Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:11, 20. 5. 2015.

| Sport

Odličan otpor Konstantina šampionu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
kk-konstantin.jpg

Košarkaši niškog Konstantina poraženi su od ekipe Partizana u osmom kolu Superlige rezultatom 89:80 (25:14, 27:25, 22:25, 15:16).

Niški košarkaši pokazali su još jednom da mogu i umeju da se nose sa aktuelnim šampionom. Tri četvrtine bili su u najmanju ruku ravnopravan rival i favorizovani domaćin morao je do poslednjeg minuta da se namuči kako bi obezbedio pobedu.

Najefikasniji u redovima Nišlija bili su Vladimir Đorđević sa 13 poena, 11 je ubacio Mladen Vitković, a po 10 su dodali Petar Despotović i Strahinja Stojačić, koji je imao i 6 skokova i 5 asistencija. Kod domaćina, kao i u Nišu, najbolji akter bio je Nikola Milutinov sa 16 poena i 8 skokova, dok su poen manje ubacili Marinković, Murić i Bezbradica.

Niški tim loše je ušao u meč. Loše procente šuta, nesnalažljivost i izgubljene lopte ekipa Duška Vujoševića umela je da kazni, pa je već u petom minutu domaćin imao dvocifrenu prednost – 15:4. Promenio je Marko Cvetković skoro čitavu startnu petorku, ali njegova ekipa nije uspevala da pronađe željeni ritam, pa je posle uvodnih deset minuta domaći tim vodio 25:14.

Tek sredinom drugog kvartala Nišlije su pokazale boljitak u igri. Despotović, Vitković i Stojačić bili su predvodnici, ali je Partizan čuvao dvocifrenu razliku, pre svega preko raspoloženog Murića. Nakon prvog poluvremena na semaforu je stajalo 52:39 za crno-bele.

U nastavku je Konstantin, slobodno se može reći, bio bolji rival. Agresivnost u odbrani podignuta je na prepoznatljiv i željeni nivo, proradio je šut za tri, pa je Konstantin brzo spustio razliku na jednocifrenu.

Nakon trojki kapitena Vitkovića i pleja Veličkovića Konstantin je sredinom poslednje deonice prišao na svega 4 poena minusa (79:75). Imao je par napada i da se potpuno vrati u meč, ali par promašenih zicera i ishitrenih šuteva nisu dozvolili Nišlijama da završnicu uvedu u totalnu neizvesnost. Na kraju 89:80 za favorizovanog rivala, ali četa Marka Cvetkovića nema za čime da žali.

U narednom kolu Konstantin putuje u Železnik, gde će u subotu 23. marta odmeriti snage sa ekipom FMP-a.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaša

    00:38 // 20. 5. 2015.

    Bravo momci!
    Odnos prekršaja 14 - 34. Grubi ovi naši košarkaši, a sudije su samo pošteno sudile ... Ne sme se rizikovati, ipak je utakmica bila u Pioniru!

  • naopako

    00:16 // 20. 5. 2015.

    Pa da li iko ovde vidi sa kojom ekipom je igrao Partizan?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: