Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:02, 4. 7. 2014.

| Društvo

Timovi Ministarstva građevine pomažu Svrljigu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Vlada-Srbije-Svrljig.jpg
Predstavnici Svrljiga u Vlkadi Srbije

Timovi Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, zajedno sa nadležnim javnim preduzećima u narednih nekoliko dana organizovaće sastanke sa predstavnicima Svrljiga kako bi što pre počelo rešavanje problema na lokalu, najavljeno je u Vladi Srbije.

Potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović se, na drugom po redu prijemu za lokalne samouprave, sastala sa predsednicom opštine Svrljig Jelenom Trifunović i narodnim poslanikom u Skupštini Republike Srbije Milijom Miletićem, bivšim predsednikom Opštine Svrljig.

Predsednica Opštine istakla je potrebu da bude izgrađen još jedan most preko reke Timok, a kao jedan od prioriteta iznela je i automatizaciju i osvetljavanje pružnog prelaza koji u trenutnom stanju predstavlja opasnost za građane.

Takođe, jedan od zahteva lokalne vlasti Svrljiga bio je da država pomogne u rekonstrukciji lokalnih puteva i pojedinih ulica u Svrljigu, a izneti su i problemi sa vodosnabdevanjem u letnjem periodu.
Mihajlovićeva je zadužila državne sekretare i pomoćnike u tom Ministarstvu da zajedno sa Putevima Srbije i Železnicama Srbije pronađu modalitete da zahtevi lokalnih samouprava, koji se ocene kao realni, budu što pre rešeni.

- Dobili smo uverenja da će naši zahtevi biti u potpunosti sagledani. Nismo tražili previše, samo osnovne stvari koje nedostaju jednom mestu kao što je Svrljig - istakla je Trifunovićeva.

Ona ističe da je u ime Opštine Svrljig od Ministarstva, odnosno od potpredsednice Vlade i njenog tima zatražila da pruže podršku u izgradnji mosta na Timoku, automatizaciji pružnog prelaza kako bi se povećala bezbednost i smanjilo  čekanje na tom prelazu, rekonstrukciji ulice Vase Albanca, proširenje mosta na Pravačkoj reci, rekonstrukciji državnog puta prema Popšici, puta Grbavče-Lalinac, završetku višenamenske sportske hale, rešavanju problema u vodosnabdevanju i rekonstrukciji postrojenja za preradu fekalnih voda Svrljiga.

Sastanku su prisustvovali predsednica Opštine Svrljig Jelena Trifunović, narodni poslanik Milija Miletić iI direktor JSKP “Svrljig“ Igor Davidivić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: