Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:53, 20. 10. 2014.

| Društvo

Kancelarija Centra za socijalni rad i u Panteleju

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
mk ratko
Kancelarija u Mesnoj kancelariji "Ratko Pavlović"; Foto:www.nadji.info

U Mesnoj kancelariji “Ratko Pavlović”, koja se nalazi u blizini OŠ “Njegoš”, otvorena je ispostava niškog Centra za socijalni rad.

Stanovnici Opštine Pantelej u ovoj kancelariji će od službenika moći da dobiju osnovne informacije o svojim pravima, da se obrate za rešavanje socijalnih problema i popune naloge za dokumentaciju.

Prema rečima direktora za Centra za socijalni rad Zorana Jovića, kancelarija je otvorena kako bi se građanima omogućilo da brže i lakše ostvare svoja prava.

Uštedećemo ljudima vreme jer neće morati više puta da dolaze u naš centralni objekat, već će većinu stvari moći da završe u svom komšiluku. S druge strane, u nekim situacijama koje zahtevaju pomoć stručnjaka, kao što su brakorazvodne parnice ili slučajevi dece bez roditeljskog staranja, neophodan je dolazak u Centar - objašnjava Jović.

kancelarija centar Otvaranju kancelarije osim direktora Centra za socijalni rad prisustvovao i gradski većnik Branislav Ranđelović

Dodaje da neće biti zapošljavanja zbog otvaranje nove ispostave, već da će u kancelariji “raditi jedan službenik iz radnog angažovanja”.

Kancelarija će u MK “Ratko Pavlović” raditi tri dana u nedelji, od ponedeljka do srede, u vremenu od 7.30 do 13.30 sati.

Podsetimo, Kancelarija za socijalni rad otvorena je pre manje od mesec dana na području Opštine Palilula, u Mesnoj kancelariji „Đuka Dinić“. Plan je, kako kaže direktor Centra za socijalni rad, da se kancelarije otvore u svim niškim gradskim opštinama.

Već smo pri kraju dogovora sa Opštinom Medijana, gde će, zbog činjenice da ima veliki broj stanovnika, ali i njene razuđenosti, verovatno kancelarija raditi na 2 lokacije. Prioritet je i Niška Banja, pošto je žiteljima te opštine naš centar najudaljeniji, ali se još radi na tome - kaže Jović.

Inače, u Nišu je trenutno 10.200 nosilaca prava na socijalnu pomoć, od kojih je 7.500 radno sposobnih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Neva

    15:29 // 19. 1. 2015.

    Jednaka prava i obaveze za sve
    !Nikakvi centri placeni nasim novcem ne treba da odlucuju o nasim odnosima i pravima ni da raspolazu nasim sredstvima! Ukinuti ih i vratiti narodu sredstva!

  • Zorna Jovanovic

    15:23 // 20. 10. 2014.

    Bravo Perišiću,tako treba otvarati nove kancelarije zapošljavati mlade,stalno se nešto zida!Perišiću Kažite Bulatu da mi upali svetlo ispred zgrade jedini sam na Bulevaru koji nema svetlo.Hvala

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: