Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 7. 9. 2015.

| Društvo

Radnici "Mediane" čiste park, a iz "Gorice" negoduju

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
mediana
Radnici "Mediane" u gradskom parku iako nije propisano odlukom; foto: JV

Iako je prema gradskoj odluci održavanje čistoće u niškim parkovima dodeljeno Javnom komunalnom preduzeću “Gorica”, park na niškom keju čistili su radnici JKP “Mediana”. Direktor ovog preduzeća zatražio izmenu odluke.

Radnici u narandžastim uniformama skupljali su travu, uklanjali smeće i uređivali veliki park na keju, nedaleko od Gradske kuće.

Njihove kolege iz “Gorice”, koje su trenutno u štrajku, a koje su poslednjih godina brinule o zelenim površinama sa čuđenjem su ih posmatrale.

Ne znam šta rade ovo. Mislim da je protivzakonito, jer bi parkove mi trebalo da održavamo. Ovo je sigurno odlučeno jer smo mi u štrajku - priča jedan od radnika.

čišćenje Žute uniforme čiste zelene površine; foto: JVMeđutim, direktor JKP “Mediana” Bratislav Vučković, kaže da čišćenje parkova radnika u narandžastom nema veze sa štrajkom i da je sastavni deo akcije čišćenja obala Nišave.

To su ljudi koji su na javnim radovima i čiste priobalje Nišave pa smo rešili da očistimo i taj park, jer građani ne znaju koje preduzeće šta čisti. Džaba moji očiste ulicu kad dune vetar i sve nanese ponovo sa zelene površine. Zato smo rešili da očistimo i park - kaže Vučković.

On najavljuje da će narednih dana biti očišćeno još nekoliko parkova u gradu, a kaže da bi i Odluka o čistoći trebalo da se menja.

Parkovske površine, održavanje higijene i uklanjanje komunalnog otpada iz parkova, ne košenje trave i sečenje grana, nego samo uklanjanje smeća bi trebalo da bude u nadležnosti jednog javnog komunalnog preduzeća - predlaže Vučković.

park Park čistiji, a radnici "Mediane" i "Gorice" se prepucavaju oko nadležnosti; foto: JVInače, radnici “Gorice”, koji bi trebalo po važećoj odluci da čiste parkove, i dalje su u štrajku i rade smanjenim kapacitetom, a građani su još krajem prošle nedelje negodovali zbog smeća na zelenim površinama.

Tokom vikenda grupa izviđača je sama očistila amfiteatar na keju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladimir Lazarevic

    13:01 // 8. 9. 2015.

    Umesto da im kazu hvala, oni ce da ih tuze..

  • Marko

    08:25 // 8. 9. 2015.

    Bravo vuckovicu ti si car...

  • Čiča

    07:53 // 8. 9. 2015.

    Goricu treba zatvoriti, nek ostane samo Medijana i tako nam se mladež iseljava iz grada uskoro neće imati ko ni da ga zaprlja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: