Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:58, 1. 12. 2012.

| Sport

Fudbal: Radnički propustio pobedu u finišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
zivkovic i lukic
Miloš Živković i Nikola Lukić; foto: Marko Pekić

Fudbaleri Radničkog iz Niša odigrali su nerešeno 1:1 (1:0) sa Radom na stadionu Čair. Polusezonu Radnički završava na 12. mestu sa 14 bodova. Sledi pauza do proleća.

Niški tim je imao priliku da jesenji deo šampionata završi na najbolji način, trijumfom na Radom. Ipak, šansa je propuštena u 89. minutu golom Uroša Đurđevića.

Radnički je imao prednost od 29. minuta golom Saše Stojanovića. Vukomanović je centrirao, Milan Jovanović je loptu spustio na "noge" Stojanoviću koji je loptu ubacio u gol Rada.

Niški tim je odigrao mnogo bolje prvo nego drugo poluvreme, a pad koncentracije u drugom poluvremenu je Rad iskoristio u finišu da iz Niša odnese bod.

tabela Foto: fss.rs

U 18. minutu Vukomanović je dobio loptu, uputio je Saši Stojanoviću koji je šutirao pravo u golmana. Veliku priliku Radnički je poropustio u 23. minutu kada je nakon slobodnog udarca Vukomanovića sa dvadesetak metara, Marko Ranđelović udario loptu glavom i pogodio prečku.

Milan Jovanović je u 27. minutu sa leve strane ubacio loptu u šesnaesterac, gde je Strahnja Petrović pokušao da stvori šansu, ali nijne uspeo. Ubrzo zatim usledilo je slavlje navijača Radničkog.

Do kraja prvog poluvremena Radnički je imao prilike preko Milana Jovanovića, ali nije i iskoristio. U 44. minutu Stevan Stefanović je šutirao iz kornera, ali Milan Jovanović nije stvorio priliku za gol.

Nakon pauze fudbaleri Radničkog nastavili su sa stvaranjem šansi za gol, ali ni igrači Rada nisu zaostajali. U 59. minutu Mitrović je šutirao pored gola Radničkog.

U 65. minutu Marko Ranđelović spasio je gol Nišlija pošto je zaustavio napad Rada glavom izbacivši loptu iz svog šesnaesterca. Veliku priliku nije iskoristio ni Miloš Živković pošto je glavom uputio udarac preko gola.

Ogromnu šansu Rad nije iskoristio u 82. minutu ispred gola Miloša Perića nakon gužve. Trud beogradskih igrača im se isplatio u 89. minutu.


Radnički će polusezonu završiti 3 mesta iznad "zone ispadanja", na 12. poziciji sa 14 bodova. U proteklih 15 utakmica Real sa Nišave je zabeležio tri pobede, 5 remija i 7 poraza.

Sledi pauza do proleća, a prvi meč u drugom delu prvenstva Radnički će odigrati protiv Novog Pazara u Nišu.


Navijači Rada su u 51. minutu zapalili zastavu Kosova.


Rezultati:

Radnički Niš – Rad 1:1
Novi Pazar – Hajduk 0:2
Radnički 1923 – Javor 1:2
Smederevo – Sloboda 0:1
Spartak – Partizan 2:2
BSK – OFK Beograd 0:2
Donji Srem – Jagodina 0:2
Crvena zvezda – Vojvodina

RADNIČKI NIŠ - RAD 1:1 (1:0)

Stadion Čair u Nišu

Sudija: Darko Bogdanović iz Kraljeva

Žuti kartoni: Miloš Živković u 64. minutu i Predrag Stamenković u 85. minutu iz Radničkog; Branislav Milošević u 60. minutu iz Rada

RADNIČKI NIŠ: Miloš Perić, Predrag Stamenković, Marko Ranđelović, Miloš Živković, Branislav Vukomanović, Nikola Lukić, Bratislav Pejčić, Strahinja Petrović, Stevan Stefanović (Milan Pavličić od 90. minuta), Milan Jovanović (Dalibor Mitrović od 78. minuta), Saša Stojanović (Bojan Đorđević od 89. minuta).

RAD: Filip Kljajić, Milan Mitrović, Uroš Vitas, Branislav Milošević, Nikola Leković (Nikola Antić od 75. minuta), Milan Pršo (Andrej Mrkela od 46. minuta) Goran Čaušić, Marko Ljubinković, Slavko Perović, Nemanja Kojić (Uroš Đurđević od 46. minuta), Predrag Luka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Стефан

    21:30 // 2. 12. 2012.

    Људи немој да се правимо паметни,Ацин задатак је да сачува екипу у лиги ове године!Њему је то пошло за руку на полусезони пре које није ни прошао припреме како треба где није имао времена да направи селекцију појачања,де су сви главни играчи одједном отишли.Пустимо човека да ради он је квалитетан тренер али треба и новаца да се нешто уради-подршка града.И не заборавите никада шта је човек учинио пре почетак јсл за клуб,ја памтим када је плаћао сауну сам од својим пара и када је узимао опрему да клуб и играчи не изгледају као канаринци!

  • Miloš Jovanović

    20:47 // 2. 12. 2012.

    radničkom treba trener sa strane koji neće nikome da se dodvorava. taj trener može biti vlado čapljić.rezultati stoje iza njega rad u kragujevcu i istočnom sarajevu.

    • Johny

      22:30 // 2. 12. 2012.

      Mislim da nema licencu,zato ih je trenirao samo u u 3 i 2 ligi

  • Stavra

    20:43 // 2. 12. 2012.

    A sad docek Makedoncima.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: