Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:36, 18. 12. 2015.

| Kultura

Napravljena baza filmskih lokacija na jugoistoku Srbije

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
priroda
Ovaj kraj Srbije ima prelepu prirodu; foto:serbiafilmlocations.com

Sajt koji je sadrži bazu filmskih lokacija 11 opština sa jugoistoka zemlje, kao i druge potencijale za razvijanje filmske industrije, počeo je da radi, a delo je niške produkcijske kuće koja radi na filmu “Perunov hroničar”.

Pripremajući film o slovenskoj mitologiji inspirisan knjigom niškog pisca Miloša Petkovića, tim autora uvideo je da jugoistok Srbije ima sjajne predele za snimanje, poput vodopada, netaknute prirode, planina i starih sela, te je došao na ideju da te lokacije uslika i napravi bazu.  priroda Film "Perunov hroničar" biće sniman na nekim od lokacija koje su u bazi; foto: serbiafilmlocations.com

Ideja je privlačenje stranih produkcija. Sajt je jednostavan, urađen po ugledu na poznate američke prezentacije ovog tipa. Za sada je na engleskom jeziku, ali će iduće godine biti na srpskom i ruskom – kaže Miloš Petković.

Na sajtu serbiafilmlocations.com nalaze se lokacije u Gadžinom Hanu, Knjaževcu, Sokobanji, Kuršumliji, Beloj Palanci, Dimitrovgradu, Blacu, kao i niškim opštinama Palilula, Medijana, Crveni Krst i Pantelej.

Petković navodi da će postojeća baza fotografija biti proširena novim mestima koja na svoj način mogu da budu atrakcija za snimanje kadrova. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mila

    23:45 // 18. 12. 2015.

    Ko snima? Ko je koga izbacio? Ko koga koristi?

  • Niki

    23:42 // 18. 12. 2015.

    A na sajtu Tarzan English! Vrlo profi! Kad vec kradete ideje onda ih realizujte makar na prosecnom nivou...

  • Zivan Jukovcan

    23:33 // 18. 12. 2015.

    @lenjin Pa tuzi ih kralju! Ako imas dokaze da su ti maznuli fotke, uzeces lepe novce! Ako ih napadas neopravdano, komentari na Juznim Vestima ti nece pomoci da isteras pravdu. Dobra je ideja, koliko vidim ni realizacija nije losa. U svakom slucaju podrska za inicijativu da se razmrda region.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: