Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 6. 12. 2023.

Zabrinjavajući rekord u Prokuplju - ove godine ukupno rođeno najmanje beba od 1929. godine

bebe I u 2023. godini najmanji broj novorođenih beba; Foto: Lj. M.

U prokupačkom porodilištu i ove godine biće zabeležen novi zabrinjavajući rekord jer je, prema poslednjim podacima, do 4. decembra rođeno tek 533 beba, što je za 34 manje u odnosu na 2022. godinu, kada je rođeno 567 beba. Broj novorođenčadi u prokupačkom porodilištu, jedinom u Topličkom okrugu, smanjuje iz godine u godinu pa će i ove biti oboren neslavni prošlogodišnji rekord sa najmanje rođenih beba od kada je 1929. otvorena Bolnica "dr Aleksa Savić". Za svega 11 godina samo Prokuplje je izgubilo više od 6.000 stanovnika.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Milan

    11:50 // 6. 12. 2023.

    Mladi ljudi sa integritetom,istinski obrazovani beže od apsolutne vlasti jednog čoveka,narodnog poslanika iz K.Mitrovice,tj.Beograda.Nastavi li se ovako totalno ce nestati Toplica dok on stiče enormno materijalno bogatstvo.Njegova deca žive u Bgd dok ponižava našu decu.

  • tutifruti

    12:57 // 6. 12. 2023.

    Ostace samo oni koji ne mogu da pobegnu.

  • Sta ih cudi

    13:21 // 6. 12. 2023.

    Sto juznije to tuznije...jada i beda plate i uslovi u gradu

    • Zanovetalo

      10:16 // 7. 12. 2023.

      Resenje je da remontujemo babe,pa ce biti beba.A mozda i da stranke uslove stranacke privilegije njihovih heroina radjanjem bar troje dece.

  • Petar

    13:54 // 6. 12. 2023.

    Zato sto su im roditelji okupirali Nis. 85% zitelja se preselila u Nis ostalih 10% u Bg.

  • Ivan

    14:15 // 6. 12. 2023.

    I opet će u prokuplju da ostane isto i isti "majstori "...

  • Dragan Petrovic

    15:04 // 6. 12. 2023.

    Sta se sekirate,i nisko porodiliste jis nije renovirano,a D.Laketic koji prestavlja ovaj grad(?) se ubi od brige i za zemljake na KIM<kao i ove ovde...srecom se gradi put ka Merdaru,pa ce doci neki koji ce da podignu natalitet...usput da pitam,a kakav je mortalite,slican kao BDP?

  • Milan

    15:17 // 6. 12. 2023.

    Sta su ucinili da bude drugacije? Neka pogledaju kako im izgledaju gradovi. Sve juzno od Beograda je davno napusteno. To ce se dogoditi i Nisu za jedno 30 godina. Kada se isprazne svi gradovi sa juga i predu u Nis, onda ce iz Nisa za Beograd i na kraju samo da ugasimo svetlo. Jedini razlog zasto Nis ne gubi stanovnistvo je zato sto se svi gradovi od Bugarske i Makedonske granice doseljavaju u Nis.

  • 17.12

    16:40 // 6. 12. 2023.

    Smanjio se broj stanovnika ali ne i glasaca. A to sto je manje je zato jer se komplikovani porodjaji i carski rez rade u Nisu pa deci pise mesto rodjenja Nis, dole nema ni lekara da valja.

  • vlada

    19:58 // 6. 12. 2023.

    je l neko video kako izgleda porodiliste u Prokuplju? Madjarske krave se tele u lepsim uslovima. Tamo se poradja samo ko mora.

  • Dragiša Nikolić

    19:07 // 9. 12. 2023.

    To vam je cena pogrešne politike i bombardovanja iz '99. godine. Prema tome, pamet u glavu i pazite koga zaokružujete u nedelju. Ova vlast je pokazala da zna da čuva mir a to je apsolutno najbitnije u životu. Pogledajte Ukrajinu, Gazu, setite se '99. pa birajte...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: