Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:27, 15. 8. 2014.

| Sport

Početak priprema uz finansijske probleme

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
milan-krstic-i-marko-blagojevic.jpg
Marko Blagojević i Milan Krstić

U malo izmenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu vaterpolisti Naisa u ponedeljak, 25. avgusta, počinju pripreme. Gradonačelnik Niša obećao finansijsku pomoć.

U odnosu na prošlu sezonu otišla su četvorica standardnih igrača.

- Otišli su Živković, Sadiković, Milijanović i Rakonjac. Za našu mladu ekipu to je ogroman udarac koji moramo da nadomestimo mlađim generacijama iz naše škole. Sa ovom ekipom nama ne preostaje ništa drugo, nego da radimo daleko više nego što smo radili, daleko ozbiljnije - rekao je Marko Blagojević, trener Naisa.

Bazični deo priprema vaterpolisti Naisa počeće 25. avgusta. Tog dana klub slavi 3. rođendan.

- Deo tima od ponedeljka vredno trenira, nekolicina momaka još nije u Nišu, dok su neki igrači zasluženo pošteđeni. Nekoliko igrača je celo leto bilo priključeno mlađim reprezenatacijama, neki iz generacije 1997. i mlađi su igrali za druge ekipe. Oni su trenutno pošteđeni jer su više od godinu dana stalno u sistemu od dva treninga dnevno. Mi već radimo, ja imam 85% ekipe na raspolaganju. Svi momci koji nisu u Nišu su u obavezi da poluspremni dođu na Čair - kaže Blagojević.

Postoji mogućnost da 25. avgusta Nais odigra kontrolnu utakmicu sa Vaterpolo klubom Radnički iz Kragujevca.


Gradonačelnik obećao pomoć

Predsednik Naisa Milan Krstić rekao je da gradonačelnik Niša Zoran Perišić obećao da će Grad pomoći klubu rebalansom budžeta ili dovođenjem sponzora.

- Dobili smo čvrsta uverenja od gradonačelnika, koji je opet izašao u susret da nam se pomogne, jer je tu evidentno učinjena greška. Gradonačelnik Niša lično je obećao da će Vaterpolo klub Nais dobiti još 2 miliona dinara, uz 1,7 miliona koje treba da dobije. Perišić je istakao da će sredstva doći ili rebalansom budžeta ili će se on potruditi da nađe sponzora koji bi pomogao Naisu u prvom delu sezone. Bez tih sredstava nećemo moći da učestvujemo u takmičenju. Dobili smo čvrsta obećanja, videćemo šta će biti, od obećanja se ne živi - istakao je Krstić.

Prema odluci Gradskog veća, Nais bi trebalo za drugi deo godine da dobije 1,7 miliona stimulativnih sredstava. U prvom delu godine ta sredstva su bila veća za 300.000 dinara.


22 igrača na spisku

vaterpolo Vaterpolisti Naisa sa trenerom Markom Blagojevićem; foto: vknais.org.rs

Pripreme će početi Igor Lazić, Dejan Ilić, Aleksandar Čavić, Nemanja Šilj, Dragan Milošević, Alen Omerović, Tihomir Živić, Miljan Milić, Mladen Stevanović, Bogdan Kostić, Matija Milošević, Marko Pavičić, Matija Đurđević, Boško Đerđinović, Miloš Popović, Veljko Stanimirović, Uroš Jovanović, Ilija Brković, Uroš Vasić, Dimitrije Mičić, Mladen Samardžić i Vladimir Jovanović.

- Ove godine je teže. Sada nema ekipe Dunava, gde si imao sigurnih šest bodova. Umesto nje imamo ekipu Singidunuma koja se nonšalantno prošetala kroz B ligu. Biće nam to motiv više da radimo jače i da izvučemo više od maksimuma ove godine iz ekipe. Težak posao nas čeka, ali smo puni motiva - ističe Blagojević.

On dodaje da ekipa Naisa još nije punoletna ako se gleda prosek godina, pa se i očekuju oscilacije u igri.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: