Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 18. 12. 2017.

| Politika

Bane Jovanović privremeno odustao od zahteva za smenu Bulatovića

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Branislav Jovanović
Vruća politička zima u Nišu; Foto: NPS

Iako je pre nekoliko dana niški opozicionar Bane Jovanović najavio da će na narednoj sednici Skupštine zatražiti smenu kompletnog gradskog rukovodstva, u zvaničnom dopisu Skupštini Grada za sednicu koja se održava danas, Jovanović zahteva razrešenja samo većnika Branislava Kačara i drugog čoveka Grada Miloša Banđura.

Posle hapšenja gradskog većnika Branislava Kačara u utorak, odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović saopštio je, dan kasnije, da “posle mnogo skandala, afera i piromanija koje su se dešavale u Nišu ispunjeni su svi uslovi za smenu gradskih i opštinskih čelnika ili za prinudnu upravu i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora zajedno sa beogradskim”.

Međutim, u proširenju dnevnog reda za sednicu gradske Skupštine, na kojoj treba da bude razmatran i Nacrt budžeta za 2018, zatražio je samo da gradonačelnik Bulatović predloži razrešenje uhapšenog većnika Branislava Kačara i zamenika gradonačelnika Miloša Banđura.

Pojašnjava da je zahtev za smenu Kačara podneo, jer je ovom produžen pritvor do 30 dana, a razrešenje drugog čoveka Grada traži uz obrazloženje da “ako nije prošao za direktora Vodovoda, ne može da ostane na mestu zamenika gradonačelnika”.

Od gradonačelnika Darka Bulatovića zahteva “moralnu odgovornost”.

Moralna odgovornost znači i komandnu odgovornost, najbliži saradnik mu je u zatvoru. Za skupštinskom govornicom tražiću da gradonačelnik sam podnese ostavku. Zvaničan zahtev za smenu Bulatovića podnećemo ako bude podignuta optužnica protiv Branislava Kačara - objašnjava Jovanović.

Jedan od najiskusnijih niških političara i opozicionara za ovakav “oprez” u ovom političkom trenutku, kao razlog navodi hapšenje Bobana Džunića, protiv koga još nije podignuta optužnica.

Ipak, i pored ovog “opreznog odlaganja* tvrdi da neće odustati od smene i ostavke Bulatovića. Za slučaj hapšenja Branislava Kačara kaže da je “dete uletelo među vukove”, ali da ne može da ostane većnik, jer je u zatvoru i da mora da bude razrešen sa funkcije.

Podsetimo, Branislav Kačar uhapšen je u utorak zbog sumnji za korupciju, nameštanje tendera i “trgovinu uticajem”, a gradonačelnik Bulatović i niški SNS nisu želeli da komentarišu ceo slučaj, uz konstataciju da “prepuštaju državnim organima da rade svoj posao”. Udruženja građana smatraju da je cela afera posledica sukoba u SNS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar hristov

    12:38 // 19. 12. 2017.

    I posle svega u Nišu nema ostavki, nema morala a gotovo svi znaju da čelni ljudi nisu dorasli ovog posla jer se ne biraju već postavljaju jer su poslušni(a penzioneri nek troše penziju jer imamo mladih s
    l posebnih ljudi.

  • Naissus

    20:51 // 18. 12. 2017.

    Naravno da je odustao kad se nagodio. Para vrti di burgija neće, to je opšte poznato svima. Ako Bulat ne ispuni uslove, eto nama Bananamena opet na snazi

  • Деутеријум

    17:54 // 18. 12. 2017.

    једном Банана, увек Банана!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: