Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:46, 28. 5. 2014.

| Društvo

Preko 200 miliona dinara "otišlo" na “Vilin grad”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
vilin-grad.jpg
Foto: FB strana bioskopa

Isplaćena dugovanja radnicima i poveriocima i dve rekonstrukcije bioskopa “Vilin grad” “olakšale” su budžet Niša za više od 200 miliona dinara.

Po preuzimanju vlasti 2008. godine, jedan od gorućih problema tadašnjih funkcionera bio je “Nišfilm” u čijem vlasništvu je bilo nekoliko bioskopa u gradu, ali i letnje pozornice u Tvrđavi i Niškoj Banji.

Radnici ovog preduzeća nekoliko godina nisu primali platu, a najviše se dugovalo preduzeću "Gama entertainment group" iz Beograda.

Kada su sva dugovanja isplaćena i kada se podvukla crta početkom 2010. godine, za rešenje ovih problema potrošeno je ukupno 140 miliona dinara.

Radnicima, na ime zaostalih zarada, isplaćeno je 60 miliona dinara, a preduzeću iz Beograda 80 miliona.

sala Ovako je sala izgledala nakon prve rekonstrukcije, foto: UsrejectedNakon toga, krenulo se u rekonstrukciju sale bioskopa “Vilin grad” koja je koštala celih 19 miliona dinara.

Sala je potpuno adaptirana, postavljene su nove stolice, okrečeni plafoni i tu se stalo. Skoro dve godine renovirana sala nije korišćena.

I onda, u februaru 2012. godine, dva meseca nakon tajnog potpisivanja ugovora sa preduzećem “Vilin grad” D.O.O započeta je takozvana “druga faza” rekonstrukcije.

Već postavljene stolice su promenjene, a i renovirana sala je dobila nov izgled. Prema ugovoru koji je potpisan sa preduzećem “Vilin grad”, ovu rekonstrukciju Grad Niš je platio 42.979.817 dinara.


Postoji još jedan ugovor?

Zbog spornih detalja iz ugovora sa preduzećem “Vilin grad” D.O.O juče su uhapšeni Miloš SImonović, bivši gradonačelnik Niša i zamenik javnog pravobranioca Vladimir Stamenković.

Oni se sumnjiče da su na sporan način dali u zakup bioskopsku salu u centru Niša i na taj način oštetili budžet Grada za oko 90 miliona dinara.

ugovor Jedan ugovor dostavljen, a gde je drugi?U ugovoru koji je tajno potpisan u februaru 2012. godine, u Članu 2. stoji da će “Grad Niš i nosilac projekta Bioskop “Vilin grad” D.O.O Niš urediti međusobna prava i obaveze posebnim ugovorom.”

Novinarima Južnih vesti dostavljen je samo jedan, a o broju potpisnaih ugovora u slučaju bioskopa “Vilin grad” nije bio upoznat ni tadašnji gradski većnik za kulturu Miodrag Radović.

- Ne znam, stvarno ne znam koliko je ugovora bilo - odgovorio je Radović.

Osnovnim ugovorom je bioskopska sala preduzeću "Vilin grad" D.O.O ustupljena na 15 godina, uz obavezu da filmske projekcije održava 365 dana u godini, a da po isteku zakupa od 15 godina "Gradu vrati poslovni prostor u stanju u kome ga je primio od Grada".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jukarevich

    10:41 // 29. 5. 2014.

    Šta se dešava, kome i pod kojim uslovima je dat na korišćenje prostor bioskopa "Park"?

  • pravnik

    09:55 // 29. 5. 2014.

    Uredniku JV, niste jedini i predsednik Upravnog odbora Zavoda za transfuziju krvi u Nisu je podneo krivicnu prijavu protiv vd direktorke jos pre par meseci. Istrazite vrlo je interesantno.

  • PN

    09:49 // 29. 5. 2014.

    Zar ove crvene fotelje nisu iz bioskopa prebačene u skupštinu grada? Po kojoj ceni?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: