Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Foto-vest: Pala velika grana u parku Čair, nema povređenih

U niškom parku Čair, koji svakodnevno posećuje veliki broj građana, danas popodne se odlomila velika grana, a poveđenih, na sreću, nije bilo.

(1) detaljnije
Niš centar

"Ferka" poziva Nišlije da podnesu prigovor na listu SNS-a zbog Vučića

Zbog toga što će lista za lokalne izbore Srpske napredne stranke i ove godine nositi ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kampanja za fer izbore “Ferka” pokrenula je akciju organizovanog slanja prigovora na takav naziv liste. Međutim, kako kažu, građanima onemogućeno da podnesu prigovore na izborne liste, zato što je pisarnicama ograničeno radno vreme, a građani imaju samo 48 sati da podnesu prigovore.

detaljnije
Gimnazija Prokuplje

Učenici prokupačke Gimnazije zatražili pomoć lekara posle boravka u Ohridu

Dvanaestoro učenika prokupačke Gimnazije zatražilo je lekarsku pomoć u Zdravstvenom centru zbog stomačnih tegoba, nakon što su se u petak uveče vratili iz Ohrida u Severnoj Makedoniji, gde su boravili na studijskom putovanju kod bratske škole u Krivoj Palanci. Od ukupnog broja primljenih srednjoškolaca, dvoje ih je zadržano kroz dnevnu bolnicu, dvoje na bolničkom lečenju, a osmoro učenika je posle ukazane lekarske pomoći pušteno kući.

detaljnije
Bratislav Stojanović, advokat rudari Aleksinac

Porodice nastradalih rudara podnose žalbu Ustavnom sudu i ne isključuju odlazak u Strazbur

Podnošenjem žalbe Ustavnom sudu Srbije, porodice 8 nastradalih rudara, pokušaće po treći put da utvrde ko je odgovoran za nesreću u rudniku “Soko”. Pravni zastupnik Bratislav Stojanović kaže da očekuje da žalba bude usvojena jer je dosadašnje prikupljanje dokaza bilo nezakonito. Ukoliko žalba bude odbijena, obratiće se Sudu u Stazburu, a tražiće i materijalnu naknadu od 50.000 evra po porodici zbog duševnog bola.

(2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: