Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:32, 7. 9. 2016.

| Sport

OK Niš dobio novog predsednika, trenera i sponzora

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
OK-Nis---Vanja-Keser.jpg
Konačno rešena brojna pitanja; foto: Vanja Keser

Posle mnogo odugovlačenja konačno je održana Skupština Odbojkaškog kluba Niš na kojoj je za novog predsednika izabran Ljubodrag Brkić, koji je zamenio Dejana Jovanovića. Za trenera je postavljen Jovica Cvetković, a generalni sponzor ekipe biće građevinska firma IGM Mladost. 

Ljubodrag-Brkic---osno.org.rs Novi predsednik očekuje podjednako uspešnu sezonu kao i prošlu; foto: osno.org.rs

Doskorašnji predsednik kluba i sadašnji čelni čovek Opštine Niška Banja Dejan Jovanović podneo je ostavku u OK Nišu pre izvesnog vremena, ali se na sazivanje Skupštine čekalo oko mesec dana, kaže novi prvi funkcioner kluba Ljubodrag Brkić.

Jovanović je podneo ostavku, ali se ništa nije događalo oko izbora novog rukovodstva verovatno zbog promena u lokalnoj samoupravi i vlasti. Došlo je do promena, kasnimo malo, ali mislim da imamo dovoljno vremena da sve te nedostatke ispravimo i ponovo oformimo ekipu koja će dostojno reprezentovati grad kao prošle sezone - rekao je on.

Inače, ovaj 65-godišnji odbojkaški radnik starijoj niškoj javnosti poznat je po desetogodišnjoj igračkoj karijeri u niškom Studentu, sa kojim je ostvario do tada najveći uspeh u istoriji niške muške odbojke plasmanom u Prvu saveznu ligu SFRJ 1976. godine.

Jovica-Cvetkovic---ossrb.org Provereno trenersko ime preuzelo kormilo Niša; foto: ossrb.org

Za novog trenera postavljen je Jovica Cvetković, stručnjak koji je bio prvi pomoćnik selektora reprezentacije Jugoslavije Zorana Gajića koji je našoj zemlji doneo poslednju olimpijsku medalju u ovom sportu 2000. godine u Sidneju.

Reč je o bivšem treneru Crvene zvezde, Smedereva, Mladog Radnika, naše juniorske reprezentacije, kao i selekcije Irana, a igrače koje je on selektirao sada čine okosnicu tima, koji je pri vrhu svetske reprezentativne odbojke - pojasnio je Brkić.

Pored trenera, u letnjoj pauzi klub je ostao bez igrača koji su bili nosioci igre niškog tima prošle sezone i ispisali zlatne stranice niške klupske odbojke. Tim su napustili tehničar Kuburović, primači Perović i Opačić, a kako novi predsednik kaže, svi ostali igrači će biti tu i naredne sezone.

Doveli smo primače Nikolića i Ristića,  kao i reprezentativca Makedonije na poziciji srednjeg blokepa Klopčevskog, a ostaće nam i libero Angelovski. Uz neka pojačanja koja treba da nam pristignu narednih dana imaćemo ponovo jak sastav - prokomentarisao je on.

Niški klub će naredne sezone uz svoje ime dodati prefiks “IGM Mladost”, a radi se o leskovačkoj firmi koja se bavi proizvodnjom građevinskog materijala i predstojeće sezone biće generalni sponzor niškog tima.

Domaće prvenstvo počinje 15. oktobra, a Niš će biti domaćin Crvenoj zvezdi, a 7. decembra startuju nadmetanja u Kupu CEV.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • referee

    18:32 // 11. 9. 2016.

    Za trenera ste postavili čoveka koji javno priča da mora da nauči "novi" jezik kako bi komunicirao sa upravom i igračima!!?? Nije ni počeo da radi a već pljuje u šerpu iz koje jede...

  • hopa cupa

    01:47 // 8. 9. 2016.

    Kako se sad lepo svi otimate za klub kad je godisnji budzet sto hiljada evrica...gde ste bili zadnjih 15-20 god...brko,momo,caplja,djani...sad se setili kluba...

  • radoje dakic

    21:46 // 7. 9. 2016.

    Ovo je smesnooo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: