Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:52, 28. 5. 2022.

| Politika

Bane Jovanović: Korupcija zavladala u Gradskoj upravi, formirati anketni odbor

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
branislav Jovanović
Branislav Jovanović između ostalog traži i formitanje anketnog dbora; Foto: B. J.

Izveštaji Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj, Direkcije za izgradnju grada, izveštaj o završnom računu budžeta Niša, kao i realizacija plana razvoja tog grada, samo su neke od stavki koje je kao odborničku inicijativu podneo Skupštini Grada Niša Branislav Jovanović, odbornik koalicije "Niš, moj grad". Naglašava da odbornici, ali i svi građani imaju pravo da znaju gde i kako se troši novac za sport, novac gradskih opština i udruženja građana.

Jovanović od nadležnih gradskih službi traži hitno formiranje višestranačkog anketnog odbora, povodom materijala koji je dobio od radnika Gradske uprave, a tiče se naplate tarife za usluge od građana i privrednih subjekata.

Želimo da se u saradnji sa državnim organima i čelnicima Grada, razmotri kako se naplaćuju tarife za usluge od građana i privrednih subjekata u gradu kao i dobijanje lokala, kvadrata stanova i gotovine od svakog investitora koji gradi u Nišu, a kako stoji u materijalu koji sam dobio. Mislim da bi tome dali na značaju preko anketnog odbora i rasvetlili ono o čemu su radnici Gradske uprave pisali, jer je korupcija očigledno zavladala - kaže odbornik Jovanović.

Dodaje da za najvažnija programska dokumenta Grada nema nikakvih izveštaja niti u finansijskom niti u fizičkom obimu izvršenja za prethodnu godinu.

Kako obični građani mogu da se informišu na koji način se troši novac iz budžeta kada je sve obavijeno velom tajni. Tražili smo izveštaj o završnom računu budžeta, rečeno nam je da će biti u junu, ali od toga ništa. Ništa ne znamo o predlogu plana razvoja Grada Niša za 2021. godinu koji je usvojen još aprila prošle godine - naglašava Jovanović.

Prema njegovim rečima na dnevnom redu naredne Skupštine nalazi se Program lokalnog ekonomskog razvoja grada za 2022. godinu, a da još uvek nije usvojen izveštaj šta je urađeno za 2021. godinu.

Jovanović će na narednoj Skupštini tražiti i da se uradi rebalans budžeta zajedno sa usvajanjem završnog računa za ovu godinu, jer kako tvrdi u delu socijalnih davanja Grad mora da preduzme mere i da zaštiti najosetljivije kategorije, a to su deca i penzioneri kao i da izađe sa konkretnim merama zbog očekivane ekonomske krize koja se zahuktava i koju svi uveliko najavljuju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Potop

    22:36 // 31. 5. 2022.

    Pa oni kada bi obznanili šta mućkaju i koga mućkaju odnosno sa kim mućkaju a mućkaju pa oni bi sami sebe uhapsili.

  • BORIS

    15:02 // 29. 5. 2022.

    GRADJANI IMAJU PRAVO I DA ZNAJU KOJIM SI PARAMA KUPIO APARTMAN U PARALIJI I NARAVNO OVIH PAR STANOVA U NISU, OD PLATE VEROVATNO NISI !

  • Sone V

    09:27 // 29. 5. 2022.

    Gospodine Jovanovicu cenim vasu inicijativu ali zasto to vi predlazete, zasto vi ne dokazete te vase tvrdnje i saznanja
    U poslednjih petnaestak godina vi samo inicirate a nista ne radite sve vam se svodi na rekla kazala
    Svim silama drzite pozicije na kojima ste, pa da li u Nisu nema mladih i pametnih ljudi koji nisu korumpirani
    Probali ste, radili ste, bili ste vlast a sada se lepo povucite

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: