Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:43, 23. 11. 2016.

| Sport

Košarkašice Srbije: Nišlije, podržite nas

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Pobeda od 4 ili više poena razlike vodi Srpkinje na 1. mesto u grupi; foto: kss.rs

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije danas u 18 sati u hali "Čair" igra protiv Ukrajine odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. u Češkoj, a selektorka i košarkašice naglasile su da će im podrška sa tribina niške dvorane biti jako potrebna da dođu do pobede.

U prvom međusobnom duelu u ovim kvalifikacijama Ukrajinke su na domaćem terenu savladale srpske košarkašice sa 78:75, a selektorka Marina Maljković naglašava da Srbija neće lako doći do pobede.

Potrudićemo se da pobedimo, ali apelujem na sve Nišlije da nas sutra na pravi način podrže, a znam da vi to možete. Ponavljam, biće to jako teška utakmica, pa će nam zaista biti potrebna energija sa tribina. Sigurna sam da smo na najboljem mestu u Srbiji kada su podrška i razumevanje košarke u pitanju - poručila je selektorka Nišlijama.

Da bi obezbedila prvo mesto u grupi Srbiji je potrebna pobeda od minimum 4 poena razlike, što bi joj omogućilo lakši žreb za grupnu fazu Evropskog prvensta, na kojem bi naše košarkašice branile zlato osvojeno u Mađarskoj i Rumuniji 2015.

Ukrajina je trenutno prva u grupi D sa svih 5 pobeda, dok Srbija, uz poraz od Ukrajinki, ima sve ostale pobede, a bek Srbije Sonja Petrović složila se sa selektorkom da je reč o izuzetno jakom rivalu.

Protivnik već godinama ozbiljno radi i napreduje što rezultati, a pre svega njihova igra i svedoče. Motivacija kod svih devojaka je velika zbog poraza na njihovom terenu, a o ulogu je suvišno pričati jer smo sve svesne da još uvek nismo obezbedile priliku da branimo titulu Evropskog šampiona. Pozivam publiku da, kao što je naše brojne sportiste podržala i pomogla im da ostvare pobede, dođe u Čair i isto učini za nas - kazala je Sonja.

Ana Dabović, najbolja igračica prošlog Eurobasketa, istakla je da su reprezentativke motivisane za meč protiv Ukrajine iz više razloga.

Izgubile smo od njih u Kijevu, a i borimo se za prvo mesto u grupi i direktan plasman na Evropsko prvenstvo u Češkoj. Ne želimo da zavisimo od drugih, već da se zasluženo plasiramo na Evrobasket i opravdamo ulogu favorita i titulu prvaka Evrope. Sigurna sam da će biti veoma težak meč, ali isto tako verujem u tim i u našu publiku. Ako dođu navijači i ovoga puta, kao što su bili uz nas protiv Nemačke i Luksemburga, olakšaće nam posao i motivisati nas još više - rekla je Dabovićeva.

Ulaz za današnju utakmicu je besplatan, svi zainteresovani mogu karte da podignu na biletarnici hale "Čair", a jedna osoba može dobiti maksimum 4 karte.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saša

    19:29 // 23. 11. 2016.

    Išli, probali da uđemo i vratili se. Karte su opet bile raspodeljene za izabrane i odabrane. Sramota.

  • Stefan Milic

    13:44 // 23. 11. 2016.

    Koja podrsks kad posteni ljudi ne mogu doci do karata?Podelili su ih jos za vikend.Kako ih nije sramota bre?Alo kad god bude nesto u Nisu oni puste 500-1000 karata u prodaji a ostslo podele.Da li se tako radi i u drugim gradovima?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: