Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 12. 1. 2017.

| Društvo

Skraćene linije javnog prevoza, a građani neobavešteni

Autor:J. ĆosinIzvor:Južne vesti
Skopska
Stanica Skopska-Duvanište, foto: J.Ć.

Iako je prohodno za vozila, meštani Skopske ulice u Donjoj Vrežini dva jutra zaredom na -17 stepeni uzalud su čekali autobus koji je prema redu vožnje trebalo da sa te stanice krene u 7:45 i 8:45.

I dok su putnici brinuli da li će zakasniti na posao ili u školu, kako kažu, niko u Direkciji za Javni prevoz nije odgovarao na njihove pozive da im da informacije o tim polascima.

Građani su na stanici u Vrežini u sredu ujutru, ali i jutros duže od 15 minuta čekali ova dva polaska nezadovljni što ni na sajtu Direkcije nema informacija o kašnjenju.

Drugi dan zaredom na posao idem taksijem jer autobus Duvanište-Skopska koji sa stanice u Vrežini treba da pođe u 15 do 9, nije došao. U Direkciji se niko nije javljao na telefon da kaže da o čemu se radi, a na sajtu nije bilo nikakvog obaveštenja o izmeni te linije. Nakon dvadesetak minuta čekanja, ljudi su se podelili u dve grupe i taksijem otišli dalje - kaže jedan od korisnika ove linije.

Kako su Južnim vestima objasnili u Direkciji, polasci iz Skopske u sredu su kasnili po 14 minuta, dok u četvrtak nisu ni krenuli zbog kvara na autobusu.

Mi ćemo za to vozilo kao i za sve polaske koji nisu održani da postupimo u skladu sa našim ugovorom. Vozaču se vozilo pokvarilo i nije mogao da oodveze putnike, ali to nije ni naš problem, ni problem putnika, zato prevoznik dobija sankciju i neće mu biti plaćeno za liniju koju nije realizovao - kažu u Direkciji.

U Direkciji su negirali da građanima niko nije odgovarao na pozive u info centru, ali dodaju da će oni "odgovarati", ukoliko se ispostavi da je to tačno.

Dodaju i to da vozač nije dužan da Direkciju obavesti o polascima koji su otkazani ili skraćeni.


U Direkciji za javni prevoz ne daju informacije o izmenama u prevozu

Zbog loših vremenskih uslova i zeleđenih ulica, neke linije su skraćene ili izmenjene, međutim građani Niša već nekoliko dana o tome ne mogu da se informišu u Direkciji koja se inače bavi javnim prevozom. Umesto toga, u toj službi kažu da Grad o tome treba da informiše građane, ali Nišlije ni na gradskom sajtu nisu mogle da vide takve informacije.

Kako Južnim vestima potvrđuju u Direkcij, zbog "specifične" situcije u gradu sve informacije o izmenama i skraćenim prigradskim linijama idu iz kabineta gradonačelnika.

Na sastanku je dogovoreno, zbog specifične situcije u gradu, da te informacije idu iz kabineta gradonačelnika i oni su dužni da obaveštavaju građane o tome - ponavljaju u Direkciji.

Međutim, ni na sajtu Grada takođe nema informacija o izmenama u prevozu, već su one, po zahtevu, redakciji dostavljene mejlom iz kabineta gradonačelnika. 

Sve informacije o izmenama i polascima u gradskom i prigradskom prevozu možete preuzeti na kraju teksta.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Izmenjene i skraćene prigradske linije (preuzmi) - 50.92 KB
  2. Skraćene gradske linije (preuzmi) - 11.62 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ko je ovde lud?

    15:37 // 13. 1. 2017.

    Baš ste nezgodni vi novinari što ih opterećujete teškim pitanjima. Oni su skoro objavili da je počeo "letnji" red vožnje - kakav sad sneg spominjete? A ako je građanima hladno ili su neobavešteni, neka dođu u centra grada u upravu - tamo će se ugrejati i dobiće obaveštenje da se strpe dok ne prođe "letnji" red vožnje.

  • sugradjanin

    09:21 // 13. 1. 2017.

    Svojevremeno,dok je postojao Radio Nis,svakog jutra oko pet sati je pozivana Autobuska i ukljucivan dezurni dispecer,zatim glavni dispecer za gradski prevoz.Sta rade lokalne TV?

  • servisne informacije

    04:59 // 13. 1. 2017.

    Neko i sa Tv treba da pozove svakog jutra direkciju i objavi sve informacije o prevozu,ukljuci se glavni dispecer i kaze trenutno stanje.Kako drukcije obavestiti gradjane?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: