Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:41, 15. 8. 2014.

| Društvo

Sela 5 dana bez bode, obećavaju je do večeras

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
vodovod
Iz Opštine očekuju da će vode biti do večeras

Stanovnici aleksinačkog sela Vrelo i niških sela u Opštini Crveni Krst - Paligrace, Velepolje i Gornja Trnava, koji čak 5 dana nemaju vodu, trebalo bi od noći da je dobiju, kažu u niškoj opštini.

Nakon ukazivanja na ovaj problem, većnici Opštine Crveni Krst danas su posetili meštane ovih sela da bi našli rešenje i o njemu obavestili predsednika Opštine Miroslava Milutinovića.

- Na ovoj temperaturi nemati vodu je tragično. Jeste, sistem je bio ispražnjen i sada se puni. Biće najverovatnije do večeri pun tako da će najverovatnije do večeri biti vode u rezervoarima - kaže Milutinović.

Dodaje da će, ako opet bude problema sa vodosnadbevanjem, javnom komunalnom preduzeću "Naisus" biti poslat zahtev da u sela pošalju cisternu sa pijaćom vodom.

Milutinović je tek danas saznao zašto vode u ovim selima nema gotovo svakog leta.

- Tamo je vodovod radila Direkcija, a "Naisus" još neće da ga preuzme. Ipak, verovanto i meštani navodnjavaju nešto što ne treba - objašnjava Milutinović.

Podsetimo, od izvorišta u Vrelu do najnižeg sela u nizu Gornje Trnave proteže se "autonomni vodovod" van sistema vodosnabdevanja JKP "Naisus". Pošto nema titulara koji bi brinuo o njegovom održavanju, kvarove popravljaju radnici "Naisusa", ali samo na osnovu ugovora sa Direkcijom koja ga je i izgradila.

S jedne strane, iz "Naisusa" ističu da sistem ima "hidrauličke manjkavosti" koje Direkcija mora da ispravi pre nego što bi ga niški vodovod preuzeo, dok, s druge strane, u Direkciji kažu da su zahtevi "Naisusa" preveliki i da je za njihovo ispunjenje potrebno mnogo novca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Go go

    09:44 // 16. 8. 2014.

    Sasa Stoiljkovic nacelnik Uprave za poljoprivredu, rasturio je sva poljoprivredna udruzenja, upropastio nisku poljoprivredu pa ce da resi i vodu.

  • Zoran Jovanovic

    23:00 // 15. 8. 2014.

    Vodu cete dobiti vrlo brzo, Sasa Stoiljkovic nacelnik Uprave za poljoprivredu, preuzeo je obavezu da resi problem.

  • Branislav Petrovic

    15:08 // 15. 8. 2014.

    I cim dobijijete vodu odmah creva u baste,sta vas briga sto nemate za pice i odrzavanje licne higijene.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: