Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:38, 2. 6. 2014.

| Društvo

Perišić: Menjaćemo Statut Grada

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
perisic-i-papir.jpg
Periošić najavio izmenu Statuta Grada, arhivska fotografija

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić najavio je da bi u junu moglo da dođe do izmene Statuta Grada, posebno u delu koji se tiče organizacije komunalnih inspekcija.

Uklanjanje vozila sa zelenih površina, kontrola postavljanja letnjih bašti, ali i regulisanje vanpijačne prodaje, samo su neki od zadataka komunalne inspekcije, koji su poslednjih godinu dana bili tema javnosti.

Na poslednjoj sednici gradske Vlade govorilo se, između ostalog, i o nelegalnim grobljima. I ona su trenutno u nadležnosti opštinskih komunalnih inspekcija, a kako je najavio gradonačelnik Niša Zoran Perišić, za njihovo bolje funkcionisanje neophodna je izmena Statuta.

- Na sednici Skupštine Grada, koja će biti održana u junu, pokrenućemo inicijativu za izmenu Statuta. Smatram da inspekcijske službe moraju da se vrate tamo gde su i ranije bile, pod kapu jednog tela, da budu unutar jednog tela, jer u rasipanju nadležnosti uvek strada jedan građanin i njegov interes - rekao je Perišić.

Gradonačelnik nije precizirao koje “telo” bi moglo da upravlja komunalnim inspekcijama, a jedan od kandidata bi mogla da bude i Uprava za imovinu i inspekcijske poslove, koja i sada u jednom delu vrši nadzor nad radom opštinskih komunalnih inspekcija.


Statut menjan pre 6 godina

Poslednji put odbornici Skupštine Grada određene izmene Statuta Niša izglasali su 2008. godine. 

Kako stoji u ovom aktu, njegovu izmenu predlaže Gradsko veće samoinicijativno ili na predlog više od polovine odbornika Skupštine Grada.

Izmene će biti usvojene ukoliko ih podrži više od polovine odbornika, a Gradsko veće je dužno, pre dostavljanja predloga Skupštini, da organizuje i sprovede stručnu i javnu raspravu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vojvoda

    14:19 // 3. 6. 2014.

    Jel neko primetio da od kada su "naprdnjaci" na vlasti nema prikazivanja suđenja Šešelju? Šta ti je sujeta!

  • uvredjena

    14:05 // 3. 6. 2014.

    Kao da je najveci problem u gradu parkiranje na travi i tezge oko tvrdjave!! I cemu prica ko je i kako glasao... Kao da pa narod o necemu odlucuje

  • Nikola Todorović

    00:12 // 3. 6. 2014.

    Apsolutno podržavam inicijativu za izmenu Statuta grada Niša u cilju uspostavljanja efikasnijeg rada inspekcijske službe.

    • Bane

      23:33 // 4. 6. 2014.

      Ala lupetas.Jel' ti stvarno ovo mislis???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: