Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:49, 17. 3. 2015.

| Servisne informacije

Podela kanti za reciklabilni otpad opet u Delijskom visu

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
kante
U nedelju 15. marta na Delijskom visu podeljeno 1.000 kanti

Žitelji Mesne zajednice Delijski vis u Nišu, koji protekle nedelje nisu preuzeli besplatne kante u kojima će bacati plastiku, staklo, metal, papir i karton, to mogu učiniti u sredu 18. marta od 12 do 18 sati.

Kante za reciklabilni otpad biće deljene na 6 punktova - na sredini Ulice Šabana Bajramovića, uglu Ulice Petra Velebita i Milorada Popovića, u Elektronskom naselju (ispred ulice generala Koste Nađa), na Trošarini (kod prodavnice “Markoni” u Ulici Ljubomira Nikolića), kod Bogoslovije i kod igrališta u Ulici široke padine.

Pravo da dobiju kante, kako navode u JKP “Mediana”, imaju građani koji žive u kućama,  potrebno je da pokažu ličnu kartu i potpišu ugovor o preuzimanju.

Inače, Delijskom visu su građani preuzimali kante u nedelju 15. marta, kada je, kako su saopštili su iz “Mediane”, podeljeno 1.000 kanti za selektovani otpad.

Podsetimo, podela besplatnih kanti, koja je počela prošle nedelje, deo je projekta “Waste” koji finansira Evropska unija, a koji realizuje JKP “Mediana” sa bugarskom Opštinom Pernik.

Plan je da se u opštinama Medijana i Palilula podeli 18.300 kanti, i to onima koji žive u kućama, dok je za stanare zgrada opredeljeno 138.000 kesa. Reciklabilni otpad će dva do tri puta mesečno sakupljati poseban kamion-smećar i odvoziti ga u reciklažni centar gde će se vršiti dalja prerada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saša

    21:29 // 18. 3. 2015.

    Ljudi koji su odustali od preuzimanja kanti tvrde da im je rečeno ukoliko im neko ukrade kantu ili se ona slomi i to u narednih 5 godina da su dužni da plate Medijani neki nenormalan iznos.

  • veronika

    21:04 // 18. 3. 2015.

    a sta je sa ostalim opstinama? zasto samo medijana i palilula?

  • Miško

    16:54 // 18. 3. 2015.

    Akcija je uspela! Evo ih u ulici Gabrovačka reka, idu od kuće do kuće i mole ljude da uzmu kantu. Hahahahahaaaa.. Parodija živa...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: