Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:03, 16. 12. 2019.

| Društvo

Slučaj "skupi paketići": U "Pčelici" slikanje sa Deda Mrazom za sve, ali bez poklona

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
novogodišnja jelka
Sa Deda Mrazom mogu da se slikaju, ali poklona nema; foto: Flickr/The Lamb Family (ilustracija)

Uslovljeni da biraju između novogodišnjih paketića od 1.500 dinara ili da deca ne dobiju ništa, većina roditelja koji su u Savetu "Pčelice" odlučili su da se mališani ove godine fotografišu sa Deda Mrazom praznih ruku. Roditelji su razočarani što zbog uslovljavanja na novogodišnju priredbu ne mogu da donesu ni svoje poklone.

Prvi put posle nekoliko godina deca koja idu u svih 26 vrtića Predškolske ustanove "Pčelica" neće dobiti novogodišnje paketiće. Razlog nije to što nisu bila dobra ove godine, već to što je uslov bio da poklone nabavi "Pčelica" za 1.500 dinara, što je većina roditelja odbila.

Predsednik Saveta roditelja Marko Pejčić kaže da su većinom glasova roditelji rekli da ne žele te paketiće. S obzirom na to da je ove godine uslov bio ili paketići "Pčelice" ili ništa, roditelji ne mogu da donesu ni svoje poklone.

Konstatovali smo da sada nema vremena za bilo šta drugo, za neku drugu organizaciju, s obzirom na to da se Nova godina već bliži, ali smo zauzeli stav da za iduću godinu i za naredne godine se ranije organizujemo da bismo doneli blagovremenu odluku, da bi imalo vremena da se o predlogu, bilo roditelja ili ustanove raspravlja i da se blagovremeno donese odluka da sve to može da se sprovede u delo. Od iduće godine, ako bude isti sastav Saveta, ranije ćemo da krenemo sa organizacijom - kaže Pejčić.

Mnogi su razočarani što će njihova deca ostati bez paketića, a posebno zbog toga što je "Pčelica" ponudila samo jednu opciju, pa roditelji nisu imali izbor.

Ipak je Svetlanina zadnja. Kako sada da objasnimo deci da će dok se slikaju pridržati džak Deda Mrazu i doći kući praznih ruku? Zašto su nam deca i njihova osećanja na poslednjem mestu? - pita jedan od roditelja.

Ranije su se bunili što ako nema poklona nema ni Deda Mraza, ali Pejčić kaže da to nije bila opcija i da to roditelji u savetima nisu ni čuli.

Tvrdi da će za sve mališane biti organizovana novogodišnja predstava i moći će da se fotografišu sa omiljenim novogodišnjim likom.

Ja ne znam otkud to da predstave i slikanja sa Deda Mrazom neće biti, ja to nisam ni od koga čuo. Na sednici smo razgovarali i čitali vaše tekstove koji su objavljeni, na glas, i onda smo komentarisali. Ja sam nekoliko puta pitao da li se to desilo i gde se desilo. Svi su odgovorili da to nisu čuli i da nije dobio takvo obaveštenje u svojim vrtićima - tvrdi Pejčić.

Podsetimo, osim uslovljavanja da paketiće nabave preko "Pčelice", što do sada nije bila praksa, roditelji su opomenuti i da nezadovoljstvo radom i uslugama javne predškolske ustanove ne iznose javno ili će biti krivično gonjeni, što su stručnjaci ocenili kao zastrašivanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zalosno

    16:04 // 23. 12. 2019.

    Ne interesuje me ko ce da se ugradi ni sta ce da bude u paketicu, zelim da moje dete dobije paketic! Bezobrazluk cist! Mnogo 1500 din, a koliko dajete za cigarete mesecno za svoje zadovoljstvo! Sve vam mnogo, ma i dzabe da ih daju tad bi rekli " pogle sta stavili unutra prekrsili se itd". Nema sta, otislo je sve u majc...

  • Mila

    18:17 // 17. 12. 2019.

    Zalosno sto deca ispastaju

  • tony

    09:10 // 17. 12. 2019.

    ...bravo za SNS, još jedan pokazatelj da smo ušli u "zlatno" doba, kako vas bre nije sramota da štedite na deci, kada bi ste barem malo manje krali i kad ne biste trošili pare na gluposti bilo bi para za decu, ali pošto ste svi vi iz SNS alavi na pare, za decu nije ostalo ništa, ili da budem precizan za decu čiji roditelji nisu u SNS nema ništa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: