Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:21, 20. 10. 2011.

Dinkić predlaže decentralizaciju Niša

dinkic Mlađan Dinkić

Ujedinjeni regioni Srbije predložili izmenu Statuta grada Niša i izdvajanje 5 posto budžeta za mesne kancelarije.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Hex

    12:36 // 20. 10. 2011.

    Ako ova moralna nakaza, koja je u zadnjih 12 godina na vlasti napravila neizrecivo mnogo štete, ponovo svojom glupom demagogijom popije mozak narodu i uđe u parlament, onda ovaj narod ne zaslužuje ništa bolje od ovoga što mu se dešava.

  • Milovan

    11:19 // 20. 10. 2011.

    Opština Surčin sa 40 000 stanovnika ima budžet od milijardu dinara dok Opština Medijana sa duplo više stanovnika ima pet puta manji budžet tj 170 miliona i ovo je najbolji primer kako centralizam utiče na raspodelu "zajedničkog" novca!

  • Dragan

    11:04 // 20. 10. 2011.

    URS je postao najveći protivnik G-17+. Oni se sada "bore" protiv svega onog što je G-17 stvorio: strogi centralizam (jedan čovek se pita za sve), partokratiju (bez članstva u G-17 ne možeš se zaposliti), jedan čovek se postavlja na više funkcija (plaćenih naravno)...itd...itd.
    Kako li će sami sebe smeniti?

  • Sanja Janković

    13:05 // 20. 10. 2011.

    Taman ste nam gospodine Dinkiću Vi i vaši koalicioni partneri ubili svaku vrstu aktivizma,pa i onog kroz MZ i sada želite da ponovo svi aktivno učestvujemo u kreiranju naših dvorišta.Lično sumnjam u uspeh ove ,,Vaše,,ideje koju već godinama zagovara gospodin Nebojša Stanković,bivši zamenik gradonačelnika Niša u vreme Smiljka Kostića koji se čini se od nedavno pojavio i u vašim redovima,ali potrudiću se da već ovih dana krenem u kampanju za izbor predsednice kućnog saveta u mojoj zgradi.Ako pobedim,širim se dalje ka lideru svoje ulice,pa još dalje-čak do predsednice MZ.I još nešto da ne zaboravim-decentralizaciju bi trebalo toliko usitniti čak do porodice,pa ići na izbore do u sitna crevca.Nemojmo se lagati-cilj Vaše ideje je da 5 odsto gradskog budžeta završi u džepovima vaših članova koji će biti postavljeni iz centrale vaše stranke za predsednike,pa ćete tako URS odlučivati hoćemo li sedeti pod šljivom ili lipom.

  • dejan

    15:58 // 20. 10. 2011.

    Ovaj pati od onog što se kod Srba zove fullfoshitness.

  • Gamer

    11:08 // 20. 10. 2011.

    Jaooo... za decentralizaciju sam potpuno sve dok se politicari ne mesaju molim >.< Kad ih vidim znam da ce sve da se zavrsi katastrofom.

  • Meda

    12:30 // 20. 10. 2011.

    Da kojim slucajem drzava bude decentralizovana, 5% gradskog budzeta sto bi Dinkic da Grad Nis podari MZ bili bi ko zuta sica na pijacni dan.

    Sitni populizam i jeftina politika.

    Da je ponudio drzavnu decentralizaciju unazad pa da Pashaluk krene da vraca pare koje je oteo od regiona... pa da ga shvatimo kao inteligentnog govornika, politicara.

  • Davor Todorović

    05:16 // 22. 10. 2011.

    Ma Dinkić je najjači! Ima ga svuda, taj ni mrtav neće da se povuče. I guverner, i ministar par puta, i sada zavodnik za decentralizaciju.... Svuda gde ima dobit tu će da se pojavi! Ekonomista čovek, kada treba da se obećava tu je među prvima, svima ima da podeli hiljadu evra, a kada treba i da se ispuni, onda odjednom nađe izgovore.

    • lazar

      13:27 // 23. 10. 2011.

      jbg , ekonomista covek sam si rekao , ima njuh za lovu, zna kad,kako,gde! e sad, ako ima ovce za sisanje sta ce covek, mora da sisa!pozzz

  • Miodrag

    15:50 // 21. 10. 2011.

    Gospodin,pod pseudonimom hiljadu evra kako ga pamte gradjani Srbije i sire ima hrabrosti da i dalje predlaze i savetuje...
    NO COMMENT

  • Milica Kostadinović

    00:59 // 22. 10. 2011.

    Vraćanjem Mesnih zajednica, kakve su nekada bile, opštine gube svaki smisao. To Niš podržava, jer 3.000.000 dinara neće rastrgnuti politički profiteri. Novi Sad i Kragujevac nemaju opštine, a budžeti su im veći.

  • NEBOJŠA

    07:47 // 21. 10. 2011.

    Drago mi je da su skoro svi koji su komentarisali ove nebuloze shvatili poentu. Neka dotična individua prvo da još 983 eura koja duguje, pa onda može da daje obećanja druge vrste. Ah, da zaboravio sam da je to bila MASNA LAŽ!!! Iskreno se nadam da narod neće nasesti na još jednu laž novog barona Minhauzena. Mada ko zna...

  • Miljana

    11:15 // 20. 10. 2011.

    ODLICAN PREDLOG, KOD NAS SU MESNE ZAJEDNICE TOTALNO OPUSTOSENE, A ONE PREDSTAVLJAJU IDENTITET GRADJANA NEKOG NASELJA, DOBRO JE DA GRADJANI SAMI ODLUCUJU STA IM TREBA U NJIHOVOM MESTU,NASELJU,KOMSILUKU...SAMO JOS DA SE OSTVARI...

  • Dule

    23:02 // 20. 10. 2011.

    Pa G17 plus je od Mesnih kancelarija napravio apoteke i ambulante, kako bi pokazali da vode računa o zdravlju građana. Time su pokazali svoju "sposobnost". Koliko čovek treba da bude sposoban da reši ovaj problem time što će iseliti sve mesne kancelarije i useliti ambulante? Interesuje me šta će sledeće iseliti da usele npr. obdanište? Kome će ići tih 5% kad ljudi nemaju ni gde da se sastanu da bi razmatrali utrošak tog budžeta mesnih zajednica.

  • Mika

    07:51 // 25. 10. 2011.

    Neka Dinkic prvo pocisti sopstveno dvoriste i decentralizuje Beograd, pa onda neka soli pamet i Nisu i bilo kome drugom. Mrs iz moje kuce!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: