Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:25, 29. 6. 2020.

| Društvo

Prijava inspekciji protiv lekara KC Niš zbog nesavesnog lečenja doktora Lazića

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti; Danas
Miodrag Lazić in memoriam
Ispraćen uz zvuke pesme "Marš na Drinu"; foto: KC Niš

Zbog niza nepravilnosti, propusta i grešaka u lečenju doktora Miodraga Lazića, koji je od virusa preminuo 14. aprila, kako piše Danas, ćerka slavnog hirurga Nina Vujošević podnela je prijavu inspekciji Ministarstva zdravlja. Ona u prijavi zahteva da se sankcionišu lekari Kliničkog centra Niš koji su bili odgovorni za lečenje njenog oca.

Ratni hirurg i direktor Urgentnog centra Niš preminuo je 14. aprila od posledica virusa korona, na Klinici za anesteziju. Kako prenosi Danas, u prijavi u koju su novinari ovog lista imali uvid, navodi se da je u lečenju doktora Lazića bilo mnogo grešaka, a jedna od njih je prerano skidanje sa respiratora.

U otpusnoj listi se navodi i da je pacijent zbog pogoršanja opšteg stanja preveden sa Klinike za infektivne bolesti, da je primljen u jako teškom stanju, i da se sve vreme održavalo jako teško opšte stanje pacijenta, što je potpuno netačno - stoji u prijavi.

Nina Vujošević je kao odgovorne za "nesavesno lečenje" njenog oca označila dva lekara sa Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju.

Pitanja o ovoj prijavi i lečenju doktora Lazića novinari Južnih vesti su poslali Ministartsvu zdravlja, Kliničkom centru Niš i Odseku za zdravstvenu inspekciju Niš. Za sada odgovora nema, a nije ih bilo ni na pitanja koja su novinari sredinom aprila poslali Vladi Srbije i Ministarstvu zdravlja, o saznanjima da su nakon smrti doktora Lazića njegova ćerka i žena tražile da ih prebace na lečenje u Beograd.

Inače, čuveni ratni hirurg ispraćen je minutom ćutanja od strane kolega, pesmom Marš na Drinu, muralima, slikama i bilbordima širom ne samo Niša, već i brojnih gradova u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori. U Istočnom Sarajevu proglašen je Dan žlosti, ministarstva su ponovo štampala autobiografiju Dnevnik ratnog hirurga, a na Vidovdanskoj akademiji posthumno mu je dodeljen Orden svetog Romana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milica

    07:47 // 30. 6. 2020.

    Nini zelim da istraje u ovom postupku i da vodi racuna da predmet ne zastari kao sto se meni desilo kada sam podnela prijavu protiv lekara Vojne bolnice u Nisu.

  • Branko Bane

    01:56 // 30. 6. 2020.

    Nije nesavesno lecen vec je najverovatnije ubijen jer nije hteo da ucestvuje u prevari, bar tako prica gomila doktora sa klinike. Iz istog razloga je uhasen i nacelnik VMA, nije hteo da pristane na lecenje pacijenata lekovima koji se tek testiraju, skoro svi doktori su bagra.

    • Milan

      15:03 // 30. 6. 2020.

      tebe treba da bude sramota. Reko bih ti sta mislim o tvom komentaru, ali to sigurno ne bi proslo odobrenje administratora.

  • Naissus

    21:09 // 29. 6. 2020.

    Vazno je da su "najbolji" dobili asfalt ispred svojih kuca. Sve ostalo narod ce platiti jer narod uvek sve i placa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: