Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 10. 10. 2016.

| Društvo

Pojedini niški vrtići bez grejanja

Autor:J. Ć.Izvor:Južne vesti
zvoncici
Učionice bez grejanja; foto: JV arhiva

“Zvončići”, “Vilin grad” i "Neven" neki su od niških vrtića u kojima od jutros, kažu roditelji, nema grejanja. Oni su zabrinuti, a u “Pčelici” kažu da tople radijatore očekuju do kraja dana.

Roditelji koji su jutros svoje mališane doveli u vrtiće, koji se nalaze u Romanijskoj ulici, naselju Čalije i na "Margeru", na posao su otišli zabrinuti jer su decu ostavili u hladnim sobama.

Kako je Južnim vestima javio jedan roditelj, na trijažnoj službi u “Zvončićima” rečeno mu je da su problem prijavili Toplani i da se čeka odgovor.

Kad sam odvela dete u vrtić zatekla sam ledene radijatore. I osoblje je zbunjeno. Kažu da su zvali Toplanu i da čekaju da se problem reši. Ovakvi propusti ne smeju da se dešavaju, u pitanju su naša deca - kaže majka 5-godišnje devojčice iz "Zvončića".

Iako su i sami osetili da su prostorije vrtića hladne, pojedini roditelji su zbog obaveza morali da ostave decu u vrtićima.

Primetila sam da je u vrtiću hladnije i pitala dete da li hoće da mu ostavim jaknu. I meni je bilo jutros neobično hladno, kao da nema grejanja - priča majka jednog deteta iz vrtića “Vilin grad”.

I dok direktor Toplane Zoran Stojanović ne odgovara na pozive novinara, u “Pčelici” kažu da su upoznati sa problemom i da očekuju da se on brzo reši.

Razgovarali smo sa Toplanom i oni su nam obećali da će problemi sa grejanjem biti ubrzo rešeni i da će radijatori biti topli već do kraja dana - poručuju iz “Pčelice”.

Podsetimo, pomenuti vrtići nisu jedina mesta bez grejanja. Građani koji se javljaju redakciji Južnih vesti iz raznih delova Niša kažu da su im radijatori hladni ili eventualno mlaki, kao i da se, i pored redovnog plaćanja računa, smrzavaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mila

    21:59 // 10. 10. 2016.

    Sta je ovo ljudi sa nama, dal nam nesto stavljaju u vodu, u hleb.. ?! Smrzavamo se po stanovima, na poslu, deca po vrticima, skolama, a mi jedino sto preduzimamo je ovo kukumavcenje i pljuvacina po internet portalima za sta "njih" realno zabole. Sve mi se vise cini istinitom, ona jedna "teorija zavere" da internet i postoji u cilju smirivanja i zaglupljivanja narodnih masa.

  • Dušica

    16:25 // 10. 10. 2016.

    Da li gradonačelnik ima neki odgovor na sve ovo,ili sve posmatra sa distance.Valjda su ga građani izabrali da rešava ovakve i slične probleme. Nisam sigurna da se on u kabinetu smrzava kao naša deca.

    • ahm

      17:15 // 10. 10. 2016.

      nisu ga izabrali gradjani vec partija

    • Smuk

      20:28 // 10. 10. 2016.

      @Dušica :
      gradonačelnik je rekao , šta je imao da kaže : "Grejanje neće da poskupi" ... i održaće reč !
      Plaćaćemo samo 30% , jer neće biti grejanja !

  • vlada

    16:24 // 10. 10. 2016.

    Ovakav javašluk je uperen direktno protiv zdravlja dece. Ako gradonačelnik ne smeni direktora toplane, treba i sam da bude smenjen u najkraćem roku. Nije valjda da gradonačelnik podržava ovakve propuste i da će ostaviti iste ljude da upravljaju toplanom?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: