Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:17, 15. 3. 2013.

| Društvo

Vlasnik odgovoran ako neko upadne u šaht

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
Untitled.jpg

Šahte bez poklopaca na trotoaru často se mogu videti na niškim ulicama, pa postoji veliki rizik da se neko povredi. Iz Vodovoda podsećaju da su za njihovo održavanje nadležni vlasnici priključaka, te da su oni odgovorni ukolko se to desi.

Nišlija Aleksandar Iilić koji živi na Bulevaru Nemanjića kaže da u Ulici Dragiše Cvetkovića, bivšoj Božidar Adžije, otkriven šaht stoji više od mesec dana.

- Često uveče šetam sa decom ovim delom grada i strah me je da ne upadnu. Rupa je prvo bila prazna, a onda je neko samo stavio grane unutra kako bi se lakše primećivala, ali i dalje nije bezbedno, naročito uveče - kaže ovaj Nišlija.

Iz JKP “Naisus” objašnjavaju da oni brinu o šahtama gradske kanalizacije koje se nalaze na centralnom delu kolovoza. Direkcija za izgradnju, kažu, menja i održava ulične slivnike.

- Sve što se nalazi levo i desno su priključne šahte i o njima se staraju vlasnici, pa su oni odgovorni ukoliko se desi da se neko povredi upadanjem u šahtu - kaže Zoran Ignjatović, portparol Vodovoda.

On dodaje da su ovakvi poklopci dostupni i da se mogu kupiti u maloprodajnim objektima u gradu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • abrakadabra

    21:14 // 16. 3. 2013.

    6.marta sam usao na parking "Rovce" pored glavne autobuske stanice na kome naplatu vrsi parking servis Nis i kolima upao u jednu od dve otvorene sahte.Nijedna nije bila obelezena i pokidao sam skroz gumu kupljenu oktobra meseca.Za ostecenu felnu platio sam 20e majstora a gumu sam morao novu da kupim 50e.Kad sam stigo kuci posle jedno dva sata provedenih na kisi "gospodja "koja radi na call centru parking servisa rekla mi je kako oni nemaju veze sa time.Pitao sam je kako moze da mi naplati parking a da niko nije odgovoran za sahtu,ili barem za to sto nije obelezena.Da ne duzim vise,znate i ,sami kako ide to -niko nije kriv.Od tada im vise ne placam parking,prvo nadjem onog sto se setka pa mu objasnim da mi dodju 70e i da mu ne pada na pamet da mi pise kaznu jer cu da ga oteram na urgentno.

  • Zoran Ignjatovic

    14:35 // 16. 3. 2013.

    Postovani korisnici,da bi otklonili sve dileme i prostor za davanje pausalnih procena na ovu temu, pozivam vas da pogledate Odluku o vodovodu i kanalizaciji grada Nisa (Sluzbeni list grada Nisa br. 89/05,cl. 12. i 34.), gde se detaljnije mozete upoznati sa pravima i obavezama korisnika.
    http://www.eservis.ni.rs/propisi/Docs/3238.pdf

    • advokat

      16:19 // 16. 3. 2013.

      PR JKP "NAISUS" je izjavio da "oni brinu o šahtama gradske kanalizacije koje se nalaze na centralnom delu kolovoza...a da sve što se nalazi levo i desno su priključne šahte". Ovo nije tačno. Levo i desno od kolovoza (na trotoaru) se ne nalaze samo priključne šahte, već se nalaze i postrojenja i uređaji koji čine JAVNI VODOVOD.

  • pero

    10:58 // 16. 3. 2013.

    Da, sada ce verovatno vlasnici stanova u zgradama da budu i vlasnici sahtova, a dosada to nisu bili. Jer ove "prave" vlasnike ne zanima da stalno kupuju sahte.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: