Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 4. 6. 2018.

| Sport

Prokupčani promašili 2 penala i ostali bez Srpske lige

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
toplicanin - borac fto lj.m
Borac zasluženo slavio u Prokuplju; foto: Lj.M.

Dva penala, od kojih jedan u nadoknadi vremena i podrška sa prepunih tribina nisu bili dovoljni fudbalerima Topličanina da u odlučujućoj utakmici pretposlednjeg kola Zone "Zapad“ pobede direktog konkurenta za ulazak u Srpsku ligu. Sasvim zasluženo, Borac je slavio sa 1:0 i kolo pre kraja obezbedio plasman u viši rang takmičenja, a prokupačka publika je Paraćince ispratila aplauzom.

Jedini pogodak na utakmici postigao je napadač gostujuće ekipe Nemanja Conić u 23. minutu prvog poluvremena.

Utakmica koja će na kraju biti upamćena i po incidentima i prekidu od desetak minuta, nakon što je u 5. minutu nadoknade vremena dosuđen penal za domaće, tokom većeg dela bila je u granicama fer i korektne igre, a Prokupčanima ostaje da žale dva promašena penala i to najpre kapitena Luke Paunovića u 13. i Marka Popovića u 95. minutu. 2 tribine prokuplje fto lj.m. Domaća publika aplauzom ispratila goste u Srpsku ligu; foto: Lj.M.

U oba navrata, svoju mrežu je sačuvao junak utakmice i najbolji igrač susreta, golman Borca Marko Ostojić.

Nakon drugog penala za domaće, dolazi do manjih incidenata na terenu, igrači gostujuće ekipe su okružili glavnog sudiju, došlo je do koškanja i u jednom trenutku su krenuli i ka svlačionici, želeći da napuste teren, ali kada su se strasti smirile, na razočaranje navijača domaćih koji su se u velikom broju okupili i dali podršku Prokupčanima, udarac Popovića brani Ostojić, lopta završava van terena, sudija svira kraj susreta, a ujedno i početak velikog slavlja gostiju koji su imali podršku pedesetak navijača iz svog grada.

I pored velikog razočarenja i neverice na tribinama, najlepša slika koju će sigurno pamtiti i igrači Borca, viđena je nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, kada je realna prokupačka publika aplauzom, koji je trajao nekoliko minuta, nagradila pobednike ovog susreta i ekipu koja je sasvim zasluženo izborila status srpskoligaša.

Utakmica u Prokuplju je imala i humani karakter, jer su se na svim ulazima nalazile kutije u kojima su posetioci donirali novac za lečenje 8-godišnje Nikoline Josić iz Prokuplja, koju očekuje teška operacija tumora u inostranstvu i koja u narednim mesecima bije najvažniju bitku za svoj život.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: