Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:19, 15. 3. 2016.

| Kultura

Snimanje filma o “grofu Vronskom” počinje na proleće

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
rajevski
Čovek koji je Lavu Tolstoju poslužio kao inspiracija za lik grofa Vronskog u romanu “Ana Karenjina”; Ilustracija -wikimedia.com

Dokumentarno-igrani film o čuvenom ruskom pukovniku Nikolaju Nikolajeviču Rajevskom, koji je bio inspiracija za lik grofa Vronskog u romanu “Ana Karenjina” i poginuo u blizini Aleksinca, biće snimljen ove godine, a uloge će tumačiti i poznati srpski glumci.

Ovo najavljuju iz Aleksinačkog amaterskog pozorišta koje je koproducent filma zajedno sa “Laki produkcijom”. Kažu da će ovim filmom biti obeleženo 140 godina od pogibije ovog čuvenog ruskog vojnika.

Film će režirati Goran Erčević, ulogu pukovnika Nikolaja tumačiće Dejan Tončić, a učešće su potvrdili i glumci Branislav i Tomislav Trifunović i Ljiljana Stjepanović. Ivan Bekjarev biće u ulozi naratora - kaže Miloš Paović iz Aleksinačkog pozorišta.

androvac Na mestu gde je poginuo podignuta je crkva Sveta Trojica, u narodu poznata kao šarena crkva ili crkva ljubavi; foto: wikimedia.com/Bojan Lazarevic Napominje da će neke od uloga biti poverene i aleksinačkim glumcima.

Film će se snimati na lokacijama na Krimu, Sent Peterburgu, na Šarganu, manastiru Sveti Roman kod Đunisa i na teritoriji Opštine Aleksinac. U Aleksincu će se snimati u maju - objašnjava Paović.

Kaže da je plan da premijera bude organizovana u Aleksincu u septembru ove godine, na dan pogibije Rajevskog.

Pukovnik Rajevski poginuo je kao dobrovoljac u srpsko-turskom ratu 1876. u Gornjem Adrovcu kod Aleksinca, a na mestu pogibije podignuta je crkva posvećena njemu, poznata pod nazivom Ruska crkva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: