Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:16, 20. 12. 2013.

| Društvo

Vodomeri u Nišu nisu čitani po 10 godina

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
vodomer-*iprostejov.cz*.jpg
Vodomeri nisu čitani i po 10 godina, foto: iprostejov.cz

Čak 3.200 vodomera u Nišu nije očitano više od tri godine, njih 2.000 više od 6 godina, a 1.700 vodomera nije čitano čak 10 godina, tvrdi gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Gradonačelnik je ove podatke, kako je rekao, dobio u Javnom komunalnom preduzeću “Naisus”, a razlozi zbog kojih vodomeri nisu čitani "kreću se od realnih do fantastičnih".

- Kod jednog korisnika vodomer nije očitan 4.750 dana. Konkretno kod tog korisnika piše da je “u dvorištu bilo pseto”. Pošto je otprilike životni vek psa 12 godina, mislim da se radi o apsolutnom rekorderu - rekao je po malo šaljivim tonom Perišić.

perisic Perišić: "Naneta šteta gradu"Niški Vodovod pijaćom vodom snabdeva oko 350.000 korisnika, a pored kućnih ljubimaca koji nisu dozvoljavali očitavanja, među objašnjenjima su i parkirana vozila na šahti, curenje ventila, fekalije, fakturisana potrošnja, kvar na kućištu vodomera, srušen objekat i umetnuto parče.

Perišić je dodao da je 11 trenutno aktivnih gradilišta u Nišu priključeno na “divlje” na gradski vodovod.

- Pokrenuo sam sve. Inspektori koji su radili kontrolu na tim gradilištima, ukoliko to nisu to prijavili biće pokrenuti postupci protiv njih - rekao je Perišić.

Gradonačelnik nije mogao da precizira kolika je šteta naneta budžetu Niša neočitavanjem vodomera i neplaćanjem računa, ali je naglasio da na tome rade službe iz Vodovoda.

Ovaj spisak je gradonačelniku, kako je rekao, dostavio direktor Vodovoda Dejan Andrejević, za koga Perišić kaže da je jedan od najuspešnijih direktora u Nišu, jer je prema njegovim rečima, za dva i po meseca, koliko je na čelu Vodovoda, uspeo da smanji dug ovog preduzeća za 100 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • I Simonović je pred pad ratovao sa Vodovodom

    23:04 // 23. 12. 2013.

    ...kad je hteo da njihove pare prebaci na račune Agrobanke, u vidu Objedinjene naplate, ali su tada na čelu Vodovoda bili demokrate, pa su oterali svog šefa!Čik nek ova bezlična marioneta uradi isto

  • Nišlije, ovaj laže dok vas uništava!

    22:57 // 23. 12. 2013.

    Perišić sa Vodovodom ima samo jedan problem: ne želi da plati za vodu koju je potrošio! Namerava da skrati firmu za dve-tri plate godišnje, pošto je nesposoban, kao i cela njegova bulumenta čobana!

  • Др аган

    22:07 // 23. 12. 2013.

    Ako je Andrejevič najbolji direktor u Nišu onda smo svi mi u velikom problemu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: