Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:25, 10. 5. 2023.

Studenti u Nišu nezadovoljni komunikacijom sa lekarima, stomatologija najveći problem 

studentska poliklinika 40.000 studenata na jednog stomatologa; foto: arhiva JV

Nezainteresovanost medicinskog osoblja, ali i loša komunikacija sa izabranim lekarima, uz samo jednog stomatologa u Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata, najveći su problemi studenata niškog Univerziteta. V. d. direktor Studentske poliklinike u Nišu dr Radomir Pešić rekao je da ti rezultati mogu biti relavantni i irelavantni, te da je presudan faktor lične reakcije studenata.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Oki

    10:48 // 10. 5. 2023.

    Da je direktor strožiji prema zaposlenima ne bi im trebala nikakva edukacija. Nek pita Jerkana za savet.

    • Aca

      14:29 // 10. 5. 2023.

      Da zaposli rodjake, kumove i komsije ko Jerkan pa da Studentska poliklinika procveta

  • elfakni

    11:28 // 10. 5. 2023.

    Da se nadovezem ovde posto nema gde da se student pozali. Studentske menze su takodje katastrofa. Pre svega mislim na onu kod elektronskog fakulteta. Izbor hrane ne postoji, ista 3 jela svaki dan skoro bez nutritivne vrednosti, nepostuju jelovnik koji je istaknut a koji i da se postuje bi bio krajnje problematican. Oni hrane na hiljade studenata a obroci su krajnje nezdravi i nehranjivi.

  • elfakni

    11:32 // 10. 5. 2023.

    Nastavak o menzi:
    Prekuvan pirinac, supa iz kesice, musaka na 2 nacina (jedan sa mlevenim mesom, drugi sa kobasicom podrigusom) i pasulj koji je sve odvratniji. To su sva jela svakog dana za rucak.
    Dorucak: neverovatno da neko moze jaje na oko da napravi da bude nejestivo i gumeno. Ako ga uopste i ima dodatak uz to su najgore mesne preradjevine u vidu salame podriguse ili najjeftinije virsle

  • Ivan

    12:56 // 10. 5. 2023.

    Ne zaboravite da je ovaj Zavod kao i Medicina Rada, Dom zdravlja po zakonu koju su oni doneli plus još dve zdravstvene ustanove otišle na upravu i vlasništvo Beograda. Trebala je i Apoteka Niš, ali fala Bogu, nije koliko znam. Otkud beograđani znaju šta je našim studentima potrebno. Važno da se oni i novosađani leče dobro. Isto je i sa UKC Niš, u odboru sede beograđani.

  • Iva Mitić

    19:19 // 10. 5. 2023.

    Ne slažem se da su jela u menzama nehranljiva i bez nutritivnih vrednosti... U zavisnosti od obaveza na fakultetetu koristim menzu kod elektronskog i kod pravnog fakulteta.... Na oba mesta je veliki izbor jela u ponudi, uvek imaju jedno posno jelo, u ponudi ima jela od svinjskog, pilećeg, junećeg i ribljeg mesa sa raznim prilozima.. Nekoliko vrsta salati, voće ili kolač za desert....

  • Torpedo

    19:38 // 10. 5. 2023.

    Resen problem,kako rece vd direktora- kako je tako je ! Bitno da si poslusnik vlasti i da ti plata legne iz budzeta na vreme ! Verovatno nisi ni bio student a ako si bio, brzo si zaboravio i bas te briga !

  • Danica Krstic

    19:44 // 10. 5. 2023.

    Zaposleni u studentskoj menzi zaslužuju svaku pohvalu, smeštaj i ishrana bez premca, kvalitet i raznovrsnost jela svakog dana. Svaka cast za osoblje, ljubazno i nasmejano uvek.

    • Elfak

      12:06 // 11. 5. 2023.

      Da zaposleni zaslužuju pohvalu, verovatno. Da su raspoloženi i nasmejani, teško. Par njih(muškaraca) na elektronskom ne da nisu raspoloženi nego se odvratno ponasaju prema ostalim zaposlenima da mii presedne jedenje.. Takođe ako jednom mesecno jedes tamo super ti je ponuda.. ako jedes stalno skapiras da se 3 jela vrte svaki dan

  • Student

    21:01 // 10. 5. 2023.

    Mislim da ne treba generalizovati stvari,vecina lekara i sestara ljubazno je i profesionalno.U svakom zitu ima kukolja.

  • Istina

    09:57 // 11. 5. 2023.

    Anarhija i u Železničkoj ambulanti.
    Odnos prema pacijentima Hitlerovski.
    Ja, kao onkološki pacijent koji spada u ranjivi kategoriju stanovništva ne mogu više da se izborim za svoja prava na lečenje.

  • Bivsi

    17:39 // 11. 5. 2023.

    Lecio sam se u toj studentskoj i iskreno mogu da kazem da su to najgore 4 godine prava na lekarsku pomoc. Tu su svi totalno nezainteresovani. Svi lekari, sve sestre i ostalo zdravstveno osoblje su gomila neradnika. Obilje neljubaznosti i neprofesionalizma na jednom mestu. Bolje je da su dali studentima medicine da nas lece. Makar bi bili ljubazni i posveceniji, a sigurno su i strucniji.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: