Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:02, 26. 8. 2015.

| Društvo

Video: "Paukom" nepropisno preko pune linije

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Pauk skreće levo
Čitav niz prekršaja za samo nekoliko sekundi

Nakon što je bezuspešno pokušao da pređe preko pune linije na Voždovoj ulici u centru Niša, vozač kamiona Parking-servisa problem je "rešio" uključivši rotaciona svetla.

Kako se vidi na video snimku nastalom u subotu uveče, "Pauk" je iz Davidove, odakle je jedino dozvoljeno da vozila skrenu desno, dao levi migavac i skrenuo na levo.

Nije prvi put da "pauk" u Davidovoj pokupi auto i ode levo preko pune linije, mada je te večeri jednom prilikom otišao i desno. Zato sam i prišao da to snimim - kaže autor snimka.

U Parking servisu nisu želeli da komentarišu događaj.

Preduzimamo mere po Vašem obaveštenju na utvrđivanju činjenica o postojanju prekršaja u smislu člana 322. ZOBS. Zahvaljujemo se na pruženoj informaciji, jer je i naš interes bezbednost saobraćaja u gradu - kažu u Parking servisu.

Inače, pomenuti član Zakona o bezbednosti ne tiče se direktno odgovornosti, već isključivo definiše šta može biti dokaz za kršenje tog zakona.


Sporan i parking u Davidovoj

Parking u Davidovoj Sporna oznaka za parking u Davidovoj. Znak je u međuvremenu uklonjen.Prethodnih dana se redakciji "Južnih vesti" javio veliki broj građana, nezadovoljnih jer im je "pauk" odneo automobil sa mesta koje je bilo obeleženo znakom za parking.

Radim nedaleko odatle i mesecima sam tu parkirao svoj automobil. Pre nekoliko dana sam video da mi auta nema, a kasnije saznao da su ga odneli jer sam navodno nepropisno bio parkiran.

Iz Parking servisa su me uputili na policiju, ali su mi tamo rekli da ni njima nije potpuno jasno šta je bio problem. Navodno sam "ometao kolski put", a i na njihovim fotografijama se vidi da nije tako - kaže građanin.

U Parking servisu tvrde da je znak "P" bio postavljen nelegalno, odnosno da je označavao parking unutar dvorišta stambene zgrade.

To nije bio parking i znak je uklonjen - kažu u Parking servisu.

Kako je iz tog preduzeća saopšteno, parkiranje je dozvoljeno samo tamo gde su parking mesta "jasno obeležena" - na zemlji i uz propisan znak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cudim se

    00:09 // 29. 8. 2015.

    zakon kaze , da na trotoaru od zida do ulice mora da ima 1,6 m slobodnog prostora da se pesaci mogu mimoici i sa na primer kolicima za deu ili invalidska.E sad ul. Dusanova,ne budite lenji,pa premerite koliko ima slobodnog mesta od zida do obelezenog parking mesta.Cela dusanova je nezakonito iscrtana a sigurno ne samo tamo nego pola grada !!! treba se pustiti utuzenje parking servizu...

  • BAHATOST PARKING SERVISA

    22:22 // 27. 8. 2015.

    Da se nadovežem... Da li je moguće obeležiti parking u dvosmernoj ulici sa dve trake? Kada se automobili "propisno" parkiraju, nemoguće je da se dva automobila mimoiđu! U pitanju je Špajina ulica prema keju! Napominjem da je ulicu nemoguće pretvoriti u jednosmernu! Kome se žaliti?

  • perko

    15:42 // 26. 8. 2015.

    Čik odnesite vozila ispred vatrogasnog doma, parkirana na i uz samu ulicu. Da li smete tim čikama da podižete kola na nejasno neobeleženom parkingu?

    • Parking?

      19:30 // 26. 8. 2015.

      Ne znam kako je nejasno obelezen kad od raskrsnice V.Misica i V.Tankosica u pravcu pumpe Tosic ima 2 znaka zabrane zaustavljanja i parkiranja-prvi odmah posle raskrsnice a drugi ispred Vatrogasnog doma tj. ispred skretanja za Saobracajnu policiju?Sta tu ima nejasno?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: