Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:52, 26. 6. 2012.

| Društvo

Mini bioskop zabavan i poučan

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
prospan1
Dečiji bioskop u Domu zdravlja Niš

Mini dečiji "bioskop", koji je pre desetak postavljen u predškolskom dispanzeru Doma zdravlja u Nišu, pozitivno utiče na decu, ocenjuju roditelji.

U ovom mini bioskopu su zapravo jedan veliki televizor, šarene stoličice, popularni crtani filmovi i edukativni video materijal.

Deca kažu da im se crtaći dopadaju i da su im objašnjenja lekara koja gledaju na TV-u zanimljiva.

Reč je o donaciji jedne farmaceutske kompanije, koja je već poklonila nekoliko ovakvih "bioskopa" domovima zdravlja širom Srbije.

- Jedan od ciljeva projekta je da mališane, uz edukativni video materijal koji smo kreirali posebno za ovu priliku, upoznamo sa osnovnim pojmovima iz sveta medicine, pružimo im najvažnije informacije o zdravlju i umanjimo strah od lekara - rekla je Jelena Goločorbin Stojadinović, direktorka kompanije.

Deca koja provode vreme u čekaonici mogu da pogledaju i crtanu seriju "Malo kraljevstvo", a na otvaranju su im se preko ekrana obratili i lekari specijalisti. 

- Niko ne voli da ide kog lekara, bilo da je dete bolesno ili se radi o običnoj kontroli. Ovo je način i da oni budu mirni i strpljivi dok čekaju, da se opuste i ne plaše, ali najvažnije je što za to vreme mogu i nešto korisno da nauče - kaže jedna mama koja je dovela sina na kontrolu.

bioskop dom zdravllja Dečiji bioskop u Domu zdravlja Niš

Kroz edukativni sadržaj deca će moći da saznaju šta je špatula, kako se daje injekcija, koja je hrana zdrava, zašto kašljemo i kijamo, kao i kako da vodimo računa o zdravlju i šta radimo kada se razbolimo.

Kako je naglašeno, crtani filmovi nisu "piratske verzije", već donacija jedne kompanije koja se bavi prodajom dečijih igračaka.


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Borat Kaz

    17:46 // 26. 6. 2012.

    Kakav be bioskop sa ovo minijaturno televizorče u ćoš čekaonice? Ko je ovde lud a kome Hvali daska?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: