Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:51, 9. 3. 2013.

| Sport

Konstantin pobedio Metalac

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kosarkaski-klub-konstantin-nis.jpg
Košarkaši Konstantina; foto: Stefan Komadinić

Dva kola pre kraja Košarkaške lige Srbije niški Konstantin savladao Metalac iz Valjeva rezultatom 76:73 (19:22, 20:13, 23:11, 14:27) i time se približio Superligi.

Niški košarkaši nastavili su sa dobrim partijama i pobedom nad sada već superligašem Metalcem približio se velikom uspehu. Nišlije su se osvetile ekipi iz Valjeva za poraz u prvom delu sezone.

Konstantin je bolje počeo meč, poveo sa 7:2, ali su gosti preokrenuli i poveli sa 13:11. Konstantin je izjednačio u finišu prve četvrtine na 19:19, ali je tu četvrtinu završio Đukanović iz Metalca košem sa skoro pola terena.

Druga četvrtina pripala je Nišlijama, koji su jačom igrom u odbrani poveli i od sredine druge četvrtine nisu ispustili vođstvo do kraja. Treća četvrtina je presudila u meču, Konstantin je dobio sa 23:11, postigao dve trojke i pokazao nekoliko atraktivnih poteza. U poslednjoj četvrtini niški igrači su poveli sa 74:56, ali je u narednom periodu Metalac napravio seriju od 15:0 i približio se na 74:71 u poslednjem minutu meča. Ipak, Konstantin je imao dobru razliku koju Metalac nije mogao da stigne.

Pokušavali su niški igrači da postignu neku trojku, ali im to nije polazilo za rukom. Prvu trojku Konstantin je postigao iz 12. puta pogotkom Pejovića pred kraj poluvremena.

- Čestitam Metalcu na 4. učešću u Superligi u poslednjih 5 godina. Mi smo našli naš ritam u drugoj i trećoj četvrtini, ali je onda usledio pad. To je proisteklo jer smo hteli da pokažemo nešto više publici koja je došla u rekordnom broju. Hvala svima na podršci i hteo bih da se zahvalim prijatelju koji je bio uz nas Dragoradu - rekao je Milovan Savić, košarkaš Konstantina koji nije hteo da otkrije ko je Dragorad.

U narednom kolu Konstantin gostuje OKK Beogradu u petak, 15. marta od 18h uz prenos na RTS-u. U poslednjem kolu Košarkaške lige Srbije Konstantin dočekuje FMP.


Gradonačelnik na utakmici

Košarkaškoj utakmici Konstantina i Metalca prisustvovao je i gradonačelnik Niša Zoran Perišić. On je sam došao na utakmicu, a ovo je prvi put da prvi čovek grada prisustvuje meču košarkaša Konstantina.

KONSTANTIN - METALAC 76:73 (19:22, 20:13, 23:11, 14:27)

Hala Čair, Niš

Gledalaca: 1.800

KONSTANTIN: Veličković 6, Despotović 3, Đorđević 2, Petrović 7, Dumić 6 (5as), Vitković, Pejović 7, Savić 18, Tasić 8 (9sk), Cvetković, Gudžić 13, Trailović 6.

METALAC: Tanasković 8, Mitrović, Đukanović 11, Bakić 25, Dujković 2, Marojević 6, Dedijer 10, Tomašević 8, Živanović 3, Balmazović, Vujić, Jokić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • MiXajlo

    20:10 // 15. 3. 2013.

    Sve je to lepo drugari, ali zasto je na prethodnih 10 utakmica Konstantina bilo po 300 ljudi?
    I sad cemo mi redovni posetioci da izvisimo kada budu bile utakmice sa najpopularnijim klubovima u Srbiji :(

  • Neko Treci!

    19:21 // 10. 3. 2013.

    Требамо стварно да будемо колектив, да би Мераклије могле да навијају и на ватерполо утакмици и на рукомету(мушком, женском) и на кошарци и фудбалу. Тргните се људи, синоћ сам гледао Константина, свака част, честитам момци, дошло ми је да приђем Перишићу и питам га за помоћ за фудбал, рукомет, кошарку, да нађе спонзоре. Данас сам био у Кг, још једна победа Радничког! НИШ постаје СПОРТСКА ИНСТИТУЦИЈА!

  • Mateja

    14:01 // 10. 3. 2013.

    Zasto bi Grad nekome trazo sponzora dovoljno je sto deo novca poreskih obveznika preusmeravaju u sport?
    Sta rade ljudi u upravama?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: