Malčanske, Breničke i Matejevačke reke i Knezselskog potoka i Nišave od uliva Jelašničke reke do Mosta mladosti

26. maj 2015.

GO Medijana: priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka od pruge do ušća, priobalje Nišave od Brzog broda do Železničkog mosta i bara kod Brzog Broda

GO Palilula: priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka do pruge, priobalje reke Nišave od železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu, priobalje Južne Morave od ulaska u KO Gornje Međurovo do ušća sa Nišavom

27. maj 2015.

GO Crveni Krst: priobalja Toponičke i Rujničke reke, Humskog i Rujničkog potoka, priobalje Nišave od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu i priobalje Južne Morave od ušća sa Nišavom do izlaska iz KO Donja Trnava.

GO Palilula: Batušinačke bare, bare pored Nišave i staro korito kod Medoševca, "Ciganski ključ" i bare između sela Trupale i Popovac

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: