Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:47, 18. 7. 2016.

| Politika

Dveri: Đorđevićeva da vrati ukradeni mandat

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
j.đorđević
Ovako su Dveri ilustrovale svoje saopštenje o preletačima iz svojih redova; foto: Dveri

Srpski pokret Dveri najavljuje borbu za, kako kažu, ukradeni odbornički mandat u niškoj Skupštini koji je kao nosilac njihove liste dobila Jelena Đorđević, a koja je nedavno prešla u Jedinstvenu Srbiju.

Uz izvinjenje građanima koji su glasali za Dveri, a koji se sada osećaju iznevereno, iz ovog pokreta poručuju Đorđevićevoj, ali i njihovom odborniku na Vračaru dr Milanu Kovačeviću koji je prešao u SNS, da vrate mandate.

Dr Kovačević i Jelena Đorđević su zbog dobijanja posla ili samo obećanja dobijanja posla izvršili izdaju, prevaru, krađu, svih koji su glasali za Dveri, kao i samih sebe. Da li ovi moralni invalidi znaju da što je oteto, to je i prokleto? Pitamo ih da li su i kada su bili iskreni, sada kada su učinili ovo nedelo, ili onda kada su obećavali da će se boriti protiv tih istih kojima su sada prišli? - piše u zvaničnom saopštenju Dveri.

Đorđevićeva je pored promene stranke dobila i posao u Direkciji za javni prevoz, ali ona kaže da to nema veze sa njenim preletanjem. Ipak, Dveri smatraju da je ona u svakom slučaju izneverila glasače.

Da li imaju stida i srama u sebi i kome oni još trebaju i šta njihove reči više išta znače? Da li mogu pogledati svojim komšijama, saborcima, rođacima, prijateljima, čak i onima koji su ih kupili, u oči i objasniti zašto su to učinili, osim da kažu - prodali smo se! - pišu Dveri.

U ovom pokretu kažu da nisu mogli da spreče prelazak njihovih odbornika u druge stranke, ali tvrde da neće odustati od borbe da vrate mandate za koje, kako kažu, smatraju da pripadaju Dverima.

Ipak, zakonska regulativa je takva da su vlasnici mandata odbornici i poslanici lično, a ne stranke, pokreti i grupe građana na čijoj su listi bili i sa čijom članskom kartom su ušli u lokalni ili republički parlament.

Podsetimo, Đorđevićeva je bila druga na listi koalicije DSS-Dveri na lokalnim izborima u Nišu. Voljom i glasovima građana prvih četvoro odbornika sa te liste ušlo je u gradski parlament (2 DSS i 2 Dveri). Međutim, nakon konstituisanja novog saziva gradske Skupštine Đorđevićeva je prešla u Jedinstvenu Srbiju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • čl. 208. KZ

    21:57 // 19. 7. 2016.

    Ko u nameri da sebi ili drugom pribavi korist,
    dovede koga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tudje imovine nešto učini ili ne učini, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i
    novčanom kaznom.

  • Predrag983

    14:52 // 19. 7. 2016.

    Opet postavljam pitanje koje bi dveri u Nisu trebale da postave Bosku Obradovicu,KOJE i ZASTO iz vrha dveri forsirao gospodjicu gospodju iako su svi u Nisu odlicno znali da ce da uradi to sto je uradila cim dobije odgovarajucu priliku?

  • NoName

    13:43 // 19. 7. 2016.

    Da budemo iskreni: morala u politici nema tako da bacanjem kletve (ono što je karakteristično za srednji vek) je potpuna besmislica. Dveri su propagirale jedno, a drže se za ruku s Radulovićem samo što im je zajednički neprijatelj SNS. Ako si principijelan budi to do kraj, a ne kad ti odgovara.
    Uostalom, Dveri treba da se zapita ko im je kadar. Za sve ove ste pričali da su moralne gromade. A sad?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: