Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

KK Napredak Aleksinac

  • kosarka

    Aleksinčani specijalisti za "triler" završnice - pobedili za pola koša

    Šest od poslednjih sedam utakmica koje je odigrao aleksinački Napredak u Košarkaškoj ligi Srbije završene su sa razlikom od svega dva koša ili manje. Najnapetiji je bio upravo poslednji odigran, protiv Mladosti u Zemunu, koji su košarkaši iz Aleksinca dobili sa 80:79, pošto su do prednosti došli jednim pogođenim slobodnim bacanjem u poslednjem minutu meča, a onda favorizovani domaćin promašio dve trojke.

    detaljnije
  • kk napredak aleksinac

    Borba u Aleksincu trajala do poslednjih sekundi, Napredak izgubio

    Na korak od trijumfa nad jednim od najboljih timova Košarkaške lige Srbije bio je KK Napredak, pošto je tokom dobrog dela utakmice odigrane u aleksinačkoj Sportskoj hali vodio. Ipak, u završnoj četvrtini užička Sloboda je preokrenula i na kraju slavila, rezultatom 84:80.

    detaljnije
  • kk napredak aleksinac

    Napredak u petak protiv još jednog učesnika Kupa Koraća

    Nakon tesnog poraza od beogradskog Dinamika u gostima, košarkaši aleksinačkog Napretka ugostiće u petak, 7. februara Slobodu iz Užica, trenutno drugoplasirani tim Košarkaške lige Srbije i četvrtfinalista Kupa Radivoja Koraća, koji je od 13. do 16. februara u Nišu.

    detaljnije
  • kk napredak

    Napredak pretrpeo 9. poraz u KLS-u

    I pored dobre i čvrste igre, kao i prednosti (75:73) na minut i 15 sekundi pre kraja, košarkaši aleksinačkog Napretka nisu uspeli da nanesu poraz ekipi Dinamika u Beogradu. Domaćin je slavio rezultatom 81:77 u 18. kolu Košarkaške lige Srbije.

    detaljnije
  • kosarka

    Napredak na teškom gostovanju - igra u Beogradu protiv učesnika Kupa Koraća

    Priliku da načini prvu pobedu u gostima nakon skoro dva meseca, košarkaši aleksinačkog Napretka imaće u subotu, 1. februara od 19 sati kada igra protiv Dinamika u Beogradu. Domaćin ovog susreta 18. kola Košarkaške lige Srbije želi da prekine niz od tri poraza i podigne formu pred Kup Koraća u Nišu.

    detaljnije
  • slavisa bogavac

    Napredak rutinski protiv Metalca, u završnoj deonici primio svega 5 poena

    Neočekivano sigurno je aleksinački Napredak pobedio Metalac iz Valjeva u 17. kolu Košarkaške lige Srbije. Ubedljivosti krajnjeg rezultata (83:54) posebno je doprinela poslednja četvrtina u kojoj je domaćin u Hali sportova Aleksinac primio svega pet poena.

    detaljnije
  • kk napredak aleksinac, foto jv vanja keser

    Napredak želi protiv Metalca da se iskupi za poraz u Novom Sadu

    Priliku da se iskupe za prošlonedeljni poraz od poslednjeplasirane Vojvodine u Novom Sadu, košarkaši Napretka iz Aleksinca imaće na svom terenu pošto u petak, 24. januara dočekuju Metalac iz Valjeva, trenutno 12. ekipu na tabeli Košarkaške lige Srbije. U taboru domaćina kažu da su spremni za sedmi trijumf pred svojim navijačima.

    detaljnije
  • Dimitrije Raičević Napredak košarka Aleksinac KLS

    Napeto u Novom Sadu - Napretku zamalo umakla pobeda

    Nadomak preokreta stao je aleksinački Napredak, pošto je u Novom Sadu odigrao slabo prvo, ali drastično bolje drugo poluvreme. Ipak, nije uspeo i da pobedi - u 14. kolu Košarkaške lige Srbije Vojvodina slavila sa 79:74.

    detaljnije
  • Dimitrije Raičević Napredak košarka Aleksinac KLS

    Košarkaši Napretka u petak gostiju Vojvodini uz TV prenos

    Priliku da ponovo slave nad Vojvodinom, ekipom koja se nalazi na poslednjem mestu na tabeli Košarkaške lige Srbije, košarkaši aleksinačkog Napretka imaće u petak 17. januara u Novom Sadu. Meč 16. kola KLS-a prenosiće TV Arena sport 2.

    detaljnije
  • KK Napredak 14; foto: JV-J. A

    Napredak pobedio učesnika ABA 2 lige i prekinuo seriju poraza

    Posle dva poraza na dva gostovanja košarkaši Napretka iz Aleksinca upisali su pobedu na svom terenu pošto su u 15. kolu Košarkaške lige Srbije bili bolji od Novog Pazara rezultatom 79:75 (23:15, 21:23, 18:15, 17:22). Ekipa sa juga Srbije je tako pobedila drugu od tri ekipe koje se takmiče u ABA 2 ligi i revanširala se Pazarcima za poraz u prvom delu sezone.

    detaljnije
  • kk napredak aleksinac

    Nedeljna prilika za revanš: Napredak dočekuje Novi Pazar

    Priliku da vrate za poraz u prvom delu sezone, košarkaši aleksinačkog Napretka imaće u nedelju, 12. januara kada će u 15. kolu Košarkaške lige Srbije ugostiti Novi Pazar, ekipu koja se nadmeće i u ABA 2 ligi. Obe ekipe trenutno se nalaze na sredini tabele domaćeg takmičenja i prema dosad prikazanom, vodiće žestoku borbu za plasman u Superligu.

    detaljnije
  • slavisa bogavac

    Nema pauze za Napredak - trećeg dana u 2020. gostuje OKK Beogradu

    Sve domaće lige su na prazničnoj pauzi, ali gust raspored u Košarkoj ligi Srbije to ne dozvoljava timova koji se u njoj nadmeću. Tako će već u petak, 3. januara na parket Napredak iz Aleksinca, koji će gostovati OKK Beogradu.

    detaljnije
  • Dimitrije Raičević Napredak košarka Aleksinac KLS

    Napredak izgubio u Lazarevcu

    Krajnji ishod meča 13. kola Košarkaške lige Srbije koji je odigran u lazarevačkoj hali "Kolubara", odnosno poraz Napretka, posledica je lošeg otvaranja utakmice aleksinačkog tima. Kolubara je iskoristila slab početak rivala pa je, iako su Aleksinčani pred kraj uspeli da joj priđu na pola koša zaostatka, na kraju slavila sa 86:77.

    detaljnije
  • slavisa bogavac

    Napredak želi četvrtu pobedu u nizu

    U poslednjem meču u 2019. godini košarkaši Napretka iz Aleksinca igraju protiv Kolubare u Lazarevcu u 13. kolu Košarkaške lige Srbije. Prema rečima najiskusnijeg igrača iz Napretka Slaviše Bogavca, Aleksinčani žele da nastave niz od tri pobede.

    detaljnije
  • Napredak košarka KLS

    Aleksinački Napredak slavio nad Vršcem posle produžetka

    Treću pobedu u nizu, a sedmu u sezoni, košarkaši aleksinačkog Napretka zabeležili su u meču gde su imali dvocifrenu prednost, ali su do trijumfa došli tek nakon produžetka rezultatom 81:73 (20:17, 15:20, 20:10, 10:18, 16:8). Aleksinčani su se ovom pobedom učvrstili na sedmom mestu na tabeli Košarkaške lige Srbije.

    detaljnije
  • kosarka

    Napredak želi nastavak pobedničke serije protiv Vršca

    Nakon dve vezane pobede aleksinački Napredak ugostiće Vršac u 12. kolu Košarkaške lige Srbije, a taj meč je na programu u subotu, 21. decembra u Sportskoj hali u Aleksincu. Iz tima Napretka očekuju pobedu, a pozivaju publiku da im pomogne na putu ka trijumfu.

    detaljnije
  • KK Napredak 10; foto: JV-J. A

    Aleksinačka Mladost iskusnim timom napredovala do istorijskog uspeha - uz trud, rad i navijače

    Samo jedan klub igra Košarkašku ligu Srbije na jugu zemlje nekada svetskih i evropskih prvaka, aktuelnih olimpijskih i evropskih vicešampiona. Nekadašnja Mladost , sada Napredak iz Aleksinca, u svojoj 62 godine dugoj istoriji ovu godinu će upisati zlatnim slovima. Plasman u najviši rang, posle Superlige, istorijski je uspeh kluba koji je zato i dobio nagradu Sportskog saveza opštine.

    detaljnije
  • napredak, aleksinac, foto jv vanja keser

    Aleksinčani na svom terenu ubedljivi protiv Tamiša

    Šestu pobedu u Košarkaškoj ligi Srbije aleksinački Napredak ostvario je na svom terenu pošto je u 11. kolu savladao pančevački Tamiš rezultatom 80:63. Dobrom odbranom i sa primljenih samo 26 poena u prvom poluvremenu Aleksinčani su ostvarili četvrtu pobedu na svom terenu.

    (1) detaljnije
  • Dimitrije Raičević Napredak košarka Aleksinac KLS

    Napredak dočekuje Tamiš: Imamo čime da odgovorimo na agresivnost

    Jedan od konstantinih učesnika Superlige - Tamiš, letos se podmladio, pa ove ne spada među glavne konkurente za plasman u finalnu fazu prvenstva. Ipak, i takvi, Pančevci su kvalitetni i veoma agresivni, smatraju košarkaši aleksinačkog Napretka, koji uprkos tome kažu da imaju čime da im se suprotstave u petak, 13. decembra, kada ih dočekuju u Sportskoj hali.

    detaljnije
  • košarka Napredak

    Napredak u poslednjem minutu izvojevao pobedu u Čajetini

    Seriju poraza Napredak je prekinuo na najbolji mogući način - pobedom u Čajetini nad Zlatiborom, koji se u dosadašnjih 10 kola Košarkaške lige Srbije pokazao kao jedan od najboljih timova u ligi. Aleksinčani su se za važan trijumf izborili u poslednjem minutu utakmice i slavili sa 92:88.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: